ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ή στο "AEL FC Arena" ο τελικός του Κυπέλλου

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ή στο "AEL FC Arena" ο τελικός του Κυπέλλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Πέμπτη (23/3) θα ανακοινωθεί η έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και τα σενάρια που παίζουν είναι δυο, ανάλογα με τις ομάδες που θα προκριθούν.

Ενάμιση μήνα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και η έδρα που θα γίνει ο αγώνας το Σάββατο 6 Μαϊου δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ζήσης Βρύζας την Πέμπτη 23/3 θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ για να αποφασίσει και να ανακοινώσει την έδρα διεξαγωγής του τελικού. Τα σενάρια που παίζουν είναι δύο: Ολυμπιακό Στάδιο ή «AEL FC Arena».

1ο σενάριο: Το Ολυμπιακό Στάδιο θα επιλεγεί στην περίπτωση που έχουν προκριθεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι «πράσινοι» αφού το ΟΑΚΑ είναι έδρα της Ένωσης. Στην διάρκεια της κλήρωσης ο Βασίλης Κωνσταντίνου έλεγε ότι το "τριφύλλι" δεν έχει πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση.

2ο σενάριο: Αν στον τελικό προκριθεί ο ΠΑΟΚ, ο τελικός θα γίνει στο «AEL FC Arena» αφού ο «δικέφαλος» του βορρά δεν θέλει το Ολυμπιακό Στάδιο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημοκράτη Παπαδόπουλου μετά το τέλος της κλήρωσης… «θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ».

Το γήπεδο της Λάρισας λοιπόν, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αν και έχει ένα μειονέκτημα σε σχέση με το Παγκρήτιο Στάδιο που επίσης «έπεσε» στο τραπέζι. Έχει μικρότερη χωρητικότητα, μόλις 16.118 θεατές, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν θα πάρουν πάνω από 5.000 εισιτήρια έκαστη.

Στην αντίπερα όχθη, το πλεονέκτημα για το συγκεκριμένο γήπεδο, έδρα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Super League, είναι οι μειωμένες πιθανότητες για επεισόδια στο ταξίδι προς το γήπεδο αφού στην πλειοψηφία τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα κατέβουν από την Θεσσαλονίκη, του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ θα ανηφορίσουν από Πειραιά ή Αθήνα και τουλάχιστον στην εθνική οδό δεν θα γίνουν επεισόδια. Θα πρέπει βέβαια, να δώσει το «οκ» και η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας για να προχωρήσει η υποψηφιότητα του «AEL FC Arena».

Το Παγκρήτιο Στάδιο, από την άλλη, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα (25.780 θεατές), έχει όμως, πρόβλημα στις κάμερες ασφαλείας και στο στέγαστρο και χρειάζονται χρήματα. Το κονδύλι για το στέγαστρο έχει εγκριθεί αλλά τα λεφτά δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ