STOIXIMAN SUPER LEAGUE

AEK - Παναιτωλικός 4-0: Επιστροφή με τεσσάρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δίχως να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο επικράτησε με 4-0 επί του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες στο ΟΑΚΑ μετά από 36 ημέρες. (VIDEO)

Την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στον Παναιτωλικό επιβεβαίωσε η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 4-0 επί της ομάδας του Αγρινίου στο ΟΑΚΑ και διατήρησαν έτσι το αήττητο τους απέναντι στους Αγρινιώτες σε επτά εντός έδρας ματς (6 νίκες και 1 ισοπαλία).

Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν έπιασαν εντυπωσιακή απόδοση, όμως δεν απειλήθηκαν και καθόλου από τον Παναιτωλικό.

Με αυτό το τρίποντο η ΑΕΚ έφτασε τους 50 βαθμούς μετά από 26 αγωνιστικές στη Super League, ενώ από την άλλη ο Παναιτωλικός έμεινε στους 33 και σε συνδυασμό με τη νίκη του Άρη επί του ΟΦΗ απομακρύνθηκε δέκα βαθμούς από την πρώτη πεντάδα.

Πάμε να δούμε τι κρατάμε από το ματς του ΟΑΚΑ.

1. ΣΚΟΡΑΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ θα ξεχαστεί σύντομα, αν δεν έχει αφαιρεθεί ήδη από την μνήμη όσων το παρακολούθησαν. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες και χρειάστηκαν λίγο χρόνο μέχρι να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Από την μία η ΑΕΚ έπαιξε με αμυντική σύνθεση ανάγκης. Σβάρνας, Οικονόμου και Μπακάκης συνέθεσαν την αμυντική τριάδα με τους Χουλτ και Κλωναρίδη σε ρόλο φουλ μπακ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Χουλτ, ενώ ο πιο δραστήριος παίκτης τους ήταν ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του δυσκολευόταν να περάσει το κέντρο λόγω της πίεσης που του ασκούσε ψηλά η ΑΕΚ. Έτσι, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ωστόσο πήρε καλό βαθμό στο ανασταλτικό κομμάτι με εξαίρεση της φάση του γκολ.

AEK - Παναιτωλικός 4-0: Επιστροφή με τεσσάρα

Βέβαια, από την άλλη ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο δίχως τελική προσπάθεια (για την ιστορία η πρώτη τελική του ήρθε στο 54', μια άστοχη κεφαλιά του Μπαΐροβιτς). Την ίδια ώρα η ΑΕΚ είχε έξι τελικές με τέσσερις εξ αυτών να καταλήγουν στο τέρμα και ευτύχισε σε μία εξ΄αυτών να προηγηθεί.

2. ΕΝΑ ΓΚΟΛ, ΔΥΟ ΠΡΩΤΙΕΣ

Το πιο σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή μια ομάδα είναι κλεισμένη πίσω και η άλλη προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία της, είναι να βρει το γκολ αυτή που επιτίθεται είτε από κάποια ατομική ενέργεια, είτε από μία στατική φάση.

Στην περίπτωση της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ συνέβη το δεύτερο. Μπακασέτας και Κλωναρίδης έπαιξαν το 1-2 σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο πρώτος γέμισε με το αριστερό στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου τρεις παίκτες της ΑΕΚ ήταν με δύο των φιλοξενούμενων με τον Οικονόμου να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ στο 39'.

Αυτό το τέρμα των κιτρινόμαυρων συνδυάζεται με δύο πρωτιές αφού αυτή ήταν η πρώτη ασίστ του Τάσου Μπακασέτα και επιπρόσθετα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Οικονόμου.

3. ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ 70 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μαλής με αυτογκόλ έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Στη συνέχεια του αγώνα οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στον Παναιτωλικό, εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά (82-83) από τους Μπογέ και Γαλανόπουλο έφτασαν στο ευρύ 4-0.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης που η ΑΕΚ επικρατεί σε έναν εντός έδρας αγώνα με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Από τότε έχουν περάσει 70 ημέρες, ενώ για να βρούμε εντός έδρας τεσσάρα πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω. Για την ακρίβεια στην αναμέτρηση με τον Άρη στις 28 Οκτωβρίου όταν η ΑΕΚ είχε επικρατήσει και τότε με 4-0. Μάλιστα, υπάρχουν δύο κοινά σημεία στους δύο αγώνες. Το πρώτο είναι πως και στα δύο ματς σκόραρε ο Μπογέ και το δεύτερο ότι οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν και στις αναμετρήσεις τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά αυτή η πρώτη φορά φέτος που ο Παναιτωλικός δέχτηκε τέσσερα γκολ.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου), Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)

Τέταρτος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Κλωναρίδης (76' Γκάλο), Χουλτ, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (52' Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάγια (67' Αλμπάνης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53' Τσιγγάρας), Μιχάι, Μάσουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης, Λουσέρο, Μανά (64' Γκούγκα), Ντίαζ.

Γκολ: 39' Οικονόμου, 50' Μαλής (αυτ), 82' Μπογέ, 83' Γαλανόπουλος

Κίτρινες: 37' Μάζουρεκ

Κόκκινη:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ