STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Οι μεταγραφές "πετάνε"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ήρθαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ήδη έχουν προσδώσει μια άλλη δυναμική σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι έξι "μεταγραφές" των "Δικεφάλων"... πετάνε. (videos).

H AEK υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή 12 Μάρτη στις 19:30 για το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League και στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ αναμένεται να υπάρχουν έξι πρόσωπα που δεν υπήρχαν στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι τεχνικοί των δύο "Δικεφάλων", Μανόλο Χιμένεθ και Βλάνταν Ίβιτς, έχουν λόγους να είναι αισιόδοξοι καθώς οι μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου έχουν προσαρμοστεί άμεσα και δείχνουν σε θέση να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο.

Σέρχιο Αραούχο, Άστριτ Αϊντάρεβιτς και Όγκνιεν Βράνιες από την πλευρά των γηπεδούχων, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, Πέντρο Ενρίκε και Αμρ Ουάρντα από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Πάμε να δούμε τι έχει δώσει ο καθένας εξ' αυτών στην ομάδα του μέχρι τώρα.

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

Αν και ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου (27/1), ο Σέρχιο Αραούχο έχει καταφέρει να αναδειχθεί στον βασικό επιθετικό της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός πέτυχε την περασμένη Δευτέρα το πρώτο του γκολ στη Super League - με εξαιρετική κίνηση και τελείωμα - απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Αυτό το γκολ, ωστόσο, δεν έφθανε για την Ένωση καθώς ο Μασούρας ισοφάρισε σε 1-1. Έχει πετύχει άλλα τρία γκολ στο Κύπελλο. Δύο στη νίκη επί του Λεβαδειακού (6-0) και ένα στη νίκη επί του Πλατανιά (3-0). Ο Αραούχο αποτελεί, δεδομένα, το πιο ποιοτικό στοιχείο της Ένωσης στη γραμμή κρούσης και ψάχνει το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

ΑΣΤΡΙΤ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Ο Σουηδός μέσος έχει κρίνει ήδη ένα ντέρμπι. Από εκτέλεση φάουλ του Άστριτ Αϊντάρεβιτς προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της 19ης Φλεβάρη, όταν η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό. Ήδη μετρά δέκα συμμετοχές στη Super League.

Ο 26χρονος μέσος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ένωσης την τέταρτη ημέρα του τρέχοντος έτους στη "λευκή" εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Ένιωσε την αμφισβήτηση - στο πλαίσιο του γενικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων επί τεχνικής ηγεσίας Ζοζέ Μοράις - αλλά με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πιο απελευθερωμένος. Μετρά και τέσσερα ματς στο Κύπελλο.

Η ικανότητά του να βοηθά τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά του έχει δώσει θέση στο αρχικό σχήμα ενώ όπως έδειξε και στο πρόσφατο ματς με τους "ερυθρόλευκους" ζει και... αναπνέει για τέτοιου είδους ματς.

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Ο 27χρονος Βόσνιος αμυντικός είναι ένας από τους λόγους της εμφανούς βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας της ΑΕΚ. Ο Όγκνιεν Βράνιες, άλλωστε, δεν έχει αγωνιστεί μόνον ως κεντρικός αμυντικός (τη φυσική του θέση δηλαδή), αλλά και ως δεξιός μπακ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στις οκτώ συμμετοχές που ήδη μετρά στη Super League έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας και δουλειές που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Όπως το να σκοράρει, για παράδειγμα. Το έκανε στην εντός έδρας νίκη (6-0) επί της Βέροιας.

Έχει πάρει κι αυτός την πρώτη "γεύση" από ντέρμπι - στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό - και τα πήγε εξαιρετικά μάλιστα. Ο Βόσνιος έχει προσθέσει δυναμισμό στα αμυντικά στοιχεία του "Δικεφάλου", απαραίτητη προϋπόθεση ορισμένες φορές σε τέτοιου είδους ματς. Έχει φορέσει την "κιτρινόμαυρη" φανέλα και σε τρία ματς για το Κύπελλο Ελλάδας.

ΑΛΕΚΣΑΝΤΑΡ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιανουαρίου, όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Χωρίς να έχουν συμπληρωθεί ακόμη οι δύο μήνες παρουσίας του στη χώρα μας, ο 26χρονος Σερβοελβετός φορ έχει ήδη παραβιάσει πέντε φορές τις αντίπαλες εστίες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μία εξ' αυτών και σε ντέρμπι. Την περασμένη (23η) αγωνιστική σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό, "σφραγίζοντας" τη νίκη του "Δικεφάλου" στην Τούμπα.

Κατάφερε και βρήκε δίχτυα στις νίκες του ΠΑΟΚ απέναντι σε Αστέρα (3-2) και Βέροια (4-0), όπως και στην εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο".

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα δύο του Κυπέλλου, στις νίκες επί των Παναιτωλικού (4-1) και Ξάνθης (1-2, εκτός έδρας).

Ο "Πρίγιο" μοιάζει να είναι on fire, σε κάθε περίπτωση έχει εγκλιματιστεί ταχύτατα κι αποτελεί τον πιο επικίνδυνο παίκτη του ΠΑΟΚ για την άμυνα της ΑΕΚ. Η προσφορά του δεν περιορίζεται μόνο στην κύρια δουλειά του (σκοράρισμα), καθώς έχει δώσει και μία ασίστ.

ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ

Όταν έφυγε ο Γκάρι Ροντρίγκες με προορισμό την Πόλη και τη Γαλατάσαράι, στην Τούμπα γνώριζαν το αγωνιστικό κενό που άφηνε πίσω του ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Γι' αυτό και η εύρεση του αντικαταστάτη του έλαβε ιδιαίτερη σπουδή. Ο Πέντρο Ενρίκε έχει εντυπωσιάσει το κοινό του ΠΑΟΚ, στα 276 λεπτά που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας στη Super League.

Έχει πετύχει ήδη δύο γκολ, ενώ έχει δώσει και μία ασίστ. Σκόραρε στις νίκες με Αστέρα (3-2) και Βέροια (4-0) στο πρωτάθλημα, ενώ έχει αγωνιστεί και σε ένα ματς Κυπέλλου.

Ταχύτατος, αλλά και τεχνίτης έχει προσδώσει μια άλλη δυναμική και σίγουρα διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του "Δικεφάλου". Επί τεχνικής ηγεσίας Βλάνταν Ίβιτς τα άκρα έχουν αποκτήσει θεμελιώδη σημασία και ο Ενρίκε αποτελεί ένα από τα ατού του σχήματος του Σέρβου τεχνικού.

ΑΜΡ ΟΥΑΡΝΤΑ

Αυτός που ήρθε αργότερα από όλους, αλλά αυτός που χρειάζεται μικρότερο χρόνο προσαρμογής από όλους. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και η πορεία της εθνικής Αιγύπτου καθυστέρησαν την άφιξη του Αμρ Ουάρντα στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο ίδιος μας έχει συστηθεί για τα καλά με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πήρε και την πρώτη "γεύση" από ντέρμπι, την περασμένη Κυριακή, όταν και ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχει αγωνιστεί επίσης και στην εντός έδρας νίκη επί της Βέροιας και στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή.

Ο Αφρικανός μπορεί να κάνει πολλές δουλειές, αλλά και να παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις του κέντρου πίσω από τον επιθετικό, δίνοντας πληθωρικότητα στις επιλογές και τα πλάνα του Βλάνταν Ίβιτς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ