ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόκριση με γκολάρες: Η ΑΕΚ στον ημιτελικό, 2-1 τον Ολυμπιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έκανε το treble επί του Ολυμπιακού μετά τη νίκη-πρόκριση με 2-1 στο Κύπελλο. Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο τα γκολ, μείωσε στο τέλος ο Ταχτσίδης.

Η Ένωση είχε την ψυχολογία και το έκανε πράξη. Τρεις μέρες μετά το τεράστιο διπλό στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ νίκησε και δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ επιτέθηκε καλύτερα απ'τον αναιμικό Ολυμπιακό και βρήκε δύο γκολ σε δύο εκπληκτικές εκτελέσεις απ'τις αλλαγές του Χιμένεθ, τον Λάζαρο και τον Αραούχο. Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός στο β' ημίχρονο, είχε την πρώτη του τελική στο 83'.

ΕΠΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ είχε τρεις αλλαγές σε σχέση με αυτήν της Κυριακής. Κάτω απ'τα δοκάρια ο Μπάρκας πήρε τη θέση του Τσιντώτα και η διάταξη της ΑΕΚ δεν ήταν αυτή που είδαμε στο γράφημα πριν την έναρξη του αγώνα. Δεξιά στη θέση του Χριστοδουλόπουλου ξεκίνησε ο Μπακασέτας και ο Λόπες ήταν αριστερά, στη γνώριμη θέση μπροστά απ'τον Μπακάκη. Σιμόες-Κονέ ήταν ξανά το δίδυμο στον άξονα, ο Μασούντ το δεκάρι και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Λιβάγια.

Πρόκριση με γκολάρες: Η ΑΕΚ στον ημιτελικό, 2-1 τον Ολυμπιακό

Τέσσερις ήταν οι αρχικές διαφοροποιήσεις του Ολυμπιακού, που έγιναν πέντε λίγο πριν τη σέντρα. Ο Νικολάου πήρε τη θέση του τιμωρημένου Μποτία στο κέντρο της άμυνας, αλλά ο Σισέ ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα. Έτσι ο Ρομαό γύρισε πίσω ως στόπερ και στο κέντρο δίπλα στον Ταχτσίδη ξεκίνησε ο Ζιλέ. Στην επίθεση Μάριν-Ανσαριφάρντ επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα. Ο Ιρανός πήγε στην κορυφή της επίθεσης και Μάριν-Μιραλάς ξεκίνησαν στα πλευρά του Φορτούνη.

Πρόκριση με γκολάρες: Η ΑΕΚ στον ημιτελικό, 2-1 τον Ολυμπιακό

Θυμίζουμε πως ο Όσκαρ Γκαρθία δεν έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός υπέφερε από σκωληκοειδίτιδα που τον κράτησε μακριά απ'το ΟΑΚΑ και στον πάγκο των ερυθρόλευκων κάθισαν οι Χρήστος Κόντης και Αντόνιο Βιθέντε Πούτσε, οι βοηθοί του Καταλανού προπονητή.

Δίκαιη πρόκριση για την ΑΕΚ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες (28' Χριστοδουλόπουλος), Κονέ, Μπακασέτας (88' Γαλανόπουλος), Μασούντ, Γκάλο, Λιβάγια (66' Αραούχο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ομάρ, Νικολάου, Ρομαό, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζιλέ (65' Οφόε), Φορτούνης, Μάριν (69' Πάρντο), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (76' Τζούρτζεβιτς)

Γκολ: 57' Χριστοδουλόπουλος, 73' Αραούχο / 83' Ταχτσίδης

Κάρτες: 44' Τσιγκρίνσκι, 75' Αραούχο, 83' Μπακάκης / 83' Μιραλάς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΧΑΜΗΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο αγώνας δεν είχε καμία σχέση με την ένταση που είδαμε ανάμεσα στις δύο ομάδες την Κυριακή. Είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω τακτικής, κανείς απ'τους δύο αντιπάλους δεν είχε τη διάθεση για το πρες και τα τρεξίματα που είδαμε στο ντέρμπι του πρωταθλήματος στο "Καραϊσκάκης".

Και οι δύο ομάδες επέλεξαν το χαμηλό τέμπο και περίμεναν στη μεσαία γραμμή τον αντίπαλο. Τα φάουλ ήταν πολύ λιγότερα και η διάρκεια των επιθέσεων μεγαλύτερη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είδαμε ευκαιρίες. Οι περισσότερες εκτελέσεις ήταν εκτός περιοχής (Μιραλάς, Κούτρης και Μπακασέτας-Κονέ), που κατέληγαν είτε άουτ είτε πάνω σε Μπάρκα-Προτό.

Για να εκτελέσουν οι δύο ομάδες εντός περιοχής χρειάστηκε να πάρουν ενέργειες απ'τα άκρα. Στο 17' ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε σωστά και ο Ομάρ σέντραρε απ'τα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε άμεσα μετά το διώξιμο του Βράνιες και ο Μπάρκας μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο Λόπες σέντραρε από αριστερά και ο Κονέ σούταρε με τη μία χωρίς αποτέλεσμα.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ 28'

Στο 28' η ΑΕΚ έκανε αναγκαστική αλλαγή. Ο Λόπες ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στο ματς. Πλέον η ΑΕΚ είχε στο κέντρο την ίδια τετράδα που είχε και στο ντέρμπι, με Χριστοδουλόπουλο-Μπακασέτα στα άκρα. Στο 41' η ΑΕΚ είχε παρόμοια φάση με αυτήν του 17' για τον Ολυμπιακό. Ο Γκάλο σέντραρε, ο Μασούντ πήρε το διώξιμο του Νικολάου, αλλά το γυριστό του έφυγε άουτ.

Ο χαμηλός ρυθμός και των δύο ομάδων μπορεί να μείωσε τα φάουλ (32 ήταν στο ημίχρονο στο Φάληρο, 18 στο ΟΑΚΑ), αλλά δεν είχε ως συνέπεια μια καλύτερη επιθετική παραγωγή, αφού στην ουσία το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα στην εικόνα του αγώνα. Ο ρυθμός ήταν ίσως και πιο χαμηλός, τα μακρινά σουτ συνεχίστηκαν (Κονέ, Μπακάκης) και έγινε σαφές πως το έργο δεν θα άλλαζε αν δεν ερχόταν το πρώτο γκολ. Κι αυτό ήρθε με μια ακόμα σέντρα.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ 1-0

Στο 57' η ΑΕΚ κράτησε ωραία την μπάλα ψηλά. Ο Λιβάγια συνδυάστηκε με τον Χριστοδουλόπουλο και έγινε αλλαγή προς τα αριστερά. Ο Μπακασέτας άνοιξε στον Μπακάκη που σέντραρε με δύναμη. Η μπάλα πέρασε πάνω απ'τους στόπερ του Ολυμπιακού εκεί που ερχόταν ο Χριστοδουλόπουλος.

Ο άσος της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Κούτρη, βγήκε μπροστά του και εκτέλεσε τον Προτό με μια ζυγισμένη κεφαλιά πάνω στο τρέξιμο, χωρίς καν άλμα!

ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα σε δύο συνεχόμενα κόρνερ στο 64'. Στο πρώτο ο Κονέ κέρδισε την κεφαλιά και είδε τον Προτό να αποκρούει με το ένα χέρι. Στην επόμενη εκτέλεση η μπάλα έφτασε στον Μασούντ που ήταν μόνος του στα αριστερά της περιοχής. Ο Ιρανός είχε χρόνο και χώρο για να εκτελέσει τον Προτό, αλλά σούταρε χαμηλά άουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ο Κόντης αντέδρασε στο 65' με την είσοδο του Οφόε στη θέση του Ζιλέ και ένα λεπτό αργότερα ο Χιμένεθ έβαλε τον Αραούχο στη θέση του Λιβάγια, σε μια κίνηση-καρμπόν με αυτήν της Κυριακής. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε και δεύτερη αλλαγή, με τον Πάρντο στη θέση του Μάριν.

ΓΚΟΛ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανάγκη να πάρουν κάτι απ'τις αλλαγές τους, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που είδε την αλλαγή να κάνει τη διαφορά. Στο 73' ο Κονέ απομάκρυνε από χαμηλά και ο Αραούχο κυνήγησε την μπάλα.

Ο Αργεντινός έκανε υπέροχη πρώτη επαφή με το στήθος, "πέταξε" κάτω τον Ρομαό και εκτέλεσε με το αριστερό εκτός περιοχής, χωρίς να αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Προτό.

ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο 76' ο Τζούρτζεβιτς μπήκε στη θέση του Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην μπορεί να απειλήσει και η ΑΕΚ ήταν διαρκώς επικίνδυνοι απ'τις αντεπιθέσεις. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν 38' χωρίς τελική στο δέυτερο ημίχρονο, αλλά ευτύχησαν να σκοράρουν με την πρώτη.

Στο 83' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ταχτσίδης νίκησε τον Κονέ στον αέρα και με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και αυτομάτως έκανε δραματικό το φινάλε του αγώνα.

ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ Ο ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΔΙΚΑΙΑ Η ΑΕΚ

Στο 87' ο Πάρντο σέντραρε από δεξιά και ο Τζούρτζεβιτς είχε την ευκαιρία να εκτελέσει στο 2ο δοκάρι. Η κεφαλιά του όμως ήταν σκαστή, έχασε δύναμη και ο Μπάρκας κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ στη μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού στο open-play

Στο 88' ο Γαλανόπουλος μπήκε αντί του Μπακασέτα, με την ΑΕΚ να θέλει τρεξίματα στην προσπάθεια να κρατήσει το σκορ πρόκρισης μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός πίεσε μέχρι το τέλος με κόρνερ και σέντρες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και το σφύριγμα του Κομίνη βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μια δίκαιη πρόκριση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Αραούχο. Αυτό του Χριστοδουλόπουλου μπορεί να έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, αλλά το 1-0 είναι πάντα εύθραυστο στο φινάλε των αγώνων νοκ-άουτ. Η ατομική ποιότητα του Αργεντινού έδωσε στην ΑΕΚ δεύτερο γκολ και το δικαίωμα να περάσει αναίμακτα το 2-1 του Ταχτσίδη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πιστός κι αυτός στη φετινή μόδα, που θέλει τους διαιτητές να μην βγάζουν κάρτα στο πρώτο μισάωρο σε καμία φάση που σηκώνει τέτοια συζήτηση. Και ο Κομίνης δεν έβγαλε την κάρτα απ'το τσεπάκι σε ό,τι θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κίτρινη, ανεξαρτήτου ομάδας.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αραούχο. Μπορεί να αδικούμε τους παίκτες που έπαιξαν περισσότερο, αλλά ο Αργεντινός έκανε αυτό για το οποίο τον έφερε ξανά στην Ελλάδα η ΑΕΚ το καλοκαίρι. Απ'το πουθενά, με τη δική του κλάση, έδωσε στην ΑΕΚ το γκολ της πρόκρισης, αφού κανείς δεν ξέρει αν το 1-0 θα ήταν αρκετό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ...

...που ο Ολυμπιακός ήθελε να περάσει χωρίς να σουτάρει. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έγραψαν ιστορία. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τελική ούτε στο 0-0, ούτε αφού ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 83' για να κάνει τελική, με την κεφαλιά του Ταχτσίδη στο κόρνερ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κέβιν Μιραλάς. Στην Τρίπολη έπαιξε 2ος επιθετικός, στο Φάληρο ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης και στο ΟΑΚΑ τον είδαμε στα αριστερά. Ο Βέλγος ήταν ξανά αρνητικός, χωρίς να προσφέρει στον Ολυμπιακό αυτά που προσδοκούν οι ερυθρόλευκοι στην επιστροφή του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ