ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκες για Λάρισα, Λεβαδειακό και Αστέρα

Νίκες για Λάρισα, Λεβαδειακό και Αστέρα
INTIME SPORTS

Superleague VS Football League, σκορ 2:1! Η Λάρισα νίκησε τη Skoda Ξάνθη 1-0 στο θεσσαλικό κάμπο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και ο Αστέρας μετά το 1-3 επί του Κισσαμικού. Ελπίδες πρόκρισης για τον Λεβαδειακό , μετά το 2-0 επί της Κέρκυρας.

Εν μέσω του συνθήματος "ΑΕΛάρα φέρε μας το Κύπελλο" από 7.000 Λαρισαίους φιλάθλους, η Λάρισα νίκησε 1-0 τη Skoda Ξάνθη, πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στον όμιλο και συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς, προκρίθηκε μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης επιτεύχθηκε στο 34', όταν ο Μπόγιοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από όμορφο συνδυασμό, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά.

ΛΑΡΙΣΑ (Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Μασούρας, Βέρτζος, Κομεσίδης, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κρητικός, Μπόγιοβιτς, Κουτσιανικούλης

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός, Λούσερο, Γκόμες, Σολτάνι, Τριάδης, Καπετάνος

Πρώτη νίκη για τον Λεβαδειακό

Σε ένα παιχνίδι που δεν θα μνημονεύεται για την ποιότητα του, ο Λεβαδειακός ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς, τους πρόσθεσε στη βαθμολογική συγκομιδή του νικώντας 2-0 την Κέρκυρα στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Οι δύο ομάδες πρόσεχαν την άμυνα τους και δημιουργήθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις για γκολ, με τον Λεβαδειακό να βρίσκει τη λύση από στατική φάση στο 53', όταν ο Μάντζιος με κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής σκόραρε. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 89', όταν σε μία αντεπίθεση ο Γιακουμάκης πλάσαρε από το πέναλτι και σκόραρε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Εντουίν (86' Καψάσκης), Μανωλάς, Μαχαίρας, Στάθης, Ναβάρο, Γιακουμάκης, Θέος (65' Νικολάου), Μάντζιος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ξάνθης): Αραμπατζής, Βλάχος (67' Γκόμες), Καραγιαννίδης, Βενέτης, Ντιόγκο, Κρητικός, Ντατίδης, Ζορμπάς, Φάμπιο, Μακρίδης, Γεωργακόπουλος.

Στην επόμενη φάση ο Αστέρας

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Κισσαμικού με 3-1, φτάνοντας έτσι τις δύο νίκες στον 8ο όμιλο.

Οι Αρκάδες, που αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές, άνοιξαν το σκορ στο 56ο λεπτό με ένα ασύλληπτο σουτ του Κιτοκό έξω από την περιοχή, ενώ το 0-2 έγινε έξι λεπτά αργότερα σε κόντρα-επίθεση του Μούκαμ, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, προτού πλασάρει προ κενής εστίας.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι Χανιώτες αντέδρασαν, μειώνοντας μάλιστα με ωραία κεφαλιά-"ψαράκι" του Μάντζη στο 75', ενώ θα μπορούσαν να πάρουν και το βαθμό της ισοπαλίας με τις ευκαιρίες των Παντελάκη και Τσικουδάκη στο 77' και το 79' αντίστοιχα.

Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Φούντας έκλεψε την μπάλα από την άμυνα του Κισσαμικού και δεν δυσκολεύτηκε να "γράψει" το τελικό 3-1.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Μπαξεβάνος): Γιαγκιόζης, Κομπογεννητάκης, Βουρβαχάκης, Παντελάκης, Σουμπασάκης, Τσιμότζι, Σμίλτος, Τσικουδάκης, Βλάχος, Τσουκάνης, Ευθυμιάδης

ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ντούντου, Χαμντανί, Μούκαμ, Γιάννου, Τσοκάνης

Κυρίαρχος ο Πλατανιάς

Για την δεύτερη φάση των ομίλων για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Πλατανιάς νίκησε με 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Χανιά. Οι Κρητικοί κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, παίζοντας σχεδόν... μονότερμα τους φιλοξενούμενους, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0 στο σκορ.

Ο Πλατανιάς κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να έχει καθαρά παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, κάτι που αποτυπώθηκε και στο γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν 62% κατοχή της μπάλας. Η ομάδα της Κρήτης δημιουργούσε ευκαιρίες και κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ στο 28'. Ο Αποστολόπουλος από τα δεξιά έβγαλε παράλληλη σέντρα, με τον Πάγκαλο με προβολή να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0. Ο Γουνδουλάκης έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Ντίνα, ο οποίος βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και όντας τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων αναθάρρησε και βάζοντας ως αλλαγή τον Βάντερσον, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν τον αντίπαλο και κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ (2-1) ύστερα από γκολ του Παρπέξ με πλασέ, μετά από ασίστ του Κονέ. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης το διαμόρφωσε το Ράμος με τακουνάκι μπροστά σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το 3-1, με τον Ιτούα να του δίνει έξοχη ασίστ επίσης με τακουνάκι.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Πλατανιάς:Κοκκάλας, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης (Ράμος 68'), Τσιμότζι (Μαχαμάτ 73'), Στανισλάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης, Ντίνας (Τσουράκης 77'), Γκόμες και Πάγκαλος.

Απόλλων Σμύρνης:Αποστολίδης, Πάνος, Κύργιας, Γκότοβος, Πάνος, Αρναούτογλου, Φατιόν, Παρπέξ, Πολίτης (Κονέ 46'), Συμελίδης (Τζιώρας 75'), Λαγός (Βάντερσον 46'), Κρητικός.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ