ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σούζα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΛ, 2-1 την ΑΕΚ

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ με γκολ του Κρίζμαν στις καθυστερήσεις νίκησε με σκορ 2-1 την ΑΕΚ, "έσπασε" το αήττητο σερί της και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Ο Μασούντ έκανε το 0-1, ισοφάρισε ο Ναζλίδης με πέναλτι.

Μπορεί η ΑΕΚ να πήγε στην Λάρισα "τρέχοντας" ένα μεγάλο αήττητο σερί. Μπορεί να βρήκε ακόμα και πρώτη γκολ.

Όμως η ΑΕΛ ήταν εκείνη που μίλησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε με 2-1 και πήρε προβάδισμα έστω και… ελαφρύ, για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Σούζα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΛ, 2-1 την ΑΕΚ

Μάλιστα, έστω και αν το ματς ήταν πολύ κακό, η Λάρισα πίστεψε μέχρι τέλους στη νίκη και κατάφερε να την πάρει. Όσο για την ΑΕΚ; Πλήρωσε τις πολλές απουσίες της αλλά και την αστοχία του Μασούντ.

Σούζα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΛ, 2-1 την ΑΕΚ

Ανατροπή και στο βάθος τελικός

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90’ Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86’ Χούμπτσεφ), Αγκάνοβιτς (81’ Λεοζίνιο), Κρίζμαν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79’ Γκάλο), Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (68’ Γαλανόπουλος).

Γκολ: 51’ Μασούντ, 57’ Ναζλίδης, 92’ Κρίζμαν

Κάρτες: 13΄Λαμπρόπουλος, 17’ Φατιόν, 30’ Βράνιες, 30’, Ναζλίδης, 35’ Μιλοσάβλιεβιτς, 42’ Γουάλας, 55’ Μασούντ, 73’ Χριστοδουλόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ… ΓΙΟΚ

Θεωρητικά αυτό το ματς στη Λάρισα, θα ήταν πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που έπαιξαν οι δυο ομάδες πριν από περίπου 1,5 μήνα για το πρωτάθλημα. Κυρίως διότι η ΑΕΛ θα έπαιζε πιο ανοικτά, ψάχνοντας για ένα γκολ, καθώς υπάρχει και ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Όμως το πρώτο ημίχρονο ήταν εξίσου κακό με το ματς πρωταθλήματος. Ενδεχομένως και χειρότερο.

Διότι ποδόσφαιρο παίχθηκε ελάχιστο. Κυρίως δυνατά μαρκαρίσματα, φάουλ και νεύρα. Και μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά στο ματς, παρότι το σχήμα με τον Μασούντ στην κορυφή της επίθεσης και τον Κλωναρίδη με τον Λάζαρο στα δυο άκρα, ήταν ολίγον… πειραματικό.

Ωστόσο με εξαίρεση το σουτ του Λαμπρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, το οποίο πήγε στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς, η Ένωση δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία άλλη φάση.

Ενώ όταν η Λάρισα άρχισε να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο, δεν είχε τρόπο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για απειλή. Εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Φατιόν στο 12’, το οποίο εξουδετέρωσε ο Μπάρκας.

Κατά τα άλλα, μέσα στις δυσκολίες που είχαν οι παίκτες και των δυο ομάδων να σταθούν όρθιοι στον τραγικό αγωνιστικό χώρο, υπήρξαν και τα δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία έφεραν και φάουλ και νεύρα. Και δεν άφησαν να παιχτεί σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο, στα πρώτα 45 λεπτά του ματς.

Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Με την εικόνα που είχε το πρώτο ημίχρονο και κυρίως τους προσανατολισμούς των δυο ομάδων, όλα έδειχναν πως δύσκολα το ματς θα άλλαζε ρυθμό. Και όντως έτσι ήταν πράγματα. Έστω και αν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε όχι ένα, αλλά δυο γκολ.

Πρώτα η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 52’, όταν ο Μασούντ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας, πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά. Η απάντηση ήρθε στο 56’ με πέναλτι που κέρδισε ο Ναζλίδης από τον Λαμπρόπουλο και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.

Όμως παρά τα δυο γκολ, το παιχνίδι δεν έλεγε να πάρει ρυθμό. Λίγο η Λάρισα προσπάθησε να ανεβάσει τους ρυθμούς και να εκμεταλλευτεί το σάστισμα της ΑΕΚ μετά το πέναλτι. Αλλά χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Εξαίρεση το δοκάρι που είχε ο Ναζλίδης, σε σουτ εξ επαφής στο 62’.

Ούτε όμως και η Ένωση μπόρεσε να βρει ρυθμό, ακόμα και όταν ο Χιμένεθ έδωσε λίγη περισσότερη ταχύτητα στη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Γαλανόπουλου και την μετατροπή του σχήματος σε 4-3-3. Εξαίρεση και εδώ το δοκάρι του Λάζαρου στο 75ο λεπτό.

Κατά τα άλλα ούτε και η ΑΕΚ βρήκε πολλούς τρόπους για να απειλήσει. Πάντως η Ένωση είχε μια ευκαιρία στο 85’, να φύγει με τη νίκη από την Λάρισα, αλλά και πάλι ο Μασούντ, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λάρισας.

Ωστόσο εκείνη που μίλησε τελευταία, ήταν η Λάρισα. Σχεδόν στην τελευταία φάση του ματς, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεοζίνιο «έσκαψε» την μπάλα στον Κριζμάν, εκείνος μέσα από την περιοχή και από πλάγια, έπιασε διαγώνιο σουτ και «νίκησε» τον Μπάρκα.

Και έτσι η ΑΕΛ πήρε τη νίκη με 2-1 και πάει μ’ ένα ελαφρύ προβάδισμα, στην ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στα μέσα του Απρίλη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στιγμή… Κιέβου έζησε και πάλι στην Λάρισα ο Σοτζέι Μασούντ. Στο 75' ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά και προ κενού τέρματος, πήγε πάνω στον Ιρανό μεσοεπιθετικό. Όμως αιφνιδιάστηκε τόσο, που και πάλι δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα!

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ζαχαριάδης στο πρώτο ημίχρονο πήγε καλά. Στο δεύτερο όμως, έδειξε να χάνεται. Η Λάρισα φωνάζει πως στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ της ΑΕΚ, υπάρχει φάουλ του Μοράν.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ό,τι καλό έκανε η Λάρισα στο παιχνίδι, ήταν από τον Θωμά Ναζλίδη. Αυτός κέρδισε το πέναλτι, αυτός το μετέτρεψε σε γκολ, αυτός είχε και την καλύτερη ευκαιρία της Λάρισας στο δοκάρι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιμονή της Λάρισας να κυνηγήσει τη νίκη. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι το έψαξαν το γκολ και τελικά το βρήκαν. Με υπέροχη πάσα του Λεοζίνιο στην πλάτη του Γκάλο για τον σκόρερ Κρίζμαν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Έχει γραφτεί και έχει επισημανθεί πολλές φορές, όμως όσο δεν διορθώνεται τόσο θα αποτελεί μείζον θέμα. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Λάρισας, είναι σε τραγική κατάσταση. Και δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ