STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Λαμία 2-0: Σβηστά με σούπερ Λιβάγια το δύο στα δύο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ με τον Μάρκο Λιβάγια στα καλύτερά του, πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της επί εποχής Κωστένογλου. Η Ένωση από το αυτογκόλ του Πλιάτσικα (37') και την προβολή του Βράνιες (45+3') επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ έχει πάρει τα πάνω και της και βγάζει ομορφιά/ουσία στο παιχνίδι της. Προσπαθώντας να πετάξει από πάνω της την εποχή Καρντόσο, η Ένωση με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της (δύο στο πρωτάθλημα, μία στην Ευρώπη).

Οι κιτρινόμαυροι που είχαν να νικήσουν από τον Απρίλιο στο Ολυμπιακό Στάδιο, έσπασαν κι αυτή την κατάρα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα με αντίπαλο τη Λαμία, οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-0 χάρη στο αυτογκόλ του Πλιάτσικα στο 37' και την προβολή του Βράνιες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

1. ΤΟ 4-2-3-1 ΤΟΥ "ΚΩΣΤΕ" ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε να κατεβάσει την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Στην κορυφή αναμενόταν ν' αρχίσει ο Μάρκο Λιβάγια ελέω της απουσίας του Νέλσον Ολιβέιρα, ωστόσο ο "Κωστέ" αποφάσισε να κρατήσει τον Κροάτη σε πιο δημιουργικό ρόλο και τον Γιώργο Γιακουμάκη στην αιχμή του δόρατος. Επίσης, στο δεξί άκρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ζεράλντες αντί του Βέρντε. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Λαμία ήταν κλεισμένη στα καρέ της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έκανε 10 τελικές προσπάθειες με τις 6 να καταλήγουν στην εστία.

2. ΜΑΕΣΤΡΟ ΛΙΒΑΓΙΑ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση δούλεψε τη δημιουργία της κυρίως από τα αριστερά με τους Λόπες - Αλμπάνη να είναι εξαιρετικοί. Το δίδυμο αυτό αποτελούσε μόνιμη απειλή, έβγαζε συνεργασίες και βοηθούσε τον Λιβάγια να έρχεται στην πλευρά και να τονώνει περισσότερο την επιθετικότητα των κιτρινόμαυρων με τις εμπνεύσεις του.

Από μία εξ αυτών οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Ο Κροάτης με εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή κι έκανε την πάσα με τέτοιο τρόπο που το γκολ "μύριζε" με δύο τρόπους. Ή συμπαίκτης του θα την έβρισκε ή αντίπαλος αμυντικός για το λάθος. Έγινε το δεύτερο. Ο Πλιάτσικας επιχείρησε να διώξει όμως τοποθετήθηκε λανθασμένα, παραβιάζοντας την εστία του Βελλίδη για το 1-0.

Όσον αφορά στο δεύτερο γκολ του πρώτου ημιχρόνου, αυτό προήλθε πάλι από τον Λιβάγια μέσω του νέου του ρόλου. Ποιος ήταν αυτός; Να χτυπάει τα φάουλ. Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις γέμισε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ο Βράνιες με προβολή έγραψε το 2-0. Αρχικά, το τέρμα του Βόσνιου ακυρώθηκε αφού οι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο είδαν οφσάιντ. Το VAR, πάντως, βοήθησε στην καλύτερη εκτίμηση και ο Μανούχος έδειξε σέντρα.

3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν προσέφερε συγκινήσεις. Δύο τρομερά σουτ των Κρστίτσιτς και Βέρντε με τον Βελλίδη να λέει "όχι" ήταν οι καλύτερες στιγμές του β' σαρανταπενταλέπτου. Η ΑΕΚ έλεγχε απόλυτα το ρυθμό, γύριζε τη μπάλα για να δημιουργήσει κινδύνους, όμως τρίτο γκολ δεν κατάφερε να βρει.

Οπότε, θα σταθούμε σε πρόσωπο. Ο Γιώργος Γιακουμάκης τις ευκαιρίες που του δίνονται πρέπει να τις εκμεταλλεύεται. Ο Νίκος Κωστένογλου ήταν ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα του "Γιάκου", αλλά για τους επιθετικούς τη διαφορά κάνουν τα γκολ, δεν γίνεται αλλιώς.

Ο επιθετικός της Ένωσης ήταν δραστήριος, άνοιξε χώρους με τις κινήσεις και τη δύναμή του, όμως για να φτάσει στο γκολ εκμεταλλευόμενος και το καλό φεγγάρι του Λιβάγια οφείλει να το πιστέψει ο ίδιος, γεγονός που θα τον κάνει απαραίτητο όταν δεν θα είναι διαθέσιμος ο Νέλσον Ολιβέιρα μέσα στη σεζόν. Ειδικότερα τα ματς που η ΑΕΚ μόνο επιτίθεται ο Γιακουμάκης είναι αναγκασμένος να είναι ουσιαστικός.

4. Ο ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Είναι ξεκάθαρο πως κάτι πρέπει να γίνει με τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου και μάλιστα γρήγορα. Πέραν του κινδύνου για τραυματισμούς, που είναι το βασικό, χαλάνε και οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στις περισσότερες στιγμές, στις μεταβιβάσεις και στις ντρίμπλες η μπάλα αναπηδά και μπερδεύει τους παίκτες. Σημειώστε εδώ ότι η Λαμία πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στο ματς, όλες αναγκαστικές.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ