STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1: "Καθάρισε" ο Μπογέ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά επέστρεψε στις νίκες (2-1) με δύο γκολ (4', 47') του Λούκας Μπογέ. Ο Χιλάλ Ελ Χέλουε ισοφάρισε ενδιάμεσα (24') για τον ουραγό της Super League.

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της τη συντριβή (4-1) από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" κι επέστρεψε στις νίκες. Η Ένωση υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ για την 22η αγωνιστική της Super League και - αν και δυσκολεύτηκε - τον νίκησε 2-1.

Ο Λούκας Μπογέ άνοιξε το σκορ στο 4', ο Χιλάλ Ελ Χέλουε ισοφάρισε στο 24' για τον Απόλλωνα και πάλι ο Αργεντινός ανέκτησε στο 47' το προβάδισμα για την Ένωση. Σκορ που έμελλε ν' αποδειχθεί τελικό. Ο Δικέφαλος "έπαιξε με τη φωτιά", αλλά δεν "κάηκε". Έχασε ευκαιρίες, δεν τις τελείωσε, όπως το ίδιο δεν έκανε και η "Ελαφρά Ταξιαρχία" στις δικές της. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΤΟΥ ΜΠΟΓΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Το μοναδικό γκολ του Λούκας Μπογέ με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Super League ήταν στις 28 Οκτωβρίου και την εντός έδρας νίκη (4-0) επί του Άρη. Από τότε πέρασαν τέσσερις μήνες με τον 22χρονο Αργεντινό εξτρέμ να είναι στα "κάτω" του και τη συζήτηση για το πόσο ο δανεισμός του από την Τορίνο ωφέλησε την Ένωση να συντηρείται για τα καλά.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τον ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα στο ματς με τον ουραγό του πρωταθλήματος. Κι ο Νοτιοαμερικανός άρπαξε την ευκαιρία. Άνοιξε το σκορ για το "Δικέφαλο" μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς .

Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά μετά την πάσα του Γκάλο, ο Χουάντερσον έκανε ασταθή επέμβαση - ουσιαστικά έστρωσε τη μπάλα στον Μπογέ - και εκείνος με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0 με το δεύτερο φετινό του τέρμα.

Ο Απόλλων κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση, αλλά και πάλι ο μεσοεπιθετικός από τη Σάντα Φε ήταν εκεί για να δώσει τη λύση. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47'), ο Μπογέ γύρισε το κορμί του, έκανε το δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουάντερσον, κάνοντας το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Με δύο γκολ από τ' αποδυτήρια - σε κάθε ημίχρονο - φώναξε "παρών" όταν του το ζήτησε ο Ανδαλουσιάνος προπονητής της ΑΕΚ.

2. ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ

Η Ένωση ανέκτησε το προβάδισμα γρήγορα σχετικά, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτό το σκορ (2-1) ήταν και το τελικό. Στο 53' ο Μπογέ έκλεψε τη μπάλα έξω από τον Οριουέλα, αλλά δεν έκανε σωστό γύρισμα, με τον Πόνσε να γίνεται αποδέκτης και να σταματάει ουσιαστικά η προοπτική φάσης για την Ένωση.

Στο 60ό λεπτό ο Πόνσε βγήκε στην πλάτη του Βαφέα, βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον, πλάσαρε με το δεξί, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ύστερα από ένα λεπτό (61'), βρήκε... αέρα στο πλασέ του, ενώ η μπάλα πέρασε και από τον Μάνταλο. Στο 72' ο Μπογέ έκανε το δεξί σουτ μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Αλμπάνη, αλλά νικήθηκε από τον Χουάντερσον και δεν κατάφερε να πετύχει χατ τρικ.

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1: "Καθάρισε" ο Μπογέ

Εν ολίγοις η ΑΕΚ όχι μόνο σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε να "σκοτώσει" το ματς, αλλά "έπαιξε" με τη φωτιά. Το γεγονός ότι δεν κάηκε μπορεί να οφείλεται στην τύχη, στην αστοχία και την έλλειψη ποιότητας του Απόλλωνα...

Στο 65ο λεπτό από την εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Βάρκας έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα, ο οποίος έμεινε στήλη άλατος. Στο 81' από την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ριβέρο έκανε την προβολή με το δεξί από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Είχε κακή ισορροπία σώματος, αλλιώς θα είχε κάνει το 2-2.

3. ΕΛ ΧΕΛΟΥΕ ΚΑΙ ΤΟΜΑΣ Η "ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν υπάρχει επιστροφή. Ο δρόμος οδηγεί στη Football League, μένει μόνο το μαθηματικό σκέλος. Ακόμη κι ο τεχνικός του, Μπάμπης Τεννές, έχει παραδεχθεί ότι σχεδιάζει την επόμενη σεζόν. Κάτι διαφορετικό, έτσι κι αλλιώς, θα ήταν νομοτελειακά εκτός τόπου και χρόνου.

Πρακτικά εντελώς αδιάφορη, η "Ελαφρά Ταξιαρχία", δύναται να κάνει "κηδείες". Μία έκανε στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Το απόγευμα του Σαββάτου, προκάλεσε μια τρόπω τινά ανησυχία. Όταν στο 24ο λεπτό ισοφάρισε την ΑΕΚ.

Το έκανε με τον Χιλάλ Ελ Χέλουε. Χρειάστηκε πρώτα το τραγικό λάθος του Μάριου Οικονόμου, ο οποίος έκανε... τσαφ σε γύρισμα, ο 24χρονος Λιβανέζος διεθνής (αλλά ποδοσφαιρικά μεγαλωμένος στη Γερμανία) διεθνής φορ πήρε τη μπάλα, πέρασε τον Τσιντώτα, πλάσαρε με το αριστερό από πλάγια θέση και έκανε το 1-1 για την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Άλλωστε αυτός κι ο Τομάς Μπετινέλι φαίνονται να είναι η μοναδική "κληρονομιά" του Απόλλωνα Σμύρνης. Κληρονομιά όχι μόνον αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά. Κι αυτό γιατί ο Κριστιάν Ντ' Ούρσο θα επιστρέψει στη Ρόμα, απ΄όπου παραχωρήθηκε δανεικός.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης

Βοηθοί:Αντώνης Σινιοράκης, Σταύρος Σίπκας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (46' Λιβάγια), Μπογέ (83' Αλέφ), Πόνσε (69' Αλμπάνης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Βαφέας, Κοντοές (64' Ακόστα), Οριουέλα, Ναδάλες, Ρώσση, Ντούρσο, Γκίνο (56' Βάρκας), Ελ Χέλουε, Τομάς (80' Ριβέρο)

Γκολ: 4', 47' Μπογέ / 24' Ελ Χέλουε

Κάρτες:49' Λιβάγια, 74' Τσόσιτς / 50' Τομάς, 62' Βάρκας, 74' Χουάντερσον

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ