ΠΣΑΤ: "Να ανακαλέσει η ΕΠΟ για την ψευδέστατη και συκοφαντική αναφορά"

Η ΠΔΕ της ΕΠΟ εξέδωσε μια ανακοίνωση για τον τελικό Κυπέλλου και τόνισε πως το ποδόσφαιρο... νίκησε, ενώ επιτέθηκε σε μερίδα του Τύπου για την κάλυψη των γεγονότων, αναγκάζοντας τον ΠΣΑΤ να απαντήσει με σκληρό τρόπο.

Η ΠΔΕ της ΕΠΟ εξέδωσε μια ανακοίνωση-μνημείο για τον τελικό Κυπέλλου χθες το βράδυ (7/5), προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο για όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και να αποποιηθεί τις ευθύνες της, κάνοντας λόγο για ποδόσφαιρο που... νίκησε. Επίσης επέρριψε ευθύνες στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που επέλεξαν ένα γήπεδο που δεν ήταν στα προτεινόμενα από την ΕΠΟ, ενώ από την κριτική δεν έλειψαν ούτε τα ΜΜΕ που κατά την ίδια φέρουν ευθύνη για το πώς παρουσιάστηκαν τα γεγονότα.

Με αφορμή την ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΠΔΕ της ΕΠΟ, σχετικά με τα γεγονότα στον τελικό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ εξαπέλυσε επίθεση στην Ομοσπονδία και στους συντάκτες της ανακοίνωσης, ζητώντας "να ανακαλέσει για την ψευδέστατη και συκοφαντική αναφορά για ευθύνες δήθεν των συναδέλφων μας και των ΜΜΕ που ως όφειλαν προειδοποίησαν για την επικινδυνότητα μιας τέτοιας διοργάνωσης κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούσαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ:

"Με αφορμή την ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΠΔΕ της ΕΠΟ, σχετικά με τα γεγονότα στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Βόλο το περασμένο Σάββατο (6/5), το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, οφείλει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και κατηγορηματικά στα όσα εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητα αναφέρουν οι συντάκτες της.

1. Η αναφορά της ΠΔΕ της ΕΠΟ για «ορυμαγδό εντύπων και ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων» που «μεγέθυναν (και μεγεθύνουν ακόμη) τα γεγονότα», αλλά και για «αθλιότητες», όπως χαρακτηρίζονται τα όσα μετέφεραν με τη δουλειά τους, κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες, οι συνάδελφοι μας από το Βόλο, εκτός του ότι είναι απορριπτέα συνολικά, επιστρέφεται ως επιεικώς απαράδεκτη στους εμπνευστές μιας τέτοιας άστοχης και παραπλανητικής ανακοίνωσης.

2. Όσοι εμπνεύστηκαν και τελικά έδωσαν τη σύμφωνη γνώμη, από την ΠΔΕ της ΕΠΟ, για την υιοθέτηση στην ανακοίνωση τους τέτοιων αστήρικτων και συκοφαντικών ισχυρισμών, με τους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για το μπάχαλο της οργάνωσης ενός Τελικού, που αντί να αποτελεί τη γιορτή του ποδοσφαίρου, έμελλε να γίνει κρανίου τόπος με δεκάδες τραυματίες και απίστευτης έντασης επεισόδια, οφείλουν πάνω απ’ όλα να αναλάβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους.

3. Οι συνάδελφοι μας, που κλήθηκαν να καλύψουν τα γεγονότα του Τελικού στο Βόλο, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν το άλλοθι μιας αποτυχημένης διοργάνωσης, που από υποτιθέμενη Γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως είχε προαναγγελθεί από την ΠΔΕ της ΕΠΟ, έγινε πεδίο πολεμικών συρράξεων.

4. Καλούμε την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τους υπευθύνους της, να ανακαλέσουν την ψευδέστατη και συκοφαντική αναφορά για ευθύνες δήθεν των συναδέλφων μας και των ΜΜΕ που ως όφειλαν προειδοποίησαν για την επικινδυνότητα μιας τέτοιας διοργάνωσης κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούσαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και κάλυψαν με βάση τους δημοσιογραφικούς κανόνες και τη δεοντολογία, τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα και αμαύρωσαν άλλη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

5. Καλούμε τέλος την Πολιτεία, να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες, ώστε μια τέτοια γιορτή του Αθλητισμού, αλλά και κάθε αθλητική διοργάνωση, να διεξάγεται με τους κανόνες που πρέπει και να αποτελούν το επιστέγασμα των αξιών και αρχών του Αθλητισμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΧΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

ΕΠΟ: "Το ποδόσφαιρο νίκησε"

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Λαύριο χρωστάει κάτι στον πατέρα μου

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας, είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24