ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-2: Το έκαναν... συνήθεια οι Περιστεριώτες στο ΟΑΚΑ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ατρόμητος πέρασε με νίκη (αυτή την φορά με 2-0) επί της ΑΕΚ από το άδειο Ολυμπιακό Στάδιο και την άφησε πίσω του επτά βαθμούς. Οι Ρισβάνης (88') και Κουλούρης (90') τα γκολ.

Πέρυσι ήταν ένα γκολ περίπου στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, που έδωσε τη νίκη. Φέτος ήταν δυο «κτυπήματα» στα τελευταία λεπτά του ματς. Και ο Ατρόμητος, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έφυγε θριαμβευτής από το Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στην ΑΕΚ.

Αυτή την φορά με σκορ 2-0 και όχι 1-0 όπως πέρυσι. Ενώ αυτή την φορά η ΑΕΚ είχε τρια δοκάρια και όχι μόνο ένα, που είχε στο αντίστοιχο περυσινό ματς. Με τους κιτρινόμαυρους να πληρώνουν την αστοχία τους στο πρώτο ημίχρονο και την έλλειψη σωστών επιλογών στο δεύτερο. Και τους Περιστεριώτες να κάνουν άψογη διαχείριση του παιχνιδιού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. Στην ΑΕΚ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ... ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η επιλογή του Ουζουνίδη για το ματς με τον Ατρόμητο, ήταν να διαφοροποιήσει τον καθιερωμένο σχηματισμό του, ως προς το πιο… δημιουργικό. Με τον Μάνταλο να παίζει σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον σέντερ φορ, που ήταν ο Λιβάγια και με τον Άλεφ να είναι ο παρτενέρ του Σιμόες στα αμυντικά χαφ. Αυτές οι επιλογές του Ουζουνίδη, έδωσαν στην ΑΕΚ τον έλεγχο της… κυκλοφορίας της μπάλας, σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Άλλωστε και το πλάνο του Κάναντι, ήταν να δώσει γήπεδο στον αντίπαλο. Και με τους Ουγκράι και Μπρούνο στα δυο άκρα, να προσπαθήσει να «κτυπήσει» στην αντεπίθεση. Κάτι ωστόσο, που κατάφερε μόλις μια φορά στο πρώτο 45άλεπτο. Ήταν στο 19ο λεπτό, όταν ο Κουλούρης βρήκε τρόπο να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά το σουτ που έκανε, πρόλαβε να το κοντράρει ο Τσόσιτς.

Από την άλλη μεριά, η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Ένωσης (και κυρίως από τον Άλεφ και τον Λιβάγια), έδωσε φάσεις. Κυρίως έδωσε τρόπους να περνάει η μπάλα επικίνδυνα στην περιοχή και να δημιουργούνται κίνδυνοι για την εστία του Μέγιερι, όπως στην φάση του 43ου λεπτού, όταν ο Χουλτ βρέθηκε μέσα στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου, αλλά το σουτ πήγε στην αγκαλιά του Μέγιερι.

2. ΣΟΥΤΑΡΑΝ ΚΑΙ "ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

Πέρυσι, το αντίστοιχο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, επίσης στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, είχε σημαδέψει ένα δοκάρι του Μάνταλου, όταν το παιχνίδι ήταν ακόμα στο 0-0. Αυτή την φορά, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δυο δοκάρια, στο πρώτο 45άλεπτο. Το ένα εξ αυτών και πάλι με τον Μάνταλο. Στο 15ο λεπτό ο αρχηγός της ΑΕΚ έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος. Ο πάγκος της Ένωσης φώναξε για γκολ, όμως η μπάλα για λίγα εκατοστά, δεν πέρασε ολόκληρη την γραμμή και επομένως ο επόπτης αποφάσισε σωστά να μην μετρήσει γκολ.

Όσο για το δεύτερο δοκάρι, αυτό ήρθε από έναν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, τον Μπακάκη. Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ στο 37ο λεπτό, βρέθηκε κοντά στην μικρή περιοχή και από πλάγια θέση. Έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι. Ενώ ήρθε και ένα τρίτο δοκάρι στο 65’, μετά από σέντρα του Μάνταλου και κεφαλιά του Μπακασέτα.

3. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ... ΦΛΥΑΡΗ

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος έδειχνε να μην έχει ούτε την ίδια καλή κυκλοφορία της μπάλας, ούτε την ίδια κίνηση στην επίθεση, ούτε καν τις ίδιες σωστές επιλογές. Ο Ουζουνίδης έριξε σχετικά νωρίς στο ματς τον Πόνσε και τον έβαλε ως δίδυμο με τον Λιβάγια στην επίθεση. Όμως πλέον φαινόταν πως η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια φρεσκάδα. Και ο Ατρόμητος, με την διπλή ζώνη άμυνας, κρατούσε με ευκολία τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Μπάρκα. Χωρίς πρόβλημα.

Άλλωστε με εξαίρεση το δοκάρι του Μπακασέτα, η ΑΕΚ δεν είχε δημιουργήσει άλλη κλασική ευκαιρία, σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Παρόλο που ο Ουζουνίδης έβαλε και τον Γκάλο στο γήπεδο για να πάρει καλές εκτελέσεις στα στημένα, αλλά ακόμα και τον Γιαννιώτα, μεταφέροντας τον Μπακασέτα σε ρόλο δεύτερου χαφ.

4. ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΑΝ ΚΟΜΠΡΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο Ατρόμητος κρατούσε με ευκολία επί της ουσίας το μηδέν στα μετόπισθεν. Χωρίς όμως να μπορεί να βγάλει τις αντεπιθέσεις που περίμενε ο Κάναντι. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως η ΑΕΚ μετά το 75ο λεπτό και αγχώθηκε και έδειχνε να έχει βαριά πόδια λόγω κούρασης. Και έτσι «κτύπησε» δυο φορές στο φινάλε.

Στο 88’ μετά από κόρνερ, ο Πόνσε έχασε τον Ρισβάνη και εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ τρια λεπτά μετά, όταν πλέον ολόκληρη η ΑΕΚ είχε βγει στην επίθεση, ο Ατρόμητο βρήκε χώρους και ο Κουλούρης συνδυάστηκε άψογα με τον Μπρούνο και «εκτέλεσε» τον Μπάρκα για να «τελειώσει» το παιχνίδι και να δώσει τη νίκη στον Ατρόμητο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ψαρής (Ζακύνθου), Τριανταφύλλου (Αρκάδης)

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Άλεφ (77’ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Μπογέ (57’ Πόνσε), Λιβάγια, Μπακασέτας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσουν, Μπουζουλατζιτς, Κιβρακιδης (85’ Καρασαλίδης), Ουγκράι (65’ Ενσικουλού), Μπρούνο Κουλούρης(90’ Μούζακιτς)

Γκολ: 88’ Ρισβάνης, 90’ Κουλούρης

Κάρτες: 63’ Άλεφ, 73’ Μάντσον, 80’ Λιβάγια, 82’ Κιβρακίδης, 84’ Γιαννιώτας, 86’ Σιμόες

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ