ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1

SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με το γκολ του Καρέλη δυο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με την Ξάνθη ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος. (VIDEO)

Δεκαπέντε λεπτά καλό ποδόσφαιρο έπαιξε ο Παναθηναϊκός και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στην Ξάνθη με 1-1 και φυσικά το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την Πέμπτη (29/1) στην Λεωφόρο. Οι πράσινοι που βρέθηκαν να χάνουν μέχρι το 88' ανέβασαν την απόδοση τους μετά την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ στον αγωνιστικό χώρο στο 75' και πλην του γκολ που πέτυχαν με τον Καρέλη μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Σουηδού έχασαν μια κλασική ευκαιρία στο 91' να φτάσουν στην ολική ανατροπή.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στην διάρκεια του πρώτου μέρους όταν και έχασαν τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να αυξήσουν το προβάδισμα τους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως δεν απείλησαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο τον Παναθηναϊκό και το 1-1 κρίνεται δίκαιο.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με επτά αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη καθώς αγωνίστηκαν οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Δώνης, Κλωναρίδης, Καρέλης αντί των Στιλ, Χουχούμη, Λαγού, Πράνιτς, Πέτριτς, Πράνιτς, Μπεργκ.

Από την πλευρά του ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με σκοπό η ομάδα του να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Το τριφύλλι στο πρώτο μέρος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να απειλήσει την εστία της Ξάνθης. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου.

Από την πλευρά τους οι "Ακρίτες" έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό και προσπαθούσαν να βγουν στις αντεπιθέσεις κάτι το οποίο το κατάφεραν τρεις φορές και στην μια εξ αυτών σκόραραν.

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι μπήκαν πιο σοβαρά στο παιχνίδι και μετά το 60' με τις πρώτες αλλαγές του Αναστασίου άρχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Να έχουν περισσότερο κατοχή της μπάλας και πιο καλές ευκαιρίες για γκολ. Μετά το 75' με την είσοδο του Μπεργκ μάλιστα και με το τριφύλλι να παίζει σε 4-4-2 με τον Πέτριτς πίσω από τους δυο επιθετικούς ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.

Σε αυτό το διάστημα μάλιστα πλην του γκολ της ισοφάρισης με τον Καρέλη στο 88' είχε δυο ακόμα κλασικές ευκαιρίες με τους Πέτριτς και Μπεργκ στο 79' και 81' αντίστοιχα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας, Δημήτρης Τάτσης

SKODA Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γουάλας, Καρυπίδης (22' Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90' Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65' Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60' Πέτριτς), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέντες (60' Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (75' Μπεργκ), Καρέλης.

Γκολ: 42' Λουσέρο/88' Καρέλης

Κίτρινες κάρτες: 83' Λισγάρας, 90+Σολτάνι/25' Ατζαγκούν, 62' Ταυλαρίδης, 72' Πέτριτς, 90' Νάνο

Κόκκινες κάρτες:

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Πήρε προβάδισμα με Λουσέρο η Ξάνθη

Με την έναρξη της αναμέτρησης η τύχη παραλίγο να χαμογελάσει στην Ξάνθη καθώς σε ένα γύρισμα του Ταυλαρίδη προς τον Κοτσόλη ο γκολκίπερ των πράσινων πήγε να απομακρύνει με την μπάλα να βρίσκει στον Καπετάνο και αν φεύγει πάνω από την εστία του γκολκίπερ του τριφυλλιού.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 2' όταν ο Ζέκα γύρισε προς τον Καρέλη μέσα στην περιοχή, αυτός προσπάθησε να πλασάρει από πάνω τον Κυριακίδη χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι πράσινοι διατήρησαν την υπεροχή της μπάλας αλλά και οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να βγάλουν κάποιες καλές φάσεις λόγω και του κακού αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι μάλιστα αναγκάστηκαν να προβούν σε μια γρήγορη αλλαγή καθώς στο 22' ο Λισγάρας πήρε την θέση του Καρυπίδη που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Στο 24' ο Ατζαγκούν έξω από την περιοχή έκανε την κάθετη πάσα προς τον Καρέλη με τον επιθετικό του τριφυλλιού να γυρνάει για να σουτάρει και τον Λισγάρα να βάζει το τάκλιν απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στις τρεις φάσεις η μια γκολ...

Η Ξάνθη απείλησε σοβαρά την εστία του Παναθηναϊκού στο 26', όταν μετά από μια ωραία αντεπίθεση ο Λουσέρο έδωσε στον επερχόμενο Κλέιτον και αυτός σε θέση τετ α τετ με τον Κοτσόλη σούταρε με τον έμπειρο γκολκίπερ να διώχνει με το αριστερό πόδι.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 32' ο Σολτάνι ήταν αυτός που δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και απέφυγε πανέμορφα τον Νάνο ενώ πρόλαβε και το τάκλιν του Σίλντενφελντ. Ο Κοτσόλης όμως έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 42' όμως και μετά τις δυο προειδοποιητικές βολές από πλευράς Ξάνθης ήρθε το γκολ για τους "Ακρίτες". Η Ξάνθη επιτέθηκε πολύ όμορφα από τα αριστερά με τον Μπέρτο να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να βγάζει την σέντρα με την μια προς τον Λουσέρο ο οποίος ξέφυγε του Τριανταφυλλόπουλου και με σουτ με το δεξί άνοιξε το σκορ.

SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στις ενδεκάδες τους στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά αν γίνει ποιο απειλητικός και να φτάσει στην ισοφάριση. Παράλληλα σε αντίθεση με το πρώτο μέρος οι πράσινοι ήταν πιο προσεχτικοί στην άμυνα και έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Κοτσόλη.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 54' όταν ο Καρέλης έπιασε το σουτ αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε την μπάλα σχετικά εύκολα.

Άλλαξε η εικόνα με Πέτριτς, Μπεργκ

Ο Γιάννης Αναστασίου στο 60' προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Λαγό και Πέτριτς αντί των Μέντες και Τριανταφυλλόπουλου τοποθετώντας τον Ζέκα και πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 67' οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση από τα δεξιά με την μπάλα να φτάνει στον Ζέκα μέσα στην περιοχή, αυτός πέρασε τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ με το αριστερό ενώ θα μπορούσε να δώσει στον Καρέλη που ήταν μόνος του στην μικρή περιοχή.

Η Ξάνθη που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κοτσόλη σε αντίθεση με το πρώτο μέρος απείλησε μόνο μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι με τον σκόρερ της τον Λουσέρο με την μπάλα να φεύγει έξω.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε και την τελευταία του κίνηση στο ματς καθώς πέρασε τον Μπεργκ αντί του Κλωναρίδη και εκεί κάπου άλλαξε τελείως η ροή του αγώνα.

Αρχικά στο 79' ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην επίθεση και γύρισε την μπάλα με τον Ζέκα να δίνει στον Ατζαγκούν και αυτός στον Πέτριτς με τον Κροάτη να πιάνει το σουτ αλλά τον Κυριακίδη να πετάγεται και με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ.

Γκολ για την ισοφάριση και χαμένη ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει με στόχο την ισοφάριση και την πέτυχε στο 88' όταν ο Μπεργκ έκανε πολύ όμορφη κίνηση από τα αριστερά και με μια τρίπλα ξεπέρασε δυο παίκτες της Ξάνθης μπήκε στην περιοχή και την γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Καρέλη ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1.

SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Το τριφύλλι μάλιστα θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ολική ανατροπή στο 91' όταν σε βαθιά μπαλιά πίσω από τον χώρο του κέντρου ο Μπεργκ έφυγε τετ α τετ και προ του Κυριακίδη προσπάθησε να σκάψει την μπάλα αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης απέκρουσε με το ένα χέρι.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Μπεργκ στο 91'. Ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έχοντας δυο παίκτες της Ξάνθης να τον ακολουθούν και προσπάθησε να σκάψει την μπάλα χωρίς αποτέλεσμα όμως καθώς ο γκολκίπερ των γηπεδούχων με το ένα χέρι σταμάτησε τελευταία στιγμή την μπάλα. Αν το τριφύλλι σκόραρε σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι στην Λεωφόρο ίσως να είχε και διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο διαιτητής

Ο Ανδρέας Παππάς. Πολλά λάθη έκανε ο ρέφερι της αναμέτρησης και το χειρότερο ήταν πως δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση και στις δυο ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου πως και τα φάουλ του αγώνα ήταν 9-25 και ενώ η κατοχή την ίδια ώρα στο ματς ήταν 45-55. Ο Παππάς έδινε με ευκολία κάρτες στους πράσινους αλλά όχι και στην Ξάνθη με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους Μπέρτο και Κλέιτον που την γλίτωσαν σε αντίστοιχα μαρκαρίσματα όπου ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων κιτρινίστηκαν. Την ίδια ώρα οι βοηθοί του δεν είχαν κάποιο πρόβλημα και κάποιο λάθος

SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κυριακίδης. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης μπορεί να ήταν θεατής στο πρώτο ημίχρονο αλλά οι δυο επεμβάσεις που κάνει στο 79' και στο 91' κρατούν την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης και του δίνουν τον τίτλο του MVP. Ιδίως η εκτίναξη του στο σουτ του Πέτριτς είναι απίστευτη και σε αφήνει με το στόμα ανοικτό καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορέσει αν σώσει την εστία του σε εκείνη τη φάση.

Μας άρεσε

Η εικόνα της Ξάνθης. Για δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και σε πολλά σημεία της αναμέτρησης η υπεροχή της ήταν καθολική ιδίως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε πολύ και αυτό που της λείπει θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η διάρκεια στην απόδοση της.

Δεν μας άρεσε

Ο αγωνιστικός χώρος. Με λίγη βροχή και το γήπεδο γέμισε λάσπη και μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά έκρυβε πολλές παγίδες και για τις δυο ομάδες και δεν της άφησε να παίξουν με βάση την ποιότητα των παικτών τους καθώς και οι δυο ομάδες έχουν αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ