ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το θαύμα του Λαζάρου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ένα φανταστικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ λύγισε με 1-0 την μαχητική Λάρισα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου!

Χρειάστηκε να φτάσει το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Χρειάστηκε να έρθει ένα γκολ… ζωγραφιά. Όμως και αυτό το θρίλερ στο Ολυμπιακό Στάδιο φέτος, τελείωσε με την ΑΕΚ να βγαίνει νικήτρια.

Αυτή την φορά ήταν ένα γκολ… ποίημα από τον Χριστοδουλόπουλο στο 94ολεπτό, με το οποίο η Ένωση λύγισε την μαχητική Λάρισα και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ ζορίστηκε πολύ, έπεσε στην… παγίδα και το καλό στήσιμο της ΑΕΛ, όμως στο τελευταίο λεπτό ήταν ο Λάζαρος αυτός που μίλησε και έδωσε την πρόκριση για Τρίτη συνεχόμενη σεζόν, στον τελικό.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Μπακάκης,Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Κονέ (64’ Μασούντ), Σιμόες, Λιβάγια , Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

ΑΕΛ (Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (83’ Περόνε, Αγκάνοβιτς (79’ Ρέντζας), Κριζμαν (77’ Ναζλίδης), Χούμπτσεβ.

Γκολ: 90+4' Χριστοδουλόπουλος

Κάρτες: 22’ Μιλοσάβλιεβιτς, 45’ Χούμπτσεβ, 45’ Γκόλιας, 61’ Κονέ, 84’ Μασούρας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

"ΜΠΛΟΚΟ" ΣΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Η έκπληξη που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ήταν πως επέλεξε να προσαρμόσει το σχήμα της ΑΕΚ, σ’ αυτό της Λάρισας. Ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε από το… συρτάρι μετά από πολύ καιρό το 3-5-2. Ακολουθώντας το σύστημα με το οποίο παρέταξε και την Λάρισα ο Σωτήρης Αντωνίου.

Όμως η αλήθεια είναι πως η έμπνευση του Χιμένεθ, δεν του βγήκε. Με τον Χουλτ και τον Γκάλο να είναι ουσιαστικά μόνοι τους σε κάθε μια από τις δυο πτέρυγες, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να αναπτυχθεί από τα άκρα. Και έτσι αναγκαζόταν να πηγαίνει σε επιθέσεις από τον άξονα.

Εκεί που λόγω… σχήματος του αντιπάλου, υπήρχε πολυκοσμία και καθόλου χώροι. Ουσιαστικά η ΑΕΚ έπεσε στο αμυντικό «μπλόκο» της Λάρισας.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, απείλησε ουσιαστικά μόλις δυο φορές. Και δυο με τον Μπακασέτα, που και πάλι ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ. Στο 19’ ο Μπακασέτας σούταρε, ο Μπόζοβιτς απέκρουσε και ο Μασούρας πρόλαβα να διώξει προ του Λαμπρόπουλου.

Και στο 21’ πάλι ο Μπακασέτας, εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ δεν είχε άλλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Όσο για την Λάρισα, μπορεί να ήταν ακίνδυνη επιθετικά, αλλά την δουλειά της την έκανε μια χαρά στην αμυντική λειτουργία.

Η ΑΕΚ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, Η ΑΕΛ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Χιμένεθ άλλαξε το σχηματισμό και επέστρεψε στο 4-4-1-1. Κάτι ήταν δεδομένο πως θα άλλαζε τον τρόπο ανάπτυξης της ΑΕΚ και θα τον έφερνε περισσότερο από τα άκρα. Ενώ πολύ γρήγορα με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο και τον Χριστοδουλόπουλο. Για να πάρει ακόμα περισσότερες λύσεις από τα άκρα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανεβάσει την πίεση της, αλλά αυτό ήταν που άφησε κενά στα μετόπισθεν και χώρους στους γρήγορους παίκτες της Λάρισας, να απειλήσουν. Στο 48’ ο Κριζμάν βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, πέρασε αρχικά και τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης τον πρόλαβε και έβγαλε σε κόρνερ.

Ενώ στο 57’, μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Τέλετιτς, που εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει και πάλι τον Μπάρκα. Η ΑΕΚ από την άλλη μεριά, είχε μια κεφαλιά του Αραούχο άουτ στο 56’ και ατομικές προσπάθειες του Λάζαρου, που δεν ολοκληρωνόντουσαν.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Ο Χιμένεθ σταδιακά έριξε στο ματς και τον Μασούντ, αλλά και τον Γιακουμάκη. Γέμισε την περιοχή της Λάρισας και άρχισε να ψάχνει το γκολ με γεμίσματα. Δυο φορές, μια στο 81’ και μια στο 83’, αμυντικοί της ΑΕΛ πήραν την… μπουκιά από το στόμα και μάλιστα εξ επαφής από τον Αραούχο. Γενικώς η Λάρισα έδειχνε να αμύνεται με αψεγάδιαστο τρόπο. «Καθάριζε» όλες τις φάσεις, είτε εύκολα, είτε δύσκολα. Μέχρι που ήρθε η φάση του τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων. Εκεί που μετά από δυο συνεχόμενα κόρνερ, ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προφανώς και αυτό που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος στο 95’, ήταν η φάση του αγώνα. Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λάζαρο, αλλά όχι στρωμένη έτσι που να μπορεί να εκτελέσει… ορθόδοξα. Ο Χριστοδουλόπουλος απογειώθηκε και με ένα βολε στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Παπαπέτρου δεν είχε να διαχειριστεί κάποια περίεργη φάση. Αλλά ένα πολύ δυνατό και στην κόψη του ξυραφιού παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές δεν έκανε λάθη και το πήγε καλά το παιχνίδι. Παρότι θα μπορούσε να ήταν πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για τον πολυτιμότερο παίκτη. Το γκολ που έβαλε ο Λάζαρος με τον τρόπο που το έβαλε, στο σημείο που το έβαλε, του δίνει χωρίς δεύτερη… κουβέντα το τίτλο τουmvpτου ματς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αλήθεια είναι πως η Λάρισα έκανε τρομερή προσπάθεια. Και έκανε ένα ματς σχεδόν τέλειο για να πάρει την πρόκριση. Με κορυφαίο τον Βαγγέλη Μόρα, που φαινόταν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, σαν να βρίσκεται παντού στην άμυνα της ΑΕΛ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για μια ακόμα φορά, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τον Πλατανιά, ο Μασούντ μπήκε στο γήπεδο για να νοικοκυρέψει το παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά πήγαινε και από λάθη σε λάθη. Κυρίως όμως, είχε μια ραθυμία στο παιχνίδι του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ