STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέρασαν 133 ημέρες από το προηγούμενο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr καταγράφει τις αλλαγές προσώπων και καταστάσεων από το πρώτο ντέρμπι των δύο Δικεφάλων μέχρι το αποψινό (3/2, 19:30).

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ήταν η τέταρτη αγωνιστική της Super League. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην Τούμπα και τη νίκησε 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Από τότε πέρασαν 133 ημέρες, οι δύο Δικέφαλοι ρίχνονται ξανά στην "αρένα". Στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά (3/2, 19:30) - live από το Sport24.gr και ραδιοφωνικά από τον Sport24 Radio 103,3 η εξέλιξη του ματς - για την 19η "στροφή".

Αλλαγές. Αλλαγές σε πρόσωπα. Αλλαγές σε βαθμολογική κατάσταση. Σε ψυχολογική κατάσταση. Αφού θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές από το ματς του πρώτου γύρου, θυμηθείτε και τις διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ "ΝΕΟΥΣ"

Η ειδοποιός διαφορά από την ενδεκάδα που ξεκίνησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο είναι ότι δεν υπάρχει ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος διεθνής φορ, πλέον, βρίσκεται στην Τζέντα καθώς πωλήθηκε την τρέχουσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο στην Αλ Ιτιχάντ.

Αντί για τον "Πρίγιο", ωστόσο, στην αποστολή βρίσκονται τρία νέα πρόσωπα. Ο Κροάτης μέσος, Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Σπόρτινγκ, ο Πολωνός φορ, Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Γιαγκελόνια για ν' αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς κι ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, Πέντρο Ενρίκε, ο οποίος επέστρεψε μετά το δανεισμό του στην Αστάνα.

Στην αποστολή σε σχέση με το πρώτο ματς βρίσκονται επίσης οι Αλίν Τόσκα και Τσούμπα Άκπομ (ανήκαν στο ρόστερ), ενώ δεν πρόλαβαν να ενσωματωθούν τα πιο πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα, Σέρζιο Ολιβέιρα και Σβέριρ Ίνγκασον.

ΜΕ ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΙΣ "ΠΑΛΙΟΥΣ"

Το μοναδικό νέο πρόσωπο στο ρόστερ της ΑΕΚ σε σχέση με το ματς της Τούμπας είναι ο Νέναντ Κρίστιτσιτς. Ο Σέρβος μέσος συμπεριλήφθη από τον τεχνικό της Ένωσης, Μαρίνο Ουζουνίδη, στην αποστολή για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα, δε, και με το ρεπορτάζ, υπάρχει πιθανότητα να πάρει και φανέλα βασικού στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής. Αντίθετα, δεν είναι στην αποστολή και γενικά δεν υπολογίζονται - λόγω της ιστορίας με την ανανέωση των συμβολαίων τους - οι Βασίλης Λαμπρόπουλος και Αντρέ Σιμόες (με τον δεύτερο παρατηρείται τάση ανατροπής όπως σας ενημέρωσε το Sport24.gr).

Εκτός σε σχέση με το πρώτο ματς είναι κι ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραχωρήθηκε δανεικός στον ΟΦΗ.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν είναι διαθέσιμος λόγω τραυματισμού, ενώ ο Έλντερ Λόπες δεν έχει επανέλθει πλήρως μετά το σοβαρό που υπέστη.

ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ", ΜΕ ΞΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Οι προπονητές των δύο ομάδων είναι ίδιοι. Γενικά το big-4 δεν προχώρησε σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας την τρέχουσα σεζόν, Ραζβάν Λουτσέσκου και Μαρίνος Ουζουνίδης θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στο αγωνιστικό έτος.

Ίδια παραμένει και η συνήθεια με τον ξένο διαιτητή! Τότε ήταν ο Φινλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος κατά γενική ομολογία είχε εξαιρετική διαιτησία. Τώρα είναι Δανός, ο Μάικλ Τίκγκααρντ.

ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΤΛΟΥ VS ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ

Για τον ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο κερδισμένο ντέρμπι της χρονιάς, σε μια σειρά κερδισμένων (με Ολυμπιακό εκτός, Παναθηναϊκό εντός, Άρη εκτός). Ίσως και η πραγματική αρχή σ' αυτήν την ξέφρενη πορεία τίτλου που διανύει.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου οδηγεί με σταθερό βήμα την κούρσα του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας στη διάρκεια της διαδρομής μάλιστα ν' αυξήσει τη διαφορά από τον δίωκτη της, Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι στο ματς του ΟΑΚΑ εμφάνισαν μια ευθεία γραμμή στ' αποτελέσματά τους, παραμένουν αήττητοι μετά από 18 ματς (μόλις μία ισοπαλία) και το μοναδικό μελανό σημείο μπορεί να είναι οι ήττες στην Ευρώπη κι ο αποκλεισμός ήδη από τη φάση των ομίλων του Europa League.

Αντίθετα, η ΑΕΚ πέρασε από "χίλια κύματα" μέχρι να επανέλθει στην ομαλότητα. Στο ματς του πρώτου γύρου υπήρχε ο ενθουσιασμός της πρωταθλήτριας της προηγούμενης σεζόν, η ικανοποίηση για την επιστροφή στους ομίλους του Champions League.

Αυτά τα συναισθήματα διασκεδάστηκαν από την εικόνα στα ματς με Άγιαξ, Μπενφίκα, Μπάγερν, τ' αποτελέσματα στα ντέρμπι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), τις μέτριες εμφανίσεις, τη διαφορά από τον πρωτοπόρο (αντίπαλό της απόψε στο ΟΑΚΑ) που έχει πάει στους 14 βαθμούς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ