STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-2: Σε τροχιά playoffs οι Περιστεριώτες

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Ατρόμητος "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις, είχε εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας στις τελικές προσπάθειες και πήρε μία μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα στη Λάρισα.

Σε μία ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα στο AEL FC Arena, με τον Αλέξη Κούγια να γίνεται αποδέκτης υβριστικών συνθημάτων καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει με το διπλό (1-2), παρά το γεγονός πως η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Οι Περιστεριώτες "χτύπησαν" στην κόντρα επίθεση, πέτυχαν δύο γκολ στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το σκορ, παίρνοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League 1. Ο Χαβιέρ Ούμπιδες άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, ο Ρόλαντ Ουγκράι διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι "βυσσινί" ήταν να μειώσουν στο 43ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άντονι Φατιόν.

Ύστερα από τη συγκεκριμένη νίκη, ο Ατρόμητος μείωσε τη διαφορά από την ΑΕΛ στον ένα βαθμό και κάνει όνειρα για είσοδο στα playoffs.

1. ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΑΕΛ, ΤΑ ΓΚΟΛ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

H ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Αμρ Ουάρντα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Έργκους Κάτσε, πέρασε πάνω από την εστία του Μπάλας Μέγερι. Ωστόσο, ο Ατρόμητος, στην πρώτη καλή στιγμή του στην αναμέτρηση, ευτύχησε να προηγηθεί με μακρινό σουτ του Χαβιέρ Ούμπιδες, το οποίο κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Έγκμουντουρ Κρίστινσον για το 0-1. Μάλιστα, χρειάστηκε η συμβολή του VAR, καθώς ο διαιτητής του παιχνιδιού, Τάσος Σιδηρόπουλος πήγε στο μόνιτορ για να ελέγξει αν υπήρχε χέρι του Απόστολου Βέλλιου στην αρχή της φάσης, αποφασίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση.

Οι "βυσσινί", παρά το εις βάρος τους γκολ, συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο και να πιέζουν για την ισοφάριση, αλλά ο Μέγερι σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε όρθια την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Ατρόμητο να "χτυπάει" ξανά στην κόντρα επίθεση και να πετυχαίνει δεύτερο γκολ με τον Ρόλαντ Ουγκράι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Σλάβκο Μπράλιτς και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κρίστινσον για το 0-2. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Περιστεριώτες ήταν απόλυτα εύστοχοι, αφού στο πρώτο ημίχρονο είχαν δύο τελικές και δύο γκολ. Ποσοστό, δηλαδή, 100%.

2. ΤΟ VAR-OΣ ΣΤΟΝ ΦΑΤΙΟΝ

Ήταν ξεκάθαρο από την εικόνα του παιχνιδιού πως η ΑΕΛ άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ και το κυνήγησε πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου άσκησαν ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους του και έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 39' όταν ο Ασούμπρε πλάσαρε τον Μέγερι, αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ωστόσο, από το κόρνερ που κέρδισαν οι "βυσσινί" προέκυψε η φάση του πέναλτι που έδωσε ο Σιδηρόπουλος υπέρ των γηπεδούχων, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR. Ο Βέλλιος βρήκε την μπάλα με το χέρι, ύστερα από γυριστή κεφαλιά του Ουάρντα, και ο διαιτητής του συνδέσμου Δωδεκανήσου έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άντονι Φατιόν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέγερι, μειώνοντας σε 2-1.

3. Η ΑΕΛ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σετσέροβιτς και Ντάουντα αντί των Μιλοσάβλιεβιτς και Φατιόν προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Οι "βυσσινί" πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Ντάουντα, Σετσέροβιτς δεν απείλησαν τον Μέγερι, ενώ στο μεσοδιάστημα ο Ατρόμητος δημιούργησε μία καλή στιγμή με τον Ουγκράι για πρώτη φορά μετά το 20ό λεπτό και το 0-2.

Ο Σάββας Παντελίδης, βλέποντας πως η ΑΕΛ παίζει φουλ επίθεση, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πέτρο Γιακουμάκη στη θέση του Βέλλιου για να δώσει ταχύτητα μπροστά. Ο 27χρονος επιθετικός τον δικαίωσε για την επιλογή του, αφού κράτησε πίσω τους αμυντικούς των γηπεδούχων, αλλά στο 75' δεν κατάφερε να "καθαρίσει" τη νίκη στη μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, καθώς το πλάσε που επιχείρησε στην κίνηση κατέληξε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον.

4. ΠΟΛΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΛ έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους και δεν άφησε δικαιώματα, με τους "βυσσινί" να προσπαθούν κυρίως μέσω στημένων φάσεων, αλλά δίχως να απειλούν με αξιώσεις την εστία του Μέγερι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ