STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Λαμία 0-3: Σπουδαία νίκη παραμονής με δύο γκολ Σκόνδρα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία με σούπερ Σκόνδρα που πέτυχε δύο γκολ επικράτησε της ΑΕΛ 3-0 και ανάσανε στη μάχη της παραμονής. Οι βυσσινί δεν είχαν ουσία στο ματς τους και έχασαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΛ πήγαινε τρένο στο πρωτάθλημα και φλέρταρε να βρεθεί στην τριάδα της βαθμολογίας της Super League 1. Ωστόσο, έπεσε πάνω στον κακό της δαίμονα την Λαμία η οποία αρνείται να χάσει όποτε επισκέπτεται την Λάρισα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου με πλάνο, εξαιρετικό στήσιμο στην άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση επικράτησε των βυσσινί 3-0, κάνοντας ένα μεγάλο διπλό που της έδωσε ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια προς το στόχο που είναι η παραμονή.

1. ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΖΟ ΣΤΟΝ ΟΥΑΡΝΤΑ

Το Α και το Ω στην επίθεση της ΑΕΛ είναι ο Αμρ Ουάρντα. Οι συμπαίκτες του αυτόν ψάχνουν για να κάνει την τελική προσπάθεια είτε αυτή είναι πάσα, είτε τελείωμα της φάσης. Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, ο τρόπος με τον οποίο τον αντιμετώπισε η Λαμία ήταν εξαιρετικός.

Ο Αντέτζο ήταν σχεδόν κολλημένος πάνω στον Αιγύπτιο και τον πίεσε ασφυκτικά περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ταλέντο και τη φαντασία του μέσα στο γήπεδο. Με τον Ουάρντα καλά κλεισμένο και τον Κάτσε να μην πιάνει υψηλή απόδοση, η ΑΕΛ δεν βρήκε χώρους για να απειλήσει.

2. ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΜΕ ΦΑΣΗ ΚΑΡΜΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΑΜ

Πάμε και στο γκολ που επέτρεψε στην Λαμία να μπει με προβάδισμα στ' αποδυτήρια. Στο 38' ο Ρόμανιτς έβαλε τον Μπράλιτς στην περιοχή, έσπασε την μπάλα ωραία στον Τουράμ και ο Βραζιλιάνος δεν έπιασε καλό σουτ το οποίο μπλόκαρε άνετα ο Κρίστινσον.

Ένα λεπτό, όμως, αργότερα, ο Ρόμανιτς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο πάτησε στο κουτί των γηπεδούχων, μοίρασε την μπάλα στον επιθετικό του και εκείνος ανενόχλητος θα έλεγε κανείς, γύρισε και σούταρε επιτυχημένα για το 0-1 στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης.

3. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΣΑΝΕ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΝΤΟΥΑΝΤΑ

Μετά από το 0-1 της Λαμίας η ΑΕΛ προσπάθησε να βγει μπροστά. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ίσως στην πρώτη φορά που ο Ουάρντα βρήκε χώρο να κάνει κάτι χωρίς πίεση, έδωσε την μπάλα με κεφαλιά στον Ντάουντα. Εκεί, ήταν το κρίσιμο σημείο για να κυνηγήσει η ομάδα του Γρηγορίου το 1-1 με αξιώσεις.

Ο Ντάουντα, δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά την πάσα, έκανε περιττές κινήσεις και την έχασε, αδυνατώντας να μπει πιο βαθιά στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου για να δημιουργήσει μία επικίνδυνη κατάσταση.

4. ONE ΣΚΟΝΔΡΑΣ SHOW ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Φοβερό σε εξέλιξη ήταν το δεύτερο ημίχρονο στην AEL FC Arena και μ' έναν βασικό πρωταγωνιστή. Ο Απόστολος Σκόνδρας ήταν αυτό που λέμε όλα τα λεφτά για την ομάδα του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής στο 64ο λεπτό, έκανε κάτι που δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Συγκεκριμένα, ο Σκόνδρας έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε φοβερό σουτ που πήγε και καρφώθηκε στην εστία του Κρίστινσον. Ο κίπερ της ΑΕΛ ήταν αδύνατο να αποσοβήσει το 0-2. Ωστόσο, ο Σκόνδρας δεν έμεινε εκεί.

Στο 72' η άμυνα της ΑΕΛ έκανε λάθος, ο Σκόνδρας βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε την ΑΕΛ για το ευρύ 0-3, σφραγίζοντας, έτσι, μία μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ