STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 0-1

ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 0-1
INTIME SPORTS

Με γκολ του αρχηγού του Γιάννη Μανιάτη στο 200ο παιχνίδι του στην μεγάλη κατηγορία, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη απέναντι στην Καλλονή (1-0) στο ΟΑΚΑ. Κακή η εικόνα των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος, ανέβασαν την ομάδα οι αλλαγές στην επανάληψη. Για 22ο εκτός έδρας ματς, οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν αήττητοι.

Το πρώτο τεστ του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετά δύσκολο, όμως τελικά η ομάδα του Πειραιά βρήκε τις απαντήσεις και πέρασε το μάθημα, δίχως βέβαια να πάρει άριστα.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Καλλονής, προβλημάτισαν στο κομμάτι της ανάπτυξης ειδικά στο πρώτο μέρος, όμως οι αλλαγές του Μίτσελ, έφεραν αποτέλεσμα και εν τέλει το τρίποντο στην ομάδα του.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο 45λεπτο οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Για την ακρίβεια, ήταν πολύ δύσκολο να βρουν τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλονής, έπαιζαν με σέντρες και καθόλου από τον άξονα και παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο. Γι' αυτό ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες στην ανάπαυλα του ματς.

Στην επανάληψη, ο Φετφατζίδης και ο Μήτρογλου που αντικατέστησαν τους Βάις και Σαβιόλα, έδωσαν φρεσκάδα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας τους και τελικά ήρθε το γκολ από ασίστ του Τσόρι και ωραίο πλασέ στην κίνηση του Μανιάτη. Το τέρμα προήλθε από στημένη φάση (σ.σ. κόρνερ), ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού, το πέτυχε στο 200ο ματς του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μ' αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός ξεκινά με τρίποντο το νέο πρωτάθλημα, δίχως να ενθουσιάσει, αλλά κρατώντας το αήττητο στα εκτός έδρας ματς για 22ο παιχνίδι (19 νίκες, 3 ισοπαλίες). Την τελευταία φορά που ηττήθηκαν οι Πειραιώτες μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν στις 21 Γενάρη του 2012 στην Ξάνθη, ενώ μετρούν 8 εκτός έδρας ματς χωρίς να δεχτούν γκολ.

Σ' ό,τι αφορά στην Καλλονή, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, με τους παίκτες της να ακολουθούν κατά γράμμα το πλάνο του Γιάννη Ματζουράκη και να αμύνονται με απόλυτη συγκέντρωση και ισορροπία. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά στον Πρωταθλητή, όμως δεν τα πήγε και άσχημα για πρώτο παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία. Το μέλλον είναι μπροστά της...

Αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης με όλες τις φάσεις, όπως το επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χαραλάμπους

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Kωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)

1oς Βοηθός: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών)

2ος Βοηθός: Αθανάσιος Ταρανάς (Αθηνών)

4ος Διαιτητής: Xρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Δημήτριος Τσορτανίδης (Αχαϊας)

Γκολ: 61' Μανιάτης

Κίτρινες: 5' Αναστασιάδης, 50' Γκαρσία, 73' Ποντάνι

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Φαρία, Λεοζίνιο (88' Μπουρούς), Γκαρσία (83' Γιουκαρής), Μαρσέλο, Καζάκης (83' Γάλας), Μανούσος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μετζανί, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Κάμπελ, Τσόρι (81' Φουστέρ), Βάις (46' Φετφατζίδης), Σαβιόλα (59' Μήτρογλου).

Ο αγώνας

Μαντζουράκης VS Μίτσελ

Στο πρώτο ματς της ιστορίας της στην μεγάλη κατηγορία, η Καλλονή του Γιάννη Μαντζουράκη, παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-2-1 και αρκετά αμυντικούς προσανατολισμούς. Η ομάδα της Μυτιλήνης έπαιζε με τους Φαρία, Μαρσέλο και Γκαρσία στα χαφ, ενώ Λεοζίνιο, Μανούσος και Καζάκης, ήταν τα όπλα των νεοφώτιστων για τις αντεπιθέσεις.

Από την άλλη πλευρά, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε 7 νέα πρόσωπα, που ήρθαν στον Πειραιά το φετινό καλοκαίρι. Ο Ρομπέρτο προτιμήθηκε αντί του Μέγιερι, ο Μετζανί αντί του Μανωλά και ο Σαβιόλα αντί του Μήτρογλου.

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ θύμιζε κάτι από "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όπως ήταν φυσικό, με τους φίλους του Ολυμπιακού να γεμίζουν τις κεντρικές κάτω θύρες. Ο Πρωταθλητής έπαιζε κόντρα στην σταχτοπούτα του πρωταθλήματος και όπως είναι λογικό, οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να πάρουν την κυριαρχία της αναμέτρησης.

Τα πρώτα πέντε λεπτά ήταν αναγνωριστικά, ενώ στο 6' είδαμε την πρώτη καλή φάση, που προήλθε από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ. Ο Τσόρι γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάμπελ αφύλαχτος έκανε κεφαλιά πάσα, αλλά οι αμυντικοί της Καλλονής έδιωξαν σε κόρνερ. Οι Πειραιώτες κέρδισαν τρία συνεχόμενα κόρνερ, όμως δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν.

Κυρίαρχος και ανούσιος Ολυμπιακός

Από 'κει και πέρα, στον αγωνιστικό χώρο βλέπαμε μόνο τον Ολυμπιακό. Οι Πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλονής, όμως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Οι γηπεδούχοι περίμεναν κάτω από τη σέντρα και είχαν το μυαλό τους στην άμυνα, όμως ακόμα κι έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες καλές στιγμές στην περιοχή της Καλλονής.

Το σουτ του Τσόρι που έδιωξε με σωτήρια κεφαλιά ο Λεάντρο (13'), άλλο ένα του Κάμπελ που κατέληξε άουτ (21'), αλλά και ένα ανάποδο ψαλίδι του Δημήτρη Σιόβα που μπλόκαρε ο Σιδεράκης (24'), ήταν οι τρεις καλύτερες ευκαιρίες των Πειραιωτών στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους. Κι αφού πέρασε ένα δύσκολο δεκάλεπτο για την Καλλονή δίχως απώλειες, στη συνέχεια οι νεοφώτιστοι έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης.

Η Καλλονή ροκάνιζε το χρόνο και έσπαγε τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ενώ οι Πειραιώτες είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη και τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην αφόρητα κλειστή άμυνα των αντιπάλων τους. Βέβαια, αυτό είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον Μίτσελ, αφού κακά τα ψέματα, οι περισσότερες ομάδες θα παίζουν κλειστά κόντρα στην ομάδα του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δεν είδαμε καμία σπουδαία ευκαιρία και ο Ολυμπιακός απείλησε μονάχα με άστοχες κεφαλιές και σουτ, που προέρχονταν από στημένες φάσεις (κόρνερ, φάουλ). Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και δίχως να ενθουσιάσουν τον κόσμο που έδωσε το παρών στο γήπεδο. Γι' αυτό ακούσαμε και κάποιες αποδοκιμασίες στην ανάπαυλα...

Ο Μίτσελ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον φορμαρισμένο στην προετοιμασία, Γιάννη Φετφατζίδη, αντί του Βάις που δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς. Παρόλα αυτά, η εικόνα των Πειραιωτών και συνολικά της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Καλλονή αμυνόταν και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει δίχως αποτέλεσμα.

Ο Μανιάτης έδωσε τη λύση (0-1)

Ο Φετφατζίδης έδωσε λίγο πνοή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια ο Μίτσελ αντικατέστησε τον Σαβιόλα, βάζοντας στην θέση του τον Κώστα Μήτρογλου. Οι Πρωταθλητές ανέβασαν ρυθμό και στο 60' έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο "Φέτφα" έδωσε ωραία στον Κάμπελ, εκείνος έκανε το σουτ με τη μια, αλλά ο Σιδεράκης έδιωξε σε κόρνερ. Και κάπου εκεί, ήρθε το πολυπόθητο για τους φιλοξενούμενους γκολ. Ο Τσόρι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανιάτης πετάχτηκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της σεζόν για την ομάδα του.

Το παιχνίδι πλέον άλλαξε ριζικά! Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει το γκολ που του έδιωξε το άγχος και πλέον η Καλλονή βγήκε από το καβούκι της, με αποτέλεσμα να δούμε ένα πιο ανοιχτό ματς. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, πήγαν να πετύχουν ένα πανέμορφο γκολ και να ισοφαρίσουν άμεσα, όμως η λόμπα του Λεοζίνιο απέναντι από τον Ρομπέρτο κατέληξε άουτ στο 64ο λεπτό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ολυμπιακός απάντησε με τακουνάκι του Μήτρογλου που έδιωξε σωτήρια ο Σιδεράκης και επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις γι' ένα καλύτερο ματς στη συνέχεια.

Οι Πειραιώτες εμφάνισαν κάποια κενά στην άμυνά τους, που όμως δεν ήταν ικανά να φέρουν την ισοφάριση για την Καλλονή. Παράλληλα, είχαν βελτιώσει την επιθετική τους λειτουργία και ήταν σαφώς πιο δραστήριοι από το πρώτο μέρος. Ο Μήτρογλου μ' ένα σουτ κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιδεράκη (72'), ενώ ίδιο αποτέλεσμα είχε η προσπάθεια του Γιάννη Φετφατζίδη (83').

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία, όμως το σουτ του Μήτρογλου κατέληξε άουτ (92'), το σουτ του Μανούσου μπλόκαρε ο Ρομπέρτο (93') και έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης

Γκολ δεν έβαλε, ασίστ δεν έβγαλε, όμως με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και γλύκανε την ανάπτυξη της ομάδας του. Ο λόγος για τον Γιάννη Φετφατζίδη, που αν συνεχίσει έτσι, φέτος θα είναι η χρονιά του. Ας μην προτρέχουμε όμως κι ας αποφύγουμε τις υπερβολές.

Η απογοήτευση

Ο Βλάντιμιρ Βάις έδειξε σπουδαία πράγματα στα φιλικά, όμως σήμερα δεν ήταν καλός. Δεν ήταν η μέρα του. Για την ακρίβεια δεν φάνηκε καθόλου και έδειξε να ασφυκτιά στην κλειστή άμυνα της Καλλονής.

Στατιστικά

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
3 Τελικές Προσπάθειες 16
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
0 Κεφαλιές 3
8 Αποκρούσεις 2
24 Επεμβάσεις 6
20 Κλεψίματα 20
18 Φάουλ 10
1 Οφσάιντ 4
1 Κόρνερ 14
43 Λάθη 45
0/3 Γεμίσματα 15/34
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ