STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Αστέρας 1-2: Ανατροπή με γκολάρα για τους Αρκάδες

SUPERLEAGUE / PLAY - OUT / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY - OUT / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αστέρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 κατάφερε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στην ΑΕΛ με ένα πανέμορφο γκολ του Μαρκ Φερνάντεθ και έφτασε σε ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας των playouts.

Ο Αστέρας έφυγε με το διπλό από τη Λάρισα καθώς κέρδισε με 2-1 την ΑΕΛ αν και βρέθηκε να χάνει με γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 42' της αναμέτρησης. Ένα τέρμα του Μπαράλες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ένα ασύλληπτο τέρμα του Μαρκ Φερνάντεθ στα πρώτα λεφτά του δευτέρου ημιχρόνου έδωσαν το τρίποντο στους Αρκάδες.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα, έφτασαν στο τρίποντο και σκαρφάλωσαν στην 7η θέση των playouts αφήνοντας πίσω τους την ΑΕΛ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

Το πρώτο μέρος στη Λάρισα είχε ελάχιστες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και απείλησαν περισσότερες φορές χωρίς όμως να φτιάξουν την κλασική ευκαιρία. Από την άλλη ο Αστέρας κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα όμως δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή των γηπεδούχων.

Όλα αυτά μέχρι το 42' καθώς από εκεί και μετά είχαμε μια άτυπη μάχη των δύο πρώτων σκόρερ των δυο ομάδων με τους Μιλοσάβλιεβιτς και Μπαράλες να σκοράρουν σε επτά λεπτά. Αρχικά στο 42' ο Μιλοσάβλιεβιτς με ένα ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ μετά από λανθασμένη έξοδο του Παπαδόπουλου. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του μέσου της ΑΕΛ ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ των "βυσσινί" φέτος.

Οι Αρκάδες βγήκαν στην επίθεση στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 45+2' ο Μπαράλες ανατράπηκε από τον Μούζεκ μέσα στην περιοχή και ο Ζαχαριάδης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ήταν εύστοχος και με το ενδέκατο φετινό του τέρμα έκανε το 1-1 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας μπήκε με φόρα από το γκολ της ισοφάρισης και στα πρώτα λεπτά ήταν καλύτερος της ΑΕΛ. Έφτασε μάλιστα στην ανατροπή με ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς από τον Λουίς Φερνάντεθ. Οι Αρκάδες κέρδισαν φάουλ έξι-επτά μέτρα εκτός περιοχής και από τα αριστερά. Ο Ισπανός πήρε φόρα και με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο της εστίας του Κρίστινσον που παρά την προσπάθεια που έκανε δεν μπόρεσε να σώσει την εστία του από παραβίαση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση ακόμα και μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών και έψαξαν με καλύτερες αξιώσεις και ένα τρίτο τέρμα.

Από την άλλη η ΑΕΛ που είχε πρόβλημα στην επίθεση καθώς δεν είχε καθαρόαιμο επιθετικό στη διάθεση του πλην του νεαρού Πινακά που έκανε ντεμπούτο δεν μπορούσε να απειλήσει. Χαρακτηριστικά η πρώτη καλή στιγμή της στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 73' από ένα φάουλ του Βινίσιους που έπιασε ο Παπαδόπουλος.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

Μετά το γκολ που πέτυχε ο Αστέρας συνέχισε να έχει την υπεροχή στο ματς και να έχει περισσότερες ευκαιρίες για ένα ακόμη τέρμα που θα του έδινε μια ευκολότερη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Μπόρχα Φερνάντεθ στο 86' ενώ μέσα σε δύο λεπτά με του Σίτο και Κρέσπι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Κρίστινσον ήταν εκεί και τις δύο φορές και έσωσε την εστία του.

Από την άλλη η ΑΕΛ απείλησε μόνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τόρζε, το σουτ του οποίο πέρασε έξω από την εστία του Παπαδόπουλου.

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Από μια αναγκαστική αλλαγή έκανε κάθε ομάδα που αξιοποίησε και τις πέντε αλλαγές που είχε στη διάθεση της. Η ΑΕΛ είδε τον Μόρα να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο με ένα πρόβλημα στο δικέφαλο ενώ ο Αστέρας είδε τον Λουίζ Φερνάντεθ να γίνεται και αυτός αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: AEL FC Arena

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Μόρας (36' Ζίζιτς), Μούζεκ (70' Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Σεσέροβιτς (70' Φίλιπ), Πινακάς (57' Ασούμπρε), Γκαζάλ (57' Ηλιάδης), Βινίσιους.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο (85' Μπόρχα Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ (61' Σίτο), Ντέλετιτς (61' Ριέρα), Λουίζ Φερνάντεθ (69' Κρέσπι), Μπαράλες (85' Χαουρέγκι).

ΓΚΟΛ: 42' Μιλοσάβλιεβιτς/45+4' Μπαράλες, 55' Λ. Φερνάντεθ

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Γ. Χριστακόγλου, Ι. Καραγκιζόπουλος

4ος: Γ. Τζοβάρας

Κίτρινες: 63' Ηλιάδης, 81' Ασούμπρε/64' Μπαράλες, 78' Μουνάφο, 87' Σίτο

Η Βαθμολογία των playouts
7. Αστέρας 33
8. Ατρόμητος 32
9. ΑΕΛ 30
10. Λαμία 27
11. Βόλος 27
12. Ξάνθη 18
13. Παναιτωλικός 17
14. Πανιώνιος 14

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ