ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα στο Περιστέρι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με το γκολ του Καρασαλίδη στο 19', ο Ατρόμητος ντούμπλαρε τις νίκες του επί του Αστέρα Τρίπολης στη ρεβάνς του Περιστερίου και με το συνολικό 2-0 πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ατρόμητος φιλοξένησε τον Αστέρα στο Περιστέρι, στη ρεβάνς για την φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας προβάδισμα μετά τη νίκη του με σκορ 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στην Τρίπολη. Οι Περιστεριώτες κέρδισαν με το ίδιο σκορ και στην έδρα τους, εξασφαλίζοντας το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με δύο σημαντικές απουσίες παρατάχθηκε στη ρεβάνς ο Ατρόμητος, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Ο Νταμίρ Κάναντι άφησε εκτός αποστολής τον τραυματία Κιβρακίδη, ενώ αποφάσισε να δώσει ανάσες στον Γιαννιώτη με τον Μίρκοβιτς να τον αντικαθιστά κάτω από τα δοκάρια. Εκτός έμειναν και οι Μανούσος (αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις εβδομάδες ακόμα), Μενσά και Ζησόπουλος.

Μίρκοβιτς, Μανδάς, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Νάτσος, Κυριακίδης, Ουάρντα, Ούμπιντες, Μάντσον, Σάκιτς, Χατζηισαίας, Βασιλακάκης, Βασιλείου, Ντιγκινί, Στρούγγης, Ρισβάνης, Ντάουντα και Μπουσούλατζιτς, ήταν οι 18 παίκτες που επέλεξε στην αποστολή ο Αυστριακός τεχνικός.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα στο Περιστέρι

Με 18 παίκτες στην αποστολή έφτασε και ο Αστέρας στο Περιστέρι για την ανατροπή και την πρόκριση. Στις επιλογές του Σάββα Παντελίδη ήταν οι Αθανασιάδης, Τσιφτσής, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μπέρτος, Κώτσιρας, Σελίν, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Τόνσο, Μουνάφο, Ισνάλντο, Μαντιντά, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Γοντό και Μανιάς.

Ο τεχνικός των Αρκάδων δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τραυματίες Καλτσά και Δουβίκα, ενώ στις αρχές της εβδομάδας αποχώρησαν από την ομάδα οι Ίγκορ Σίλβα (πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό) και Τσουκαλάς (κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου).

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα στο Περιστέρι

Ατρόμητος και στο Κύπελλο

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Ούμπιδες (89' Κυριακίδης), Σάκιτς, Βασιλακάκης (71' Μπουσούλατζιτς), Ουάρντα, Ντιγκινί (68' Ντάουντα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας (56' Μπέρτος), Σελίν, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (61' Αντζουλάς), Μουνάφο, Τόνσο, Τσιλιανίδης, Μανιάς (70' Γκοντό).

Γκολ: 29' Καρασαλίδης / -

Κάρτες: 78' Καρασαλίδης / 12' & 56' (2η κίτρινη - κόκκινη) Σελίν, 53' Κυριακόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Σε μια πρώτη ανάγνωση του ζευγαριού, η πρόκριση για τον Αστέρα χάθηκε στην εντός έδρας ήττα του πρώτου αγώνα. Σε μια δεύτερη, ήταν η αδυναμία των Αρκάδων να μετουσιώσουν σε γκολ την ανωτερότητα τους στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς στο Περιστέρι.

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα από τον Ατρόμητο στο ματς, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, μαζί και την δυνατότητα να "πατσίσει" το γκολ που δέχθηκε στην Τρίπολη και να μεταφέρει το άγχος στους γηπεδούχους.

ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Με κατοχή της μπάλας (38% - 62% στο 15', 41% - 59% στο ημίχρονο), καλή ανάπτυξη από χαμηλά και ανεβάζοντας τους μπακ του ψηλά στην επίθεση, ο Αστέρας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά και ξεκάθαρο στόχο: να βρει πρώτος και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ένα γκολ που θα του χαρίσει το προβάδισμα στο Περιστέρι.

Ο Κάναντι την ίδια στιγμή είχε σοβαρά παράπονα, ειδικότερα από την τετράδα στην γραμμή κρούσης που δεν πίεζε και επέτρεπε στους αντιπάλους να περνούν με άνεση τον χώρο της μεσαίας γραμμής και να δημιουργούν υπεραριθμίες. Ειδικά από τους Ουάρντα και Ντιγκινί είχε έξτρα παράπονα, θεωρώντας πως δεν έδιναν στηρίγματα δημιουργίας στον Ούμπιδες.

Στο 5' ο Μανιάς, στο 9' ο Τόνσο, στο 24' ο Τσιλιανίδης και στο 37' ο Ιγκλέσιας δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, ενώ στο 15' ο Μίρκοβιτς και στο 41' ο Χατρζηισαΐας είχαν καθοριστικές επεμβάσεις.

Στον αντίποδα ο Ατρόμητος στο 29' πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι, μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη και την καρφωτή κεφαλιά του Καρασαλίδη, που νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες μετά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Η στατιστική εικόνα του αγώνα στην ανάπαυλα:

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα στο Περιστέρι

Πλέον έμεναν άλλα 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί η φάση των "16" του Κυπέλλου, με τον Ατρόμητο να έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης έναντι του Αστέρα Τρίπολης.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝ

Στο 53' ο Γιαννούλης θα μπορούσε να "σκοτώσει" το ματς αν τελείωνε σωστά την ιδανική αντεπίθεση του Ατρομήτου και τη συνεργασία Ουάρντα - Ντιγκινί, αλλά ο Αθανασιάδης είχε διαφορετική άποψη.

Την οποία μάλλον δεν... συμμερίστηκε ο Σελίν, που στο 56' είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση, αποβλήθηκε και άφησε τους συμπαίκτες του με αριθμητικό μειονέκτημα στο υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 58' ο Αθανασιάδης σταμάτησε και τον Μάντσον, ακολούθησαν αλλαγές εκατέρωθεν, ο Ατρόμητος έκανε διαχείριση (ο Κάναντι συνέχισε να έχει παράπονα από τους παίκτες του) και ο Αστέρας δεν μπορούσε να απειλήσει.

Η τελευταία ευκαιρία των Αρκάδων να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της πρόκρισης ήρθε στο 85', όμως ο Μίρκοβιτς αντέδρασε σωτήρια στο γυριστό του Αντζουλά μέσα από την περιοχή.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να συμπληρώνει την οκτάδα των ομάδων, μαζί με τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και Πανιώνιο, που μπαίνουν στην κλήρωση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στο Περιστέρι:

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα στο Περιστέρι

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Παπαπέτρου, συγνώμη στον Ατρόμητο, για την πρόκριση", είπε όλο νόημα ο Σάββας Παντελίδης στην κάμερα της Cosmote TV μετά τη λήξη του αγώνα και έφυγε για τα αποδυτήρια.

Να σημειώσουμε πως υπήρξε ένταση στον πάγκο του Αστέρα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο τεχνικός των Αρκάδων ζήτησε από τον Ευαγγέλου (4ος διαιτητής) να καλέσει αστυνομικό, θέλοντας να υποβάλει μήνυση κατά οπαδών του Ατρομήτου, που σύμφωνα με τον Σάββα Παντελίδη έβριζαν τη μητέρα του, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Στο 78ο λεπτό του αγώνα αποβλήθηκε από τον πάγκο του Αστέρα ο Λεωνίδας Παπαδάκης (γυμναστής), μετά από υπόδειξη του Ευαγγέλου (4ος) στον Παπαπέτρου.

"Γνωρίζαμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο το ματς σήμερα, καθώς ο αντίπαλος είχε επενδύσει πολλά σε αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο. Δεν έχω προτίμηση για την κλήρωση τστην επόμενη φάση. Μπορούμε να παίξουμε απέναντι στον οποιονδήποτε", η τοποθέτηση του Νταμίρ Κάναντι στην κάμερα της Cosmote TV.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ