ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόκριση για τον ΠΑΟΚ με τάσεις αυτοκτονίας, 0-1 η Ξάνθη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο κακός ΠΑΟΚ... τα χρειάστηκε κόντρα στην Ξάνθη που προηγήθηκε 1-0 στο 64΄με εκτέλεση φάουλ του Γιουνές και τελικά προκρίθηκε με πολύ άγχος στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με επιφωνήματα ανακούφισης των οπαδών του σφραγίστηκε η πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί η Ξάνθη να έμοιαζε καταδικασμένη μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια, όμως μόνο ως τέτοια δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε με πίστη για το αποτέλεσμα που θα ανέτρεπε τα δεδομένα, είχε πολύ καλό αγωνιστικό πλάνο και εκμεταλλευόμενη την κάκιστη παρουσία του ΠΑΟΚ, πήρε τη νίκη και άγγιξε την πρόκριση.

Το τελικό 0-1 σφραγίστηκε μέσα σε ένταση μεταξύ παικτών και ανθρώπων των δύο ομάδων, χωρίς όμως τα πράγματα να ξεφύγουν.

Το γκολ του Γιουνές δεν ήταν αρκετό στην Ξάνθη

Με το γκολ-φάουλ του Γιουνές στο 64' η ομάδα της Θράκης κέρδισε μετά από τέσσερα χρόνια στην Τούμπα και πάλι με το ίδιο σκορ (τότε η ομάδα του Ουζουνίδη είχε κερδίσει το σύνολο του Γιώργου Δώνη).

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προβλημάτισαν με την συνολική εικόνα τους, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις όπως έχουν κάνει σε πολλά ματς μέχρι σήμερα και έδειξαν ότι διάγουν περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίβιτς επέλεξε να αφήσει και ορισμένους βασικούς όπως οι Μάτος, Πρίγιοβιτς εκτός αρχικού σχήματος, κάνοντας ροτέισιον ενόψει Ολυμπιακού.

Γήπεδο: "Τούμπας"

Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Ι. Κουράκης (Ηρακλείου), Σ. Παρασίου (Ημαθίας)

4ος: Διονύσιος Ζούγρας (Κοζάνης)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου (Μάτος 69΄), Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 62΄), Κάμπος, Μυστακίδης, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 85΄)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (Ντε Λούκας 71΄), Λάζιτς (Τριάδης 61΄), Πιτσέλι (Βασιλακάκης 61΄), Σολτάνι, Γιουνές

Γκολ: Γιουνές 64΄

Κίτρινες: Βαρέλα 43΄, Κρέσπο 82΄, 90+1' Μπίσεσβαρ / Μεχία 11΄, Σολτάνι 28΄, Καρασαλίδης 74΄

Κόκκινες: Σολτάνι 90+3΄

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πρόκριση για τον ΠΑΟΚ με τάσεις αυτοκτονίας, 0-1 η Ξάνθη


Πρόκριση για τον ΠΑΟΚ με τάσεις αυτοκτονίας, 0-1 η Ξάνθη

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ίβιτς επέλεξε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Βαρέλα και Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Κίτσιου δεξί μπακ και αριστερό τον Λέοβατς. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Σάχοφ, επιτελικός μέσος ο Πέλκας, δεξιά ο Κάμπος και αριστερά ο Μυστακίδης. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κουλούρης.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε την Ξάνθη επίσης με σχηματισμό 4-2-3-1. Με τον Ζίβκοβιτς στην εστία, δίδυμο στα στόπερ τους Καρασαλίδη και Λισγάρα, δεξί μπακ τον Μπαξεβανίδη και αριστερό τον Σιλά. Στη μεσαία γραμμή ήταν Λουσέρο και Μεχία και πιο μπροστά τους ο Πιτσέλι. Δεξιά ξεκίνησε ο Σολτάνι, αριστερά ο Λάζιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιουνές.

Στο 2' έγινε το πρώτο σουτ του αγώνα από τον Τσίμιροτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε ψηλά άουτ. Στο 5' σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή της Ξάνθης, με τον Λουσέρο να επιχειρεί σέντρα σουτ από πλάγια θέση και την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά αιφνιδιάζοντας τον Γλύκο που έδιωξε σε κόρνερ. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι, με σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά λάθη.

Η Ξάνθη πάντως έδειχνε να πατάει καλύτερα με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση για να απειλήσουν την εστία του Γλύκου. Ο αγώνας είχε αρκετή ένταση, ενώ ένταση υπήρξε και στον πάγκο της Ξάνθης με τον Κασναφέρη. Μάλιστα, κατέβηκε και μίλησε στον Λουτσέσκου ο Λούμπος Μίχελ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου ζητούσαν να μην σηκώνεται από τον πάγκο ο Κασναφέρης.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΨΑΛΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΠΕΛΚΑ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 40' λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι. Ο Κίτσιου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέλκας κοντρόλαρε στην περιοχή με πλάτη στην εστία και έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς και άουτ.

Η Ξάνθη απάντησε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 43'. Ο Πιτσέλι εκτέλεσε φάουλ με σέντρα στην περιοχή και ο Καρασαλίδης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, άουτ. Το πρώτο 45λεπτο που ήταν πολύ κακό ποιοτικά με ελάχιστες καλές φάσεις και πολλά νεύρα, έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.

Ο Κουλούρης έκανε το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, έξω από την περιοχή στο 48', με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, το ματς δεν είχε καλό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη και δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις, ενώ η Ξάνθη αμυνόταν καλά και αναζητούσε κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις για να γίνει επικίνδυνη.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΕΣ

Στο 64ο λεπτό η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιουνές. Ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας εκτέλεσε άψογα το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, περνώντας την μπάλα από το τείχος και αφήνοντας "άγαλμα" τον Γλύκο, και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, όμως το γκολ του Γιουνές έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, καθώς η Ξάνθη χρειαζόταν άλλο ένα γκολ για να πάρει εκείνη σκορ πρόκρισης.

Μάλιστα, μετά το γκολ οι Ακρίτες έδειχναν να πιστεύουν πολύ στην ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα και την πρόκριση, παίζοντας αποφασιστικά και με πάθος. Στο 79' ο Βασιλακάκης έπιασε ωραίο γυριστό σουτ στην κίνηση στην περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Κρέσπο και κατέληξε κόρνερ.

Η Ξάνθη πίεζε για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση όσο κυλούσαν τα λεπτά και το ματς πλησίασε στη λήξη του. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στα τελευταία λεπτά προσπαθώντας να πετύχει και ένα γκολ. Στο 89' ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ένα σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή.

Στο 92' πέρασε επικίνδυνα μία εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ με τον Βαρέλα να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο 93' δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σολτάνι και αποβλήθηκε, με την Ξάνθη να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη κέρδισε δύο κόρνερ στα οποία ανέβηκε και ο Ζίβκοβιτς αφήνοντας την εστία του. Τελικά πέρασαν ανεκμετάλλευτα και με το τελικό 0-1 ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μεγάλη ευκαιρία του Καρασαλίδη. Στο 43ο λεπτό ο αμυντικός της Ξάνθης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην περιοχή του ΠΑΟΚ στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου. Εάν είχε ανοίξει το σκορ σε εκείνο το σημείο η Ξάνθη θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον ΠΑΟΚ και να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την πρόκριση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Φουκάκης και οι βοηθοί του δεν έκαναν το πολύ μεγάλο λάθος, αλλά έδειξαν ανέτοιμοι για ένα τόσο σημαντικό και δυνατό παιχνίδι. Κυρίως στο κομμάτι της διαχείρισης του εκνευρισμού που υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο και των όσων συνέβαιναν με τις εντάσεις μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων (σε αυτό φέρει ευθύνη και ο τέταρτος διαιτητής).

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λουσέρο. Η Ξάνθη είναι ομάδα συνόλου. Δεν μπορείς να σταθείς σε ένα πρόσωπο. Επιλέξαμε τον Λουσέρο διότι ήταν καταλυτικός για την κυριαρχία της Ξάνθης στη μεσαία γραμμή.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Ξάνθη και κυρίως το πόσο πολύ πίστευε στην ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα και την πρόκριση, ιδίως μετά το 0-1. Το πιστώνεται αυτό ο Λουτσέσκου που προετοίμασε κατάλληλα τους παίκτες του ψυχολογικά, ενώ είχε και εξαιρετικό αγωνιστικό πλάνο για το παιχνίδι.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΟΚ. Η εμφάνισή του ήταν συνέχεια του δεύτερου ημιχρόνου. στο Καυτανζόλγειο, όπου είχε επίσης κακή απόδοση. Η ομάδα του Ίβιτς διάγει περίοδο αγωνιστικής "κοιλιάς" και παρά την πρόκριση, το "καμπανάκι" της κακής εμφάνισης και της ήττας ηχεί στα αυτιά όλων.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ