STOIXIMAN SUPER LEAGUE

3-1 τον Πλατανιά ο Ολυμπιακός και περιμένει την Μπάγερν

3-1 τον Πλατανιά ο Ολυμπιακός και περιμένει την Μπάγερν
INTIME SPORTS

Ο Ρομπέρτο έπιασε πέναλτι στο 2', ο Ντομίνγκες ξεκλείδωσε την άμυνα του Πλατανιά και ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 3-1, τέσσερις μέρες (16/9) πριν υποδεχθεί την Μπάγερν στο Φάληρο.

Τον Πλατανιά φιλοξένησε ο Ολυμπιακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το βράδυ του Σαββάτου (12/9), για την 3η αγωνιστική της Super League και τέσσερις μέρες πριν το σπουδαίο ραντεβού με την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Οι Πειραιώτες απέφυγαν τα... μπλεξίματα ελέω Ρομπέρτο, με τον Ισπανό να πιάνει πέναλτι στο 2' και να έχει σωτήριες επεμβάσεις με το σκορ στο 3-1. Ο Ντομίνγκες ήταν αυτός που ανέλαβε να ολοκληρώσει το έργο του Ρομπέρτο, καθώς με μια ασίστ και ένα γκολ ήταν ο υπεύθυνος για το 2-0 μέχρι το 52'.

Ο Μαζουακού πέτυχε το 3-0, ο Ολιμπά έπιασε με τη σειρά του το πέναλτι του Ντομίνγκες και ο Μπανανά μείωσε σε 3-1. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε επικίνδυνα κινδυνεύοντας να δεχτεί και δεύτερο τέρμα στη συνέχεια.

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος και πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει την Μπάγερν Μονάχου την Τετάρτη (16/9, 21:45), έχοντας να διορθώσει τα αμυντικά κενά που παρουσίασε με τον Πλατανιά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Ευβοίας), Μιχαήλ Δόσης (ΕΠΣ Αθηνών)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ντομίνγκες (65' Φορτούνης), Ντουρμάζ (65' Ερνάνι), Πάρντο (80' Φουστέρ), Ιντέγε.

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Γιακουμάκης, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μπανανά, Ντίνας (77' Ράμος), Σελίν (58' Ιτούα), Πάγκαλος, Μαχαμάτ (62' Μενδρινός).

Γκολ: 11' Ντουρμάζ, 52' Ντομίνγκες, 59' Μαζουακού / 71' Μπανανά

Κάρτες: 1' Ντα Κόστα/ 2' Γκνιάτιτς, 62' Βάντερσον

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ύψωσε απαγορευτικό ο Ρομπέρτο

Την ευκαιρία να κάνει ένα ονειρεμένο ξεκίνημα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έχασε ο Πλατανιάς. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Μιλιβόγεβιτς πούλησε την μπάλα, ο Γιακουμάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ο Ντα Κόστα τον ανέτρεψε στην προσπάθεια του να τον ανακόψει.

Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ντίνας ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα. Όμως ο Ρομπέρτο αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο αφού απέκρουσε την (κακή) εκτέλεση της εσχάτης των ποινών (2'), στερώντας το γκολ από τους φιλοξενούμενους.

Ο Ντομίνγκες είχε το... κλειδί

Ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καλά σε αυτά τα πρώτα λεπτά του ματς, με τον Πλατανιά να δείχνει επικίνδυνος στην κόντρα. Ωστόσο για τους "ερυθρόλευκους" αρκούσε μια έμπνευση του Ντομίνγκες για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Ο Αργεντίνος πέρασε μια καταπληκτική κάθετη πάσα στον Ντουρμάζ και ο Σουηδός είπε "ευχαριστώ" για την ασίστ, πλασάροντας τον εξερχόμενο Ολιμπά για το 1-0 στο 11'.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον τον έλεγχο της αναμέτρησης, την κατοχή της μπάλας (66%-34% στο μισάωρο) αλλά όχι και την ανάλογη παραγωγή φάσεων στην αντίπαλη περιοχή. Ο ρυθμός, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έλειπε από τον Ολυμπιακό που δυσκολευόταν να απειλήσει ευθέως στην εστία του Πλατανιά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές, κυρίως από ατομικά λάθη των "ερυθρολεύκων", δίχως όμως αποτέλεσμα. Και από την στιγμή που το σουτ του Ντομίνγκες σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά στο 44', το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μοναδικό τέρμα αυτό του Ντουρμάζ από το 11'.

Χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο Φάληρο. Και γρήγορα ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα του στον αγώνα με σκόρερ τον Ντομίνγκες. Ο Ιντέγε από πάσα του Ελαμπντελαουί κατέβασε την μπάλα στην περιοχή και πάτησε για τον Αργεντίνο, που με υπέροχη προσποίηση άδειασε τον Μπανανά και πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0 στο 52'.

Οι Πειραιώτες απαλλαγμένοι πλέον από το όποιο άγχος έφτασαν και σε τρίτο τέρμα επτά λεπτά αργότερα. Ο Μαζουακού ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την φάση σημειώνοντας το 3-0 από την πάσα του Ντουρμάζ. Στο 62' ο Πάρντο κέρδισε πέναλτι από τον Βάντερσον, όμως ο Ολιμπά με εξαιρετική επέμβαση στην δεξιά του γωνία είπε "όχι" στον Ντομίνγκες!

Ο Πλατανιάς στο 70' απείλησε με τον Μενδρινό που έπεσε πάνω στο... ισπανικό τείχος της "ερυθρόλευκης" εστίας αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Μπανανά με κεφαλιά μετά από κόρνερ μείωσε σε 3-1 για τους φιλοξενούμενους. O Ολυμπιακός είχε χαλαρώσει στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο στο 75' για να μην φτάσουν σε δεύτερο τέρμα οι Κρητικοί!

Πέντε λεπτά αργότερα και μετά από γύρισμα του Φουστέρ, ο Ιντέγε δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα. Πάγκαλος και Ερνάνι είχαν τις επόμενες δύο καλές στιγμές να σκοράρουν, ενώ λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Καμπιάσο στο 89' ως οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις ο Ρομπέρτο είχε νέα σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια του Πάγκαλου και το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-1.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού ήταν καταπληκτικό σε δημιουργία (Ιντέγε) και εκτέλεση (Ντομίνγκες). Σε μια φάση που συνδύασε το θέαμα με το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ο διαιτητής

Σωστές ήταν οι περισσότερες αποφάσεις του Καλογερόπουλου, σε ένα ματς που δεν είχε παγίδες στο πειθαρχικό αλλά δεν του έλειψαν οι δύσκολες φάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ρομπέρτο έπιασε το πέναλτι του Ντίνα μόλις στο 2ο λεπτό και έσωσε τον Ολυμπιακό από μπελάδες. Ο Ισπανός "έκοψε" τα πόδια των φιλοξενούμενων και τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Ντομίνγκες. Ο Ρομπέρτο είχε μια ακόμη καταπληκτική επέμβαση στο "τούβλο" του Μενδρινού εντός περιοχής στο 70'.

3-1 τον Πλατανιά ο Ολυμπιακός και περιμένει την Μπάγερν
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Τζίμι Ντουρμάζ ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός λίστας Champions League και είχε τετ-α-τετ με τον Μάρκο Σίλβα που του εξήγησε τους λόγους της απόφασης του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τον υπολογίζει κανονικά για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της σεζόν. Ο Πορτογάλος έκανε πράξη τα λόγια του και έδωσε φανέλα βασικού στον Σουηδό. Και αυτός με τη σειρά του ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη του Σίλβα με ένα γκολ και μια ασίστ, σε μια συνολικά καλή εμφάνιση κόντρα στον Πλατανιά.

Δεν μας άρεσε

Σε κακή κατάσταση ήταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο ματς του Φαλήρου. Πολύ φτηνό το λάθος του στη φάση του πέναλτι, ενώ δεν απέφυγε τις άσχημες επιλογές σε αρκετά ακόμη σημεία του αγώνα. Βαρύς, με αργές αντιδράσεις και χωρίς καθαρό μυαλό ο Σέρβος μέσος κόντρα στον Πλατανιά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ