ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο βάθος Πανθεσσαλικό για έδρα του τελικού!

Στο βάθος Πανθεσσαλικό για έδρα του τελικού!

Ο ΠΑΟΚ προτίθεται να προτείνει σήμερα (28/4) το Πανθεσσαλικό για έδρα του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Τι σκέφτεται η ΕΠΟ και η σύσκεψη στο Παγκρήτιο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Απριλίου θα γίνει στο Παγκρήτιο η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αλλά μέχρι τότε δεν αποκλείεται να προκύψει νέα έδρα (!).

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης έχει αποφασίσει σε περίπτωση πρόκρισης της "Ένωσης" ο τελικός να γίνει στην συγκεκριμένη έδρα παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (έχει καταστραφεί το στέγαστρο στην θύρα 3, η περιφέρεια Κρήτης έχει σφραγίσει τις θύρες 8-14, δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας) ενώ και η αστυνομία δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο, ακούγεται έντονα ότι ο ΠΑΟΚ, που εξακολουθεί να αρνείται ως έδρα του τελικού της 6ης Μαϊου (20:30) το Ολυμπιακό Στάδιο, θα προτείνει ως έδρα γήπεδο της Θεσσαλίας. Αν πέσει στο τραπέζι αυτή η πρόταση, τότε από την ΕΠΟ είναι πάρα πολύ πιθανό να μην προκριθεί το "AEL FC Arena", έδρα της Λάρισας, που πριν από ένα μήνα εμφανίζονταν ως φαβορί αλλά έχασε πόντους εξαιτίας της μικτής χωρητικότητας του (μόλις 16.118 θεατές δηλαδή από 5.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα) αλλά το Πανθεσσαλικό Στάδιο που χρησιμοποιεί ως έδρα ο Ολυμπιακός Βόλου.

Δέκα χρόνια και μία ημέρα από τον τελικό του Παναθηναϊκού με την Λάρισα στις 5 Μαϊου 2007 (1-2), το γήπεδο του Βόλου φαντάζει ως καλή λύση καθώς έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, 23.000 θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα πάρουν από 8.000-10.000 εισιτήρια περίπου. Επίσης στα "συν" του είναι ότι είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη η πρόσβαση των οπαδών από εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από την εθνική οδό (από την Αθήνα οι μεν, από την Θεσσαλονίκη οι δε).

Στα «μείον» η όχι και τόσο καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και το γεγονός ότι δεν ήταν στα τέσσερα στάδια που εξέτασε πρόσφατα η ΕΠΟ (Καυτανζόγλειο, AEL FC Arena, Παμπελοπονησιακό, Παγκρήτιο) οπότε δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης, δεν υπάρχει έτοιμο και "seating plan" για τις θύρες που θα πάρουν οι δύο ομάδες.

Όπως και να έχει η απόφαση για την έδρα του τελικού (που έπρεπε να είχε παρθεί… χθες), αναμένεται σήμερα αφού πρέπει να γίνει σύσκεψη ασφαλείας για να αποφασιστούν τα εισιτήρια που θα πάρουν οι δύο ομάδες ώστε στη συνέχεια να τυπωθούν και να κυκλοφορήσουν στα γκισέ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ