STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ Καλλονής - Εργοτέλης 0-0

ΑΕΛ Καλλονής - Εργοτέλης 0-0
INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ΑΕΛ Καλλονής και Εργοτέλης έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League. Πρώτη φετινή ισοπαλία για τους γηπεδούχους.

Κακό θέαμα στο ΟΑΚΑ από ΑΕΛ Καλλονής και Εργοτέλη, που έμειναν στο φτωχό 0-0 μετά από 90 λεπτά αγώνα, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Και οι δύο ομάδες είχαν την διάθεση για κάτι καλό, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πιο κοντά στην νίκη, όμως είχαν την ατυχία να μην έχουν σε ιδιαίτερα καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες τους από την μέση και μπροστά. Οι γηπεδούχοι υστέρησαν κυρίως στην δημιουργία, ο Εργοτέλης στην εκτέλεση.

Σε διάταξη 4-2-3-1 και με τους Σιδεράκη, Αναστασιάδη, Λεάντρο Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλο, Άλβες, Γιουκαρή, Λεοζίνιο, Μανούσο, Γιονάν Γκαρσία και Περόνε, παρέταξε την ΑΕΛ Καλλονής ο Γιάννης Ματζουράκης.

Σύστημα 4-4-2 και οι Καβουσάκης, Πίτσος, Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης, Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο και Διαμαντάκος στο βασικό σχήμα για τον Εργοτέλη του Γιάννη Πετράκη.

Ο Εργοτέλης συνολικά ήταν καλύτερος στο 90λεπτο του ΟΑΚΑ, ήταν η ομάδα που είχε τις σπουδαιότερες -συγκριτικά- ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο οι κυνηγοί των φιλοξενούμενων τα χάλασαν στην τελική προσπάθεια. Το τελικό 0-0 ίσως αφήνει μια πικρία στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη, όμως σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο:ΟΑΚΑ

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής:Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Α' Βοηθός:Δημήτριος Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Β' Βοηθός:Γεώργιος Κάλφογλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

4ος Διαιτητής:Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής:Γεώργιος Γιαννόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Άλβες, Γιουκαρής, Λεοζίνιο (71' Ντάμπος), Μανούσος (76' Καζάκης), Γιονάν Γκαρσία (60' Ντος Σάντος), Περόνε.

Αναπληρωματικοί: Χογκ, Γκάσιτς, Ντος Σάντος, Γάλας, Βλαστέλλης, Ντάμπος, Καζάκης

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Καβουσάκης, Πίτσος, Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (81' Χαντί), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο (90+1' Κοζορώνης), Διαμαντάκος.

Αναπληρωματικοί: Αθανασίου, Χαλκιαδάκης, Βερπακόφσκις, Κοζορώνης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Χαντί.

Γκολ:- / -

Κίτρινες: 40' Χωριανόπουλος, 43' Λεοζίνιο, 86' Καζάκης / 60' Διαμαντάκος, 80' Μπαντιμπανγκά

Κόκκινες: - / -

Ανασκόπηση αγώνα

Καλλονή και Εργοτέλης παρατάχθηκαν στο ΟΑΚΑ, με την κάθε ομάδα να θέλει την νίκη για προφανείς λόγους. Παιχνίδι κέντρου, με αρκετά λάθη για τις δύο ομάδες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να είναι λιγοστές οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, ωστόσο στερούνταν έμπνευσης και λύσεων φτάνοντας κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του είχε συνοχή και πολύ καλή αμυντική λειτουργία, προσπαθώντας με γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας στα άκρα να φανεί απειλητικός.

Αν κάποια ομάδα έδινε την εντύπωση πως μπορεί πιο εύκολα να φτάσει σε κάποιο τέρμα, αυτή ήταν η φιλοξενούμενη. Στο 4' ο Τζανακάκης σέντραρε από δεξιά και ο Ρομάνο με κεφαλιά ψαράκι από πλάγια θέση στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ. Το σουτ του Μπουχαλάκη στο 22' κατέληξε στην αγκαλιά του Σιδεράκη και η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τον Εργοτέλη σημειώθηκε στο 33', όταν το σόλο του Ρομάνο ολοκληρώθηκε με την μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Η Καλλονή είχε την κορυφαία στιγμή της στο 44', με τον Ποντάνι να βρίσκει μέσα στην περιοχή του Περόνε, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καβουσάκης. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να "ζωηρεύουν" κάπως μετά την είσοδο του Ντος Σάντος στο ματς από το 60ο λεπτό. Ωστόσο ο Εργοτέλης παρέμενε η ομάδα με την καλύτερη συνολικά λειτουργία, χάνοντας στο 70' μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Πίτσος από αριστερά είδε τον Διαμαντάκο στην μικρή περιοχή, όμως ο Σιδεράκης είπε "όχι" από το ένα μέτρο στην ωραία έμπνευση του Έλληνα επιθετικού να απειλήσει με τακουνάκι πάνω στην κίνηση.

Επτά λεπτά αργότερα η Καλλονή ζήτησε πέναλτι στην μονομαχία του Ντος Σάντος με τον Σαρρή και την πτώση του πρώτου, με τον Μήτσιο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Νέα καλή στιγμή για τον Εργοτέλη στο 84', όταν με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ο Διαμαντάκος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ακόμη μια εξαιρετική σέντρα από τον Τζανακάκη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, από το άνοιγμα του Μπαντιμπαγκά αριστερά, ο Διαμαντάκος σούταρε δυνατά χωρίς και πάλι να βρει στόχο.

Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι στο ΟΑΚΑ βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 0-0, στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League .

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

O MVP της αναμέτρησης

Εξαιρετικό ματς για τους φιλοξενούμενους έκανε ο Μανώλης Τζανακάκης. Ο δεξιός μπακ του Εργοτέλη κράτησε σωστά την θέση του ανασταλτικά και βγήκε στην επίθεση αρκετές φορές, σερβίροντας τρία γκολ στους συμπαίκτες του που όμως σπατάλησαν τις ευκαιρίες. Συνολικά ο κορυφαίος του αγώνα.

Η απογοήτευση

Η Καλλονή και ο Γιάννης Μαντζουράκης σίγουρα θα περίμεναν πολλά περισσότερα πράγματα από τον Λεοζίνιο, που όμως δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε ούτε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του αλλά και ούτε να απειλήσει ο ίδιος, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί -δικαίως- στο 71' από τον Ντάμπο.

Στατιστικά αγώνα

0 Goal 0
0 Ασίστ 0
6 Τελικές Προσπάθειες 12
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
1 Κεφαλιές 3
4 Αποκρούσεις 4
14 Επεμβάσεις 16
15 Κλεψίματα 17
19 Φάουλ 15
1 Οφσάιντ 1
2 Κόρνερ 4
51 Λάθη 52
5/19 Γεμίσματα 10/24
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ