STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Αστέρας 2-1: Σούζα παραμονής με ανατροπή

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 τον Αστέρα με ανατροπή και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Super League. Φατιόν και Μόρας τα γκολ για τους "βυσσινί", είχε ανοίξει το σκορ για τους Αρκάδες ο Καλτσάς.

Πολύ σημαντική νίκη σημείωσε η ΑΕΛ απέναντι στον Αστέρα. Οι "βυσσινί" επικράτησαν 2-1 των Αρκάδων στο AEL FC Arena για την 26η αγωνιστική της Super League, έφτασαν τους 30 βαθμούς και όλα δείχνουν πως και τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία. Οι ηττημένοι παραμένουν σε πιο επισφαλή θέση με τους 27 βαθμούς.

Αυτά είναι τα στοιχεία που μάθαμε από τον αγώνα στη Λάρισα.

1. Η "ΤΡΥΠΙΑ" ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΚΑΛΤΣΑ

Η ΑΕΛ παραλίγο να σκοράρει πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Ζίβκοβιτς, που απέδειξε ότι έχει καλό πόδι, εκτέλεσε φάουλ, ο Γκόικοβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά στα πρώτα λεπτά και στο 16ο λεπτό το πλήρωσαν. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί είχαν προωθηθεί και ο Αστέρας έφυγε στην κόντρα επίθεση πίσω από το κέντρο.

Ήταν ο Μανιάς που κουβάλησε τη μπάλα, σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κρίστινσον έδιωξε, αλλά ο Καλτσάς που πήρε το ριμπάουντ έκανε το 0-1 με σουτ από την περιοχή. Οι Αρκάδες, που έπαιζαν κυρίως από δεξιά στο πρώτο ημίχρονο, με Βλάχο και Κώτσιρα, προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα των Θεσσαλών και έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Μανιά στο 28', αλλά δεν αξιοποιήθηκε η πάσα του Κώτσιρα, αφού το σουτ στην κίνηση του πρώτου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

2. ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΦΑΤΙΟΝ

Στην αμέσως επόμενη φάση μετά τη χαμένη ευκαιρία του Μανιά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ανύπαρκτο πέναλτι. Ο Κούνιτς σύμφωνα με τον Παπαπέτρου ανέτρεψε τον Κούνιτς και ο Φατιόν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει στράφι. Ο Άντονι Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη γράφοντας το 1-1 στο 31'.

Αυτό ήταν το πέμπτο φετινό γκολ του χαφ των "βυσσινί" σε πρωτάθλημα και το τέταρτο που σημειώνει με εκτέλεση από την άσπρη βούλα. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του αγώνα σημειώθηκαν δύο σπουδαίες φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Στο 33' ο Αθανασιάδης "έβγαλε" εξ' επαφής την προβολή του Μόρα, ενώ στο 43' ο Κρίστινσον στο πλασέ του Καλτσά. Ο Αστέρας είχε 55% κατοχή μπάλας, ενώ είχε πέντε τελικές, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους με το 44% και τις τρεις τελικές.

3. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΟΡΑ

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα που πίεσε για να πετύχει δεύτερο γκολ ήταν η ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί έκλεισαν τον Αστέρα, κυκλοφορούσαν τη μπάλα, αλλά έφταναν με δυσκολία σε τελική. Σε ένα σκληρό παιχνίδι, κατά το οποίο ο Παπαπέτρου έβγαζε τη μία κάρτα μετά την άλλη, οι "βυσσινί" κέρδισαν κόρνερ στο 69'. Ο Ζίβκοβιτς έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Μόρας κέρδισε κατά κράτος την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που σημείωνε ο 37χρονος στόπερ και αρχηγός της ΑΕΛ στη Super League. Ουδέποτε στο παρελθόν το είχε κάνει, αφού τα προηγούμενα στην Ελλάδα ήταν σε επίπεδο Κυπέλλου.

4. ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Δίχως να αλλάξει το 4-4-2, έριξε στον αγώνα Αραβίδη, Τασουλή και Ρόλε. Από τους τρεις, μόνο ο δεύτερος δεν είναι επιθετικογενής ποδοσφαιριστής, αλλά και σε αυτόν ο κόουτς του Αστέρα έδωσε εντολή να παίξει μεσοεπιθετικά, από την αριστερή πλευρά. Όσο και αν πίεσαν οι Αρκάδες, γκολ δεν έβαλαν μέχρι το 94'. Σημειώνεται ότι ζήτησαν πέναλτι στο 72' για μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Μανιά και στο 82' για μαρκάρισμα του Μόρα στον Μανιά.

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Γεώργιος Κρέτσιμος (Δυτ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Γκόικοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτος, Ζίβκοβιτς, Φατιόν (90' Γκόλιας), Ακόστα (46' Σετσέροβιτς), Κούνιτς (71' Γιακιμόβσκι), Σικάβκα.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Βλάχος (78' Αραβίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ (84' Τασουλής), Κώτσιρας, Μουνάφο, Βαλιέντε, Μπελόκ (74' Ρόλε), Καλτσάς, Μανιάς.

Γκολ: 31' πεν. Φατιόν, 69' Μόρας - 16' Καλτσάς,

Κίτρινες:33' Φατιόν, 57' Σετσέροβιτς, 92' Μόρας - 47' Καλτσάς, 52΄Μπελόκ, 91' Βαλιέντε

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ