STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Βόλος 3-2: Κέρδισε την ηρεμία της με σούπερ Μάνταλο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ νίκησε στην Ριζούπολη τον Βόλο με 3-2, σ' ένα ματς που δυσκολεύτηκε αλλά το πήρε χάρη στον εξαιρετικό Πέτρο Μάνταλο που σκόραρε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ στον Λιβάγια για το 1-1 της Ένωσης. Γκολάρα ο Τόρες.

Νίκη για την ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο Καραϊσκάκης. Η Ένωση φιλοξένησε στην Ριζούπολη τον αξιόμαχο Βόλο και επικράτησε με 3-2, ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1, μετά από αριστουργηματικό γκολ του Χοακίν Τόρες στο 24'.

Η Ενωση είχε σε καλή μέρα τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος έδωσε μία ασίστ και σκόραρε δύο φορές. Δίχτυα βρήκε -ξανά- και ο Μάρκο Λιβάγια, ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ανέτρεψε η ομάδα του το εις βάρος της αποτέλεσμα και "τάισε" τον αρχηγό του για το νικητήριο τέρμα. Ο Βόλος έπαιζε με 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας της αποβολής του Μουνίθ στις καθυστερήσεις του πρώτου, αλλά δεν κλείστηκε πίσω και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο.

1. 4-2-3-1 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ

Ο Νίκος Κωστένογλου, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Ντανιέλε Βέρντε που ήταν αρκετά καλός, πήρε προσπάθειες, κέρδισε κόρνερ, αλλά δεν είχε ουσία στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Αυτό, βέβαια, που προβλημάτισε ήταν τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι κιτρινόμαυροι στο χώρο του κέντρου και της άμυνας. Κάπως έτσι στο 24' ήρθε η τιμωρία από πλευράς Βόλου.

2. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Μουνίθ σέντραρε στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Χοακίν Τόρες εκτέλεσε τον Παναγιώτη Τσιντώτα με εναέριο τακουνάκι για το 0-1. Η φάση ελέγχθηκε από τους υπευθύνους του VAR για φάουλ πριν από το υπέροχο τέρμα στον Οικονόμου από τον Γέντρισεκ. Ωστόσο, η διαιτητική ομάδα απεφάνθη πως δεν υπήρχε κάτι μεμπτό για ν' ακυρώσει το αριστούργημα του Αργεντινού.

3. Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΠΤΟΣ: ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ

Η ΑΕΚ, πάντως, αντέδρασε γρήγορα στο γκολ που δέχθηκε και ισοφάρισε με τον συνήθη ύποπτο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου, κατέβασε την μπάλα στην περιοχή και με άνεση την έστειλε στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 1-1 στο 31ο λεπτό. Και αυτό το γκολ τσέκαραν οι διαιτητές στο VAR, χωρίς να εντοπίσουν παράβαση. Συγκεκριμένα, κοίταξαν αν ο Βέρντε βρήκε την μπάλα πριν από τον Λιβάγια για την περίπτωση ο Ιταλός να ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ. Στο 39' ο Λιβάγια σκόραρε, ξανά, με ωραίο τρόπο όμως το 2-1 δεν μέτρησε καθώς ο Κροάτης της Ένωσης υποδέχθηκε σε θέση οφσάιντ.

4. ΑΠΟΒΟΛΗ Ο ΒΟΛΟΣ ΚΑΙ 4-4-2 Η ΑΕΚ

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Βόλος που ήταν εξαιρετικός, δεν κλείστηκε σε καμία στιγμή στην άμυνά του και προσπάθησε να παίξει επιθετικά, έμεινε με δέκα παίκτες. Ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την ασίστ, ο Χουάν Μουνίθ έκανε σκληρό τάκλιν στον Μάνταλο με σηκωμένο το πόδι και ο Ζαχαριάδης τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη.

Επειδή, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε ν' αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Ο "Κωστέ" πέρασε εκτός τον Κώστα Γαλανόπουλο, βάζοντας στη θέση του τον Γιώργο Γιακουμάκη ως δίδυμο στο β' μέρος με τον Ολιβέιρα. Ο Λιβάγια μεταφέρθηκε αριστερά και ο Μάνταλος στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Αντρέ Σιμόες.

5. ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Η ΑΕΚ παίζοντας με παίκτη περισσότερο και τον Μάνταλο σε πιο ελεύθερο ρόλο, δίπλα στον Σιμόες αντί για το αριστερό άκρο της επίθεσης, είδε τον αρχηγό της να κάνει ένα από τα πιο ουσιαστικά παιχνίδια του. Ο Μάνταλος στο 73' έκανε το 2-1 από εκτέλεση πέναλτι και στο 78' το 3-1, πλασάροντας κάτω από τα πόδια τον Γκαραβέλη.

Γκολ μπορεί να μην έβαλε στην Ριζούπολη ο Νέλσον Ολιβέιρα, αλλά πρέπει να συμπεριλάβουμε ότι ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι της ανατροπής του σκορ από την ΑΕΚ, ενώ ο Πορτογάλος μοίρασε και την ασίστ στον αρχηγό του για να "κλειδώσει" η νίκη πριν από το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό.

Ο Βόλος, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 3-2 με τον Δημόπουλο. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων με απευθείας εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον Τσιντώτα στο 83'. Ο κίπερ της ΑΕΚ ήταν αδύνατο ν' αντιδράσει μια και η μπάλα κόντραρε στον Σιμόες και κατέληξε στα δίχτυα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ