STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Ξάνθη 1-1: O Νούνιτς δεν έφθασε για τους "βυσσινί"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκο Νούνιτς άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ, η οποία είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον ίδιον παίκτη, αλλά η Ξάνθη έφυγε με το βαθμό (1-1) από τη Λάρισα χάρη στο γκολ του Ντίνις Αλμέιδα. Το "μαρτύριο της σταγόνας" στη συγκομιδή βαθμών των δύο ομάδων συνεχίζεται.

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε την Ξάνθη στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής (17/2) για την 21η αγωνιστική της Super League, αλλά το ματς της Λάρισας δεν ανέδειξε νικητή. Οι "βυσσινί" άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκο Νούνιτς στο 8', αλλά ο Ντίνις Αλμέιδα ισοφάρισε για την ομάδα της Θράκης στο 25'. Αυτό το αποτέλεσμα έμελλε να ήταν και το τελικό, καθώς ο Σλοβένος είχε δοκάρι για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι έχασαν και πολλές ευκαιρίες.

Σιγά-σιγά γεμίζει το σακούλι των βαθμών για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους στην προσπάθεια που κάνουν αντίστοιχα για παραμονή στην πρώτη κατηγορία και προσέγγιση της πρώτης πεντάδας. Η ΑΕΛ έχει να πανηγυρίσει τρίποντο από τις 12 Ιανουαρίου, όταν και υποδέχθηκε τον Απόλλωνα. Βαθμό (εντός) με τον Άρη, βαθμό (εκτός) με Παναθηναϊκό, ήττα στο Φάληρο, ήττα (εντός) από τον Ατρόμητο, ισοπαλία στο Αγρίνιο.

Και για την Ξάνθη πάει... μήνας χωρίς νίκη. Η τελευταία ήταν στις 20 Ιανουαρίου με τον Ατρόμητο. Βαθμό στο Αγρίνιο, ήττα (εντός) από Άρη, βαθμό στο Ηράκλειο, βαθμό (εντός) με Λαμία.

Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΝΟΥΝΙΤΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Όλοι μιλούν για τον Μίλος Ντέλετιτς στην ΑΕΛ, ίσως και λόγω της εκτίμησης του Αλέξη Κούγια ότι έχει υπογράψει στην ΑΕΚ. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος παίκτης των ζει στη "σκιά" του 25χρονου, που τον "ταΐζει", αλλά "τρέφεται" κι από αυτόν.

Είναι ο 25χρονος Σλοβένος, Μάρκο Νούνιτς. Αυτός, δηλαδή, που άνοιξε το σκορ στο ματς της Λάρισας. Μόλις οκτώ λεπτά με την έναρξη του ματς, ο Φατιόν έπιασε το δεξί δυνατό διαγώνιο σουτ, ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε, αλλά όχι πολύ μακριά. Ο Νούνιτς στο ριμπάουντ σκοράρε από κοντά κι άνοιξε το σκορ.

Στο 28ο λεπτό γύρισε από δεξιά, αλλά ο Μπαργκάν βρήκε αέρα και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Στο 49' "έσπασε" την μπάλα κεντρικά στον Φατιόν, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ από το σουτ του δεύτερου.

Στο 59ο λεπτό το δοκάρι του στέρησε την ευκαιρία ν' ανακτήσει το προβάδισμα για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Ντέλετιτς βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Σλοβένο, αυτός βγήκε από δεξιά εντός περιοχής στο τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες - κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο - η ΑΕΛ απέρριψε πρόταση ύψους 400.000 ευρώ από την Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας

2. ΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ

Η Ξάνθη αν και υπερτερεί ποιοτικά της ΑΕΛ, πήγε το ματς στη δύναμη. Ακόμη κι ο πιο τεχνίτης παίκτης της ομάδας της Θράκης, Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς, αναλώθηκε σε "κοκκορομαχίες", αντί να βάλει κάτω την μπάλα και ν' απειλήσει.

Άλλωστε και η ισοφάριση στο ματς ήλθε από κεντρικό αμυντικό και στημένη φάση. Στο 21ο λεπτό ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Πορτογάλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και "κρέμασε" τον Κρίστινσον για το 1-1.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο για την ομάδα της Θράκης. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο. Ευχαριστημένη πρέπει να είναι και με τον βαθμό που πήρε...

3. ΠΩΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΓΙΝΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο τεχνικοί είναι ανοιχτόμυαλοι και δεν χρειάστηκε το σημερινό ματς για να τους μάθουμε, παρά μόνο για να επαληθεύσει τη διαπίστωση αυτή. Έβαλαν δύο νεαρά παιδιά να παίξουν - αντίστοιχα για κάθε ομάδα - και λόγω... ανάγκης.

Ο προπονητής της Ξάνθης ξεκίνησε βασικό τον 17χρονο, Γιάννη Φάκκη, στην κορυφή της επίθεσης, καθώς έλειπε ο Έρικ Γέντρισεκ, αλλά κι ο Ματίας Κάστρο. Ο ομόλογός του, Τζανλούκα Φέστα, πέρασε ως αλλαγή τον Βαγγέλη Νούσιο, ο οποίος μόλις το περασμένο καλοκαίρι έγινε επαγγελματίας. Κι αυτός είχε επιλογές στον πάγκο, αλλά όχι επιθετικούς...

Δεν είναι ότι "έβγαλαν μάτια", αλλά πήραν εμπειρία και χρόνο...

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς

Βοηθοί: Δημήτριος Σαμοΐλης, Νίκος Πάγκαλος

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γιακιμόβσκι (54' Στέφαν Ζίβκοβιτς), Σικάβκα (46' Σετσέροβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (83' Νούσιος), Ντέλετιτς, Νούνιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Λισγάρας, Μπαριέντος (76' Σιλά), Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Σαρπόνγκ (57' Ουίλιαμ), Ντουρίτσκοβιτς, Φάκκης (64' Μελιόπουλος).

Γκολ: 8' Νούνιτς / 21' Αλμέιδα

Κάρτες:15' Καρανίκας, 20' Γκόλιας, 26' Φατιόν / 9' Αλμέιδα, 52' Σαρπόνγκ, 58' Ουίλιαμ, 77' Κοβάτσεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ