STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Αστέρας 2-1: Κυνική, αποτελεσματική και "2 στα 2" με Καρέρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά ήταν αποτελεσματική, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα, με τον Μάσιμο Καρέρα να κάνει το 2Χ2 στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων". Παραμένουν χωρίς νίκη οι Αρκάδες με τον Μίλαν Ράσταβατς στην τεχνική ηγεσία.

Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως πρωταρχικός στόχος της ΑΕΚ είναι οι νίκες και όχι το θέαμα. Και, όπως φαίνεται, οι ποδοσφαιριστές του το έχουν κατανοήσει απόλυτα, αφού κόντρα στον Αστέρα δεν έπιασαν ξανά υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Πέτρου Μάνταλου στο 6' και Μάρκο Λιβάγια στο 46' για την 15η αγωνιστική της Super League 1. Για τους φιλοξενούμενους, μείωσε στο 78' ο Λουίς Φερναντεθ.

Οι Αρκάδες, παρά την ήττα, πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσαν να φύγουν με την ισοπαλία αν ο Παναγιώτης Τσιντώτας (που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μπάρκα) δεν πραγματοποιούσε μία από τις καλύτερες επεμβάσεις της εφετινής σεζόν σε κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν έχει καταφέρει να κάνει σεφτέ στις νίκες, αλλά οι παίκτες του Αστέρα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.

1. ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ VAR-ΒΑΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Μάσιμο Καρέρα αποφάσισε να παρατάξει την ΑΕΚ με την ίδια διάταξη όπως και στον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά προχώρησε σε δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Οι Έλντερ Λόπες και Παουλίνιο πήραν τη θέση των Νίκλας Χουλτ και Στράτο Σβάρνα αντίστοιχα, με τον Μιχάλη Μπακάκη να μετατοπίζεται στα στόπερ μαζί με τους Μάριο Οικονόμου και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Στον αντίποδα, ο Μίλαν Ράσταβατς είχε τρεις σημαντικές απουσίες, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, Ενέκο Καπίγια και Χρίστος Τασουλής που εξέτισαν την ποινή μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέτρου Μάνταλου. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Νέλσον Ολιβέιρα για τράβηγμα μέσα στην περιοχή από τον ΠατρίσιοΜατρικάρντι και το οποίο δόθηκε από τον Φώτη Φωτιάδη μετά από χρήση του VAR. Ωστόσο, παρά το γρήγορο γκολ, η ΑΕΚ δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Νίκου Παπαδόπουλου χάρη και στην εξαιρετική λειτουργία της αμυντικής γραμμής των Αρκάδων.

2. ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, ΦΩΝΕΣ ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η αδυναμία της Ένωσης να απειλήσει τους Αρκάδες "ανάγκασε" τον Καρέρα να προβεί σε αλλαγή της διάταξης στο 25ο λεπτό. Ο Έλντερ Λόπες μετακινήθηκε στα εξτρέμ, ο Μπακάκης έγινε αριστερός μπακ, με τον Μάνταλο να πηγαίνει στα δεξιά μπροστά από τον Παουλίνιο. Ουσιαστικά, όπως και στο παιχνίδι με την Ξάνθη, το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με τους Λιβάγια και Ολιβέιρα να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης. Όμως, και πάλι, οι "κιτρινόμαυροι" δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Παπαδόπουλου.

Αντίθετα, ο Αστέρας συνέχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ. Ωστόσο, σε κανένα σημείο, ο Βασίλης Μπάρκας δεν ένιωσε έντονα την πίεση των αντιπάλων του. Στην πραγματικότητα, η μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος, πέρα από το γκολ, ήταν ένα μακρινό σουτ του Μάνταλου στο 43' που πέρασε δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Καρέρα ήταν φανερά ενοχλημένος από την εμφάνιση των παικτών του, με τον Λιβάγια να τα ακούει αρκετές φορές επειδή απομακρυνόταν αρκετά από την αντίπαλη περιοχή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης" (ΟΑΚΑ)

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας), Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης)

4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

Γκολ: 6' πεν. Μάνταλος,46' Λιβάγια /78'Λουίς Φερνάντεθ

Κίτρινες: 55' Κρίστισιτς, 93' Σιμόες / 14' Λουίς Φερνάντεθ, 91' Βλάχος

3. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΓΙΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ

Φαίνεται πως οι φωνές του Καρέρα στον Κροάτη επιθετικό έπιασαν τόπο, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Νέναντ Κρίστισιτς βρήκε με υπέροχη πάσα τον Παουλίνιο, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Λιβάγια κι εκείνος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η ποιότητα του Κρίστισιτς για δεύτερο σερί παιχνίδι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εικόνα της ΑΕΚ, η οποία, παρά το υπέρ της προβάδισμα, προτίμησε να αφήσει την μπάλα στον αντίπαλό της και να διαχειριστεί το γκολ.

Βέβαια, στο 59' λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά ο Χερόνιμο Μπαράλες από πλεονεκτική θέση μετά από κεφαλιά-πάσα του Ντάνι Σουάρεθ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι "κιτρινόμαυροι" αφυπνίστηκαν και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα "απάντησαν" στην ευκαιρία του Αστέρα, αλλά ο Παπαδόπουλος με εξαιρετική επέμβαση αποσόβησε το γκολ και παραχώρησε κόρνερ.

4. ΠΙΕΣΗ, ΓΚΟΛ, AΛΛΑΓΗ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΚΑΙ "2 ΣΤΑ 2"

O Αστέρας, παρά το εις βάρος του σκορ, δεν τα παράτησε, πίεσε για τη μείωση του σκορ και τα κατάφερε στο 78ο λεπτό με όμορφο σουτ του Λουίς Φερνάντεθ. Μάλιστα, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός επρόκειτο να γίνει αλλαγή, αλλά μετρά την επίτευξη του γκολ, ο Ράσταβατς αποφάσισε να τον διατηρήσει στην ενδεκάδα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, ενώ στο 82' η Ένωση προχώρησε σε αναγκαστική τερματοφύλακα, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να περνάει αντί του τραυματία Βασίλη Μπάρκα.

Ο Τσιντώτας αποδείχθηκε καθοριστικός για την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς πέντε λεπτά μετά την είσοδό του πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες επεμβάσεις της σεζόν σε κοντινή κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ. Οι παίκτες του Ράσταβατς πάλεψαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά όπως χρειάστηκε ο Τσιντώτας δήλωσε παρών, και κράτησε όρθια την ομάδα του. Έτσι, ο Καρέρα έκανε το "2 στα 2" στον πάγκο της Ένωσης, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας (82' λ.τ. Τσιντώτας), Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης, Λόπες (70' Βέρντε), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (56' λ.τ. Σιμόες), Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άνχελ, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Λουίς Βαλιέντε, Μουνάφο (79' Μουνάφο), Μπόρχα Φερνάντεθ (56' λ.τ. Σίτο), Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (69' Βλάχος), Μπαράλες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ