STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-4

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-4
Κουτρουμπής, Βλάχος, Μήτρογλου, Τοροσίδης

Σε ένα μέτριο παιχνίδι από άποψη θεάματος, ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου, νίκησε την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με 0-4 και παρέμεινε πρώτος στην βαθμολογία με διαφορά πέντε βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Πάλεψε η ΑΕΚ μέχρι το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Πολλά παράπονα από την διαιτησία έχουν οι κιτρινόμαυροι.

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Κατά την διάρκεια όμως του παιχνιδιού, η ΑΕΚ έπαιξε στα ίσια τους ερυθρόλευκους ακόμα και με δέκα παίκτες. Πάλεψε μέχρι το δεύτερο γκολ που "άδειασε" τους ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν και ουσιαστικά ολοκλήρωσε το ματς.

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη πήρε τα ηνία του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου πήρε τη νίκη. Δυστυχώς για ακόμα ένα ματς η διαιτησία πρωταγωνίστησε δίχως να υπάρχουν οι δύσκολες φάσεις.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής:Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Πρώτος Βοηθός: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)

Δεύτερος Βοηθός: Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

Τέταρτος: Κύζας (Δράμας)

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής 65'), Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης (Φούντας 65'), Κατίδης, Γκερέιρο (Μπουγαϊδης 30'), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μασάντο (Ιμπαγάσα 65'), Παπάζογλου, Φεϊσα, Μήτρογλου, Φουστέρ, Χολέμπας (Μοντστό 86'), Σιόβας, Γκρέκο (Μανιάτης 78'), Τοροσίδης, Αμπντούν

Σκορ: Αμπντούν (0-1) 23' (πεν.), Μήτρογλου 57' (0-2), 89' (0-4), Φουστέρ 85' (0-3)

Κίτρινες: Γιάγκο 22' (κόκκινη), Χολέμπας 45'+1, Γκρέκο 73', Βλάχος 77'

Η ΑΕΚ την πίεση, ο Ολυμπιακός το γκολ

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να πιέσουν ψηλά και να κλείσουν τους διαδρόμους στους παίκτες του Ολυμπιακού. Η Ένωση ερχόμενη από τα αποδυτήρια και με την βοήθεια του κόσμου, από τα πρώτα λεπτά προσπαθούσε να μπει στην περιοχή των ερυθρολεύκων.

Η πρώτη ευκαιρία όμως ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 7', όταν μετά από φάουλ του Μασάντο, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Η εικόνα στη συνέχεια δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν μπλοκαρισμένοι και την ΑΕΚ να θέλει να φέρει το παιχνίδι κοντά στην περιοχή του Κάρολ.

Στο 22' όμως έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός από τα δεξιά, βγήκε στην αντεπίθεση με τον Τοροσίδη, τον οποίο έχασε ο Λαγός, ο ακραίος μπακ των ερυθρολεύκων έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Μήτρογλου, ο οποίος φάνηκε να ανατρέπεται από τον Γιάγκο Φερνάντεζ στο ριπλέι.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι και απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. Στο 23' ο Τζαμέλ Αμπντούν ευστόχησε από την άσπρη βούλα ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό, 0-1.

Η αποβολή άλλαξε τα πλάνα του Λίνεν που αναγκάστηκε να βγάλει τον Γκερέιρο στο 30' και να βάζει τον Μπουγαϊδη προκειμένου να συμπληρώσει την άμυνα του. Στο 37' ο Χολέμπας έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου στο κέντρο της περιοχής, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

Έκρηξη με κιτρινόμαυρες φωνές για την φάση του 38'

Στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για χέρι του Χολέμπας μέσα στην περιοχή. Συγκεκριμένα ο Κοντοές μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Χολέμπας έδιωξε πεντακάθαρα την μπάλα σε κόρνερ με το χέρι. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε να διαμαρτυρηθεί. Το ριπλέι δικαιώνει τους παίκτες της ΑΕΚ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ένωση πήρε ξανά τον έλεγχο και παρότι με 10 παίκτες προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό και να του δημιουργήσει προβλήματα, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Στο 44' ο Φουστέρ κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Αμπντούν από τα αριστερά, πλάσαρε αλλά ο Μπουγαϊδης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Λαγό να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για ακόμα ένα πέναλτι, με τον Παπάζογλου να δείχνει στο ριπλέι πως αγκαλιάζει τον Κατίδη από πίσω και τον νεαρό μέσο της Ένωσης να πέφτει κάτω.

Μίλησε ο Μήτρογλου νωρίς

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ θέλησε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο με τα πρώτα 45', παρότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα, πράγμα δύσκολο. Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Ζαρντίμ αφού είδαν πως μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, άρχισαν να πιέζουν την κιτρινόμαυρη άμυνα.

Στο 52' ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χολέμπας, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο νεαρός αμυντικός των ερυθρολεύκων, το πέτυχε ο συνήθης σκόρερ των τελευταίων παιχνιδιών, Κώστας Μήτρογλου.

Η μπάλα έφτασε στα πόδια του έξω από το ημικύκλιο της περιοχής του Κωνσταντόπουλου, ο επιθετικός του Ολυμπιακού ντρίμπλαρε δύο αντιπάλους του, έφερε την μπάλα στο αριστερό, ζύγισε το σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος της ΑΕΚ, γράφοντας στο 57' το 0-2.

Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι πάνω του και προσπάθησε να πετύχει και άλλα γκολ στην ΑΕΚ που πάλευε με παίκτη λιγότερο από το 22'. Παρόλα αυτά, αξιοσημείωτη φάση έγινε στο 70', όταν ο Μήτρογλου κυνήγησε μπαλιά τρύπα στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά ο Αραμπατζής βγήκε και πρόλαβε έγκαιρα σώζοντας την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο.

Δικό του το τελευταίο τέταρτο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός γκάζωσε και η ΑΕΚ με το αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Στο 85' ο Αμπντούν σούταρε από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα κόντραρε και πήγε στο δεύτερο δοκάρι που βρισκόταν ο Φουστέρ και με προβολή έκανε το 3-0.

Το τελικό σκορ έγραψε ο Κώστας Μήτρογλου στο 88' δεχόμενος κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, βγήκε τετ α τετ με τον Αραμπατζή και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-0, δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

MVP του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός του Ολυμπιακού, άνοιξε το δρόμο της νίκης κερδίζοντας το πέναλτι και κλείδωσε τη νίκη με ένα πολύ όμορφο τέρμα. Φυσικά πέτυχε και το 4ο γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Ο διαιτητής της αναμέτρησης που κατάφερε σε ένα μέτριο παιχνίδι από άποψη θεάματος, να κλέψει την παράσταση με τις αποφάσεις του.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 4
0 Ασίστ 2
3 Τελικές Προσπάθειες 13
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 8
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 1
1 Κεφαλιές 4
5 Αποκρούσεις 2
13 Επεμβάσεις 17
13 Κλεψίματα 12
10 Φάουλ 11
1 Οφσάιντ 3
6 Κόρνερ 7
42 Λάθη 40
0/16 Γεμίσματα 10/24

* Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε για λίγα λεπτά προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα

* Η Original κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ανάρτησε πανό στέλνοντας το μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας αλλά και τους νέους πιθανούς επενδυτές πως: "Δεν γίνεται αγάπη χωρίς πόνο... ΑΕΚΑΡΑ μείνε όρθια".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ