STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-0: Στο +4 και έτοιμη για Champions League

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÅÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÅÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, μετουσίωσε σε γκολ τις δύο πρώτες ευκαιρίες της στον αγώνα και επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ, αυξάνοντας τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στη μάχη για τη 2η θέση.

Παρότι δεν παρουσίασε ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει 2-0 του ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League και να αυξήσει τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, στη μάχη των δύο ομάδων για το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League.

Οι κιτρινόμαυροι μετουσίωσαν σε γκολ τις δύο πρώτες ευκαιρίες τους στον αγώνα, με τον Νέλσον Ολιβέιρα (19') και τον Στράτο Σβάρνα (45'), δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους και έφτασαν σε μία σημαντική νίκη.

1. ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΚΑΡΕΡΑ, ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ 5-4-1 Ο ΣΙΜΟΣ

O Μάσιμο Καρέρα σε σχέση με το νικηφόρο 4-1 επί του Άρη προχώρησε σε δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Μάριος Οικονόμου προτιμήθηκε στο πλευρό του Στράτου Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Χρήστος Αλμπάνης πήρε φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Ντανιέλε Βέρντε.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Σίμος έμεινε πιστός στο 5-4-1 που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα και έχει φέρει αποτελέσματα για τον ΟΦΗ, αλλά συνέχισε να δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Όπως για παράδειγμα ο 20χρονος Μανώλης Περδίκης που πραγματοποίησε την παρθενική συμμετοχή του ως βασικός, αλλά κι ο Μανώλης Μπολάκης που αγωνίστηκε πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν.

2. ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΛΜΠΑΝΗ

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τον έλεγχο, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Όσκαρ Γουάλι. Οι παίκτες του Καρέρα είχαν την κατοχή, αλλά παρουσίαζαν μία "φλυαρία" στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ωστόσο, κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 19ο λεπτό ο Παουλίνιο βρήκε με υπέροχη βαθιά μπαλιά τον Νέλσον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος φορ κρέμασε τον Γουάλι για το 1-0.

Παρά το υπέρ της προβάδισμα και την ψυχολογική ανάταση, οι "κιτρινόμαυροι" κράτησαν το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο, ενώ στα μέσα του πρώτου μέρους χρειάστηκε να προχωρήσουν σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Αλμπάνης αποκόμισε έναν τραυματισμό στο πρώτο 15λεπτο, με τον Βέρντε να περνάει στη θέση του. Οι ευκαιρίες έρχονταν με το... σταγονόμετρο, με τον ΟΦΗ να ανεβαίνει μέτρα, αλλά χωρίς να απειλεί την εστία του Βασίλη Μπάρκα. Μοναδική αξιόλογη φάση μία κεφαλιά του νεαρού Περδίκη που πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι στάθηκαν αρκετά τυχεροί, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια, και σημείωσαν και δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Στράτο Σβάρνα. Ο Μάρκο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ απ' τα αριστερά και ο 22χρονος στόπερ μπήκε στην πορεία της μπάλας, πλασάροντας τον Γουάλί για το 2-0.

3. ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΟΦΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Γιώργος Σίμος προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, με τους Νάστο, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέδο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Η είσοδος ειδικά των Μεγιάδο και Φιγκεϊρέδο, βοήθησε τους Κρητικούς να ανέβουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλήσουν τον Μπάρκα, με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Σακόρ στο 65ο λεπτό. Ο Νορβηγός μέσος επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν μπλόκαρε την μπαλα, η οποία κατέληξε στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και στη συνεχεια κόρνερ.

Η ευκαιρία των Κρητικών αφύπνισε την Ένωση, η οποία στην αμέσως επόμενη φάση έφτασε μία "ανάσα" απ' το 3-0, αλλά ο Σέρχιο Αραούχο δεν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Βέρντε, με τον Γουάλι να αρνείται το γκολ με το πόδι, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Ο Αργεντινός επιθετικός απείλησε ξανά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Μπράουν.

4. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΓΟΥΑΛΙ, MVP Ο ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ

Μετά το 70ό λεπτό, οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 74' ο Παουλίνιο σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Γουάλι απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός νίκησε για δεύτερη φορά τον Πορτογάλο μπακ. Στο 81ο λεπτό ο Βέρντε από δημιουργός έγινε... εκτελεστής, αλλά ο Γουάλι αρνήθηκε γι' ακόμα μία φορα την παραβίαση της εστίας του.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για τη μείωση του σκορ, αλλά οι παίκτες του Καρέρα διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν στη νίκη και στο +4 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, δείχνοντας πως είναι το μεγάλο φαβορί για το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (80' Τσιγκρίνσκι), Κρίστισιτς (80' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (27' Βέρντε), Λιβάγια (58' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (58' Αραούχο).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης (82' Σουρνάκης), Περδίκης (46' Νάστος), Μπολάκης, Σακόρ, Βίκτορ, Στάικος (46' Μεγιάδο), Ναμπί (59' Bαζ), Μάνος (46' Φιγκεϊρέδο).

Γκολ: 19'Ολιβέιρα, 45'Σβάρνας

Κίτρινες: 49' Οικονόμου, 57' Μάνταλος. 85' Τσιγκρίνσκι / 23' Περδίκης, 43' Στάικος

Κόκκινες:

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ