STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Με λάμψη Μαχαίρα το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, επικράτησε 3-0 της Λαμίας για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με γκολ για Λιβάι Γκαρσία (14'), Μπράιτ Ενομπακάρε (85') και εξαιρετική εμφάνιση για τον Θεοδόση Μαχαίρα. (VIDEOS)

Η ΑΕΚ έκανε το 2Χ2 στα πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 3-0 της Λαμίας για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten. Με πρωταγωνιστή τον πιτσιρικά Θεοδόση Μαχαίρα (μία ασίστ) που ήταν η έκπληξη του Μάσιμο Καρέρα, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν ένα εύκολο βράδυ και πλέον κοιτάζουν τον επικείμενο αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ την προσεχή Πέμπτη (01/10, 21:45).

Σκόρερ για την Ένωση ήταν οι Λιβάι Γκαρσία (14'), Μπράιτ Ενομπακάρε (85') που συνδύασαν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα με γκολ, ενώ στο μεσοδιάστημα ο Νέναντ Κρίστισιτς (65') έκανε το 2-0 ύστερα από όμορφη ενέργεια και ασίστ του Μαχαίρα. Όσον αφορά στη Λαμία, γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και φαίνεται ότι φέτος η χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΚΧΟΦ

Ο Μάσιμο Καρέρα ενόψει και του σημαντικού αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ την Πέμπτη (01/10, 21:45) προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Ιταλός έκανε την έκπληξη και έδωσε φανέλα βασικού στον 20χρονο Θεοδόση Μαχαίρα, ενώ ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα έκαναν κι οι Λιβάι Γκαρσία και Γεβγέν Σάκχοφ. Παράλληλα, η απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα έδωσε τη δυνατότητα στον Καρίμ Ανσαριφάρντ να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιρανός φορ απέδειξε ότι μπορεί να φανεί πολύ πιο χρήσιμος στη συγκεκριμένη θέση, παρά στα πλάγια, αφού στο πρώτο μέρος είχε τρεις τελικές, εκ των οποίων οι δύο στην εστία, έστω κι αν χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις να βγει μακριά από την περιοχή για να εκτελέσει. Μάλιστα, ήταν εκείνος που κατέβασε υπέροχα την μπάλα σε σέντρα του Έλντερ Λόπες στο 14ο λεπτό, προτού ο Λιβάι Γκαρσία σκοράρει για το 1-0 της Ένωσης. Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πέρα από το γκολ, έδωσε ταχύτητα στην ομάδα του, ενώ είχε 13/13(!) επιτυχημένες πάσες στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε, αφού στο ημίχρονο πέρασε ο Μάρκο Λιβάγια στη θέση του.

Γενικότερα, στο πρώτο μέρος οι Μαχαίρας, Ανσαριφάρντ, Μάνταλος και Γκαρσία, είχαν καλές συνεργασίες, ακόμα κι αν δεν κατέληγαν σε τελική προσπάθεια. Την ίδια στιγμή, ο Γεβγέν Σάκχοφ προσέφερε ηρεμία στο παιχνίδι της Ένωσης, ενώ βοηθούσε πολύ στις στημένες φάσεις, αφού είτε ο Μάνταλος (στο πρώτο μέρος), είτε ο Λιβάγια (στο δεύτερο) επιχειρούσαν να τον βρουν μέσω των εκτελέσεών τους. Παράλληλα, ο Ουκρανός διάβασε σωστά τις φάσεις, κέρδισε πολλές μονομαχίες και βοηθούσε στην ανάπτυξη της ομάδας του.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΛΑΜΨΗ ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΕΝΟΜΠΑΚΑΡΕ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο και θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ στο 51ο λεπτό, αλλά ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την ασίστ του Μαχαίρα, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας. Μία φάση που γίνεται γκολ 3/4 φορές, σύμφωνα με τα xGoals που παρουσίασε η OPTA.

Ωστόσο, 14 λεπτά αργότερα, ο Κρίστισιτς δεν πέταξε στα... σκουπίδια την ασίστ του 20χρονου εξτρέμ και με όμορφο σουτ έκανε το 2-0.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, έκανε κάποια μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Από την άλλη πλευρά, ο Καρέρα προχώρησε σε ανανέωση και "φρεσκάρισμα" της επιθετικής γραμμής του, με τους Μπράιτ Ενομπακάρε και Χρήστο Αλμπάνη να περνούν στον αγωνιστικό χώρο στο 75ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα, οι δύο ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν, με τον Αλμπάνη να κάνει το γύρισμα και τον Ενομπακάρε (με διπλή προσπάθεια) να την στέλνει στα δίχτυα για το 3-0.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ