STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 3-0: Με... killer Νούνιτς σκόρπισε την "Ελαφρά Ταξιαρχία"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ έφτασε σε ένα ακόμη εντός έδρας τρίποντο, νικώντας 3-0 τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος από το 50' έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Στάθη. Δυο γκολ ο Νούνιτς και ένα αυτογκόλ ο Γκίνο.

Με τέτοιες εμφανίσεις ο Απόλλων Σμύρνης μόνο με θαύμα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Η ΑΕΛ στο ρελαντί έφτασε στο τρίποντο απέναντι στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" για την 16η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, επικρατώντας με 3-0 και έφτασε τους 18 βαθμούς, αφήνοντας ουραγό τον Απόλλωνα μόλις με πέντε.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5' με αυτογκόλ του Γκίνο, ενώ στο 50' ο Στάθης άφησε με παίκτη λιγότερο την ομάδα του. Από 'κει και πέρα, ανέλαβε δράση ο Νούνιτς, ο οποίος με δυο γκολ στο 63' και στο 77' ανέβασε τον δείκτη του σκορ για τους βυσσινί, που έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης:

1. Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΜΙΧΡΟΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, ούτε να υπάρξει ρυθμός. Εντούτοις, η ΑΕΛ ευτύχησε μόλις στο 5ο λεπτό να προηγηθεί με αυτογκόλ του Γκίνο. Ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο παίκτης του Απόλλωνα στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον. Στη συνέχεια, η "Ελαφρά Ταξιαρχία" προσπάθησε να ισορροπήσει και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Κρίστινσον.

Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0, για να έρθει στο 50' η φάση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των βυσσινί. Ο Στάθης έπιασε από την φανέλα τον Μπαργκάν και ο διαιτητής τού έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στην συνέχεια κατέρρευσαν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα του Τζανλούκα Φέστα, η οποία έφτασε άνετα στο τρίποντο, μετρώντας πλέον 18 βαθμούς και κοιτάζοντας πιο ψηλά.

2. Ο ΝΟΥΝΙΤΣ ΠΗΡΕ Τ' ΟΠΛΟ ΤΟΥ

Από την στιγμή που ο Απόλλων έμεινε με παίκτη λιγότερο, τα πράγματα έγιναν απλά για την ΑΕΛ, η οποία έφτανε με ευκολία στα καρέ του Χουάντερσον. Στο 63', ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε υπέροχη ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Νούνιτς και εκείνος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε σε άδεια εστία για το 2-0. Στο 77', ο Ντέλετιτς έκανε το σουτ, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν απέκρουσε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Νούνιτς και εκείνος από κοντά με το δεξί έγραψε το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ στην συνέχεια και αν δεν ήταν ο Χουάντερσον, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Εύκολο τρίποντο για την ΑΕΛ κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο.

3. ΟΑΣΗ Ο ΜΠΕΝΤΙΝΕΛΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΚΙΣΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αναφορικά με τον Απόλλωνα, ο οποίος με τον Μπάμπη Τεννέ παρουσιαζόταν βελτιωμένος, θα περίμενε να έμπαινε με το μαχαίρι στα δόντια και έτοιμος για μάχη. Τίποτα απ' αυτό δεν συνέβη, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να έχει ελάχιστες καλές στιγμές στο παιχνίδι και να χάνει ουσιαστικά με κάτω τα χέρια. Υποτίθεται ότι ο Απόλλων πρέπει να αρχίσει να παίρνει βαθμούς και μακριά από την έδρα του, αν θέλει να έχει ελπίδες για την παραμονή. Με τέτοια εικόνα όμως, δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση, στην οποία βρίσκεται με μόλις πέντε βαθμούς.

Όαση ο Μπεντινέλι για την ομάδα του Τεννέ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει ό,τι μπορεί, να παλεύει από το πρώτο λεπτό και να ξεχωρίζει σε ένα ακόμη ματς του Απόλλωνα. Έχει ποιότητα, είναι καλός παίκτης και το βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζεται όμως συμπαραστάτες, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Δημήτριος Σαμοϊλής (Αθηνών)

Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Καρανίκας, Μπαργκάν (61' Σικάβκα), Σεσέροβιτς (74' Πίτι), Νούνιτς (86' Νούσιος), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54' Ντούρσο), Κονέ (64' Ναζλίδης), Ναδάλες, Μπεντινέλι (70' Τριάδης), Βάρκας, Κύργιας.

Γκολ: 5' αυτ. Γκίνο, 63' - 77' Νούνιτς

Κάρτες: 31' Στάθης, 40' Βάρκας, 69' Σεσέροβιτς / Κόκκινη: 50' Στάθης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ