STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-0: Τρίποντο με πορτογαλικό χατ-τρικ

ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-0: Τρίποντο με πορτογαλικό χατ-τρικ

Η ΑΕΚ χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα νίκησε την ΑΕΛ με 3-0. Τα τρία γκολ της Ένωσης σκόραραν οι Πορτογάλοι: Σιμόες, Ολιβέιρα, Λόπες. Υπέροχο το τέρμα του υπαρχηγού των κιτρινόμαυρων με εναέριο τακουνάκι στο 1-0.

Σε ένα από τα καλύτερά της ματς κυρίως λόγο της σταθερότητάς της στην άμυνα, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ, βρίσκοντας γκολ από τους Πορτογάλους της: Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες.

Στο πανέμορφο εναέριο τακουνάκι του υπαρχηγού την ασίστ έκανε ο Ολιβέιρα, ενώ τα δύο "έφτιαξε" ο Πέτρος Μάνταλος. Ο Μάσιμο Καρέρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έδωσε ευκαιρίες σε Μπότο, Γιούση και Βασιλαντωνόπουλο.

Από την άλλη η ΑΕΛ προσπάθησε να κρατήσει την άμυνά της στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεχόμενη το γκολ του Σιμόες στην εκπνοή έπρεπε να βγει μπροστά και το πλήρωσε. Σε κακή βραδιά βρέθηκε ο Αμρ Ουάρντα, πράγμα που εξηγεί την κακή εικόνα των βυσσινί στην επίθεση.

Η ΠΙΝΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την ΑΕΛ δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις πλην μίας και μοναδικής φάσης που έφερε την υπογραφή του υπαρχηγού της Ένωσης, Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος στις καθυστερήσεις του α' μέρους πέτυχε γκολ καριέρας!

Οι φάσεις που επέτρεψαν οι αμυντικοί των βυσσινί ήταν ελάχιστες, αλλά στην πιο επικίνδυνη ο Σιμόες, παρότι δεν είναι φαντεζί ποδοσφαιριστής κατάφερε να σκοράρει με μαγικό τρόπο. Ο Ολιβέιρα έφυγε στο πλάι, δοκίμασε το σπάσιμο της μπάλας στην περιοχή και από το πουθενά πετάχτηκε ο Σιμόες ανάμεσα στους στόπερ και έγραψε το 1-0 με εναέριο τακουνάκι.

Η ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Μέχρι την επίτευξη του φανταστικού γκολ του Σιμόες, η άμυνα της ΑΕΛ άγγιζε να πάρει άριστα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε εξαιρετικά καλά στημένους τους ποδοσφαιριστές στα μετόπισθεν. Εκείνοι με στη σειρά τους έκλεισαν καλά το "όπλο" των κιτρινόμαυρων που λέγεται Νέλσον Ολιβέιρα και έως το 45+2' τα πήγαιναν περίφημα.

ΜΠΟΛΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΒΕΡΝΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΟΥΣΙΑ

Στο 3-5-2 του Μάσιμο Καρέρα ο Ντάνι Βέρντε κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο. Ο Ιταλός κατέγραψε αρκετές καλές ατομικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ο μόνος που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το βρεγμένο τερέν με σουτ τόσο με το καλό του πόδι το αριστερό, όσο και με το δεξί.

Ωστόσο, επειδή οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν κλείσει καλά τους χώρους, οι ενέργειες του Βέρντε με στόχο τον Ολιβέιρα ή τις κινήσεις του Πέτρου Μάνταλου χάθηκαν. Όσον αφορά στην επίθεση της ΑΕΛ, οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο δεν πήραν καλό βαθμό διότι ο περισσότερο αρκέστηκαν σε βαθιές μπαλιές και διώξιμο της μπάλας παρά στην εκμετάλλευση ποιοτικών παικτών, όπως για παράδειγμα ο Αμρ Ουάρντα.

Ο ΣΙΜΟΕΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Το πανέμορφο γκολ του Αντρέ Σιμόες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν η αρχή για να μπουν δυνατά οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Πράγματι, η ΑΕΛ επιχείρησε να ανοίξει το παιχνίδι και κέρδισε ένα κόρνερ με το οποίο ο Μιλοσάβλιεβιτς προσπάθησε να γίνει επικίνδυνο, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχο.

Το γεγονός πως οι βυσσινί ξεμύτισαν από την άμυνά τους εξυπηρέτησε την ΑΕΚ για να βρει νωρίς, συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό το δεύτερό της γκολ που επίσης ήταν υπέροχο σε εκτέλεση.

Ο Μάνταλος πέρασε την μπάλα στον Ολιβέιρα, εκείνος έκανε ωραίες κινήσεις για να μείνει όρθιος και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην εστία του Κρίστινσον που έμεινε όρθιος για να παρακολουθεί τη φάση του 2-0.

ΗΤΑΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Στο 62ο λεπτό ένας ακόμα Πορτογάλος βρήκε δίχτυα για λογαριασμό της ΑΕΚ, γράφοντας το 3-0 για τους κιτρινόμαυρους. Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε την μπαλιά στην πλευρά του Έλντερ Λόπες, ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και έτσι ο έμπειρος μπακ έγινε επικίνδυνος.

Σε πρώτη φάση ο Λόπες έφερε την μπάλα μπροστά, άνοιξε λίγο παραπάνω την μπάλα, αλλά πρόλαβε και πλάσαρε τον Κρίστινσον. Έτσι, από πλευράς Πορτογάλων σημειώθηκε... χατ-τρικ με τους Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες να πληγώνουν την ΑΕΛ.

Σχετικά με τους βυσσινί τους κόστισε ιδιαίτερα ότι βρέθηκε σε κακή βραδιά ο Αμρ Ουάρντα, γεγονός που τους έκανε αδύναμους στον τομέα της δημιουργίας.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ