ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρίγιοβιτς ξανά και ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ… τα χρειάστηκε κόντρα στα Τρίκαλα που ισοφάρισαν στο 92’, αλλά δέχθηκαν γκολ από αμφισβητούμενο πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα. Δύο τέρματα ο Πρίγιοβιτς που έφτασε τα 14 σε 23 ματς με τον ΠΑΟΚ. Σούπερ εμφάνιση από τον Αποστολίδη.

Αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ δεν έκανε περίπατο κόντρα στα Τρίκαλα. στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των "16". Χρειάστηκε να φτάσει στο 78’ γα να δει τη μπάλα να καταλήγει για πρώτη φορά στα δίχτυα της εστίας του φοβερού και τρομερού Μανώλη Αποστολίδη που έκανε ουκ ολίγες σωτήρες επεμβάσεις στο παιχνίδι, αλλά και να ζήσει ένα θρίλερ στο φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Γροντή στο 89’, ισοφάρισαν με τον Μιλοσάβλιεφ στο 92’, τελικά, όμως, έχασαν με αμφισβητούμενο πέναλτι (χρεώθηκε χέρι στον Κοτσώνη σε σέντρα του Μυστακίδη) που εκτέλεσε ο Πρίγιοβιτς στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έφτασε τα 14 γκολ σε 22 ματς φέτος με τον ΠΑΟΚ (24 σε 42 ματς συνολικά στην καριέρα του στον Δικέφαλο) και συνεχίζει ακάθεκτος για να σπάσει κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος.

Τα Τρίκαλα εμφανίστηκαν πολύ ανταγωνιστικά και ο Λουτσέσκου έφτασε στο σημείο να βάλει τον Λημνιό δεξί μπακ και τον Μυστακίδη εξτρέμ, έπαιξε και με δύο φορ όταν πέρασε και τον Κουλούρη στο παιχνίδι στη θέση του Μακ.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με δύο νίκες στους «8» του Κυπέλλου και περιμένει πλέον τον επόμενο αντίπαλό του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπα

Διαιτητής:Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας) & Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος:Μαλούτας(Ημαθίας)

Γκολ:78΄, 90΄+4΄ Πρίγιοβιτς / 90΄+2΄ Μιλοσάβλιεφ

Κάρτες:8΄ Κρέσπο / 36΄ Τσιάρας

Αποβολές:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Σιαμπάνης, Κρέσπο (60΄ Μυστακίδης), Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ (81΄ Πέλκας), Σάχοβ, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Μακ (70΄ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Αντώνης Παρασίου):Αποστολίδης, Χιντζίδης, Λεάντρο (73΄ Βέρτζος), Κοτσώνης, Πάνος, Τσιάρας, Ανδρεόπουλος, Ντίνας, Γροντής, Τόμιτς (62΄ Μιλοσάβλιεβ), Ζγκούρι (73΄ Ντακόλ).

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα που ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για την ομάδα του. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν άλλαξε τον σχηματισμό (4-2-3-1) και έβαλε τον 18χρονο Σιαμπάνη στην εστία και τους νεαρούς Πούγγουρα (δεξιά) και Δεληγιαννίδη (αριστερά) στην άμυνα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μαλεζάς-Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση στο αρχικό σχήμα Τσίμιροτ και Σάχοβ, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην ενδεκάδα επέστρεψε ο Μακ μετά την ποινή των τριών αγωνιστικών, παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο. Δεξιά ήταν ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Πρίγιοβιτς ξανά και ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1

Για τα Τρίκαλα, ο Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα του επίσης με σχηματισμό 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αποστολίδης, και στην άμυνα από δεξιά οι Πάνος, Κοτσώνης, Λεάντρο και Χιντζίδης. Στον χώρο του κέντρου οι Ανδρεόπουλος και Τσιάρας, με τον Τόμιτς δεξιά, τον Γροντή ως "δεκάρι" και τον Ντίνα αριστερά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ζγκούρι.

Πρίγιοβιτς ξανά και ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό, χωρίς κάτι αξιόλογο στο πρώτο δεκάλεπτο. Άλλωστε το 5-1 του πρώτου αγώνα είχε ξεκαθαρίσει την υπόθεση πρόκριση και το κίνητρο δεν ήταν μεγάλο για τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 11ο λεπτό, με σέντρα του Μπίσεσβαρ στον Πρίγιοβιτς που βρισκόταν σε θέση βολής στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 14΄ ένα σουτ του Τσίμιροτ μπλόκαρε ο Αποστολίδης. Στο 16΄ δοκίμασε το πόδι του ο Μακ με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει και πάλι. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται επιθετικός όσο κυλούσαν τα λεπτά, δείχνοντας διάθεση να δημιουργήσει φάσεις. Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων ήταν σταθερός στο ξεκίνημα και μπλόκαρε ξανά σε μία συρτή εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ από καλή θέση στο 19΄.

ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα Τρίκαλα προσπαθούσα να βγουν με αξιώσεις σε αντεπιθέσεις και είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 25΄, όταν ο Ζγκούρι μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε άουτ πιεζόμενος από τον Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με καλή ευκαιρία στο 26΄, όταν μετά από ωραία συνεργασία του Σάχοβ με τον Μακ, ο δεύτερος σούταρε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 30΄ μετά από κλέψιμο του Μπίσεσβαρ που πίεζε αρκετά, ο Λημνιός πάσαρε στον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος σούταρε με τον Αποστολίδη να τον σταματά. Στο 37ο λεπτό ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να σκοράρει από... κόντρα. Πιο συγκεκριμένα, μετά από πίεση του Μπίσεσβαρ στην άμυνα των Τρικάλων μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του παίκτη του ΠΑΟΚ και αιφνιδίασε τον Αποστολίδη που απέκρουσε με δύσκολη επέμβαση. Στο 40΄ ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή όμως το σουτ του με το αριστερό πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, παρά τις επιθετικές διαθέσεις των δύο ομάδων που δημιούργησαν κάποιες φάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο ρυθμός ήταν πεσμένος στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο αλλά να μην δημιουργεί αξιόλογες φάσεις. Στο 60΄ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Μυστακίδη στο παιχνίδι αντί του Κρέσπο, με τον Έλληνα άσο να επιστρέφει στην Τούμπα, όπου είχε υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό του πριν από εννιά μήνες και επτά ημέρες, σε αγώνα με τη Λάρισα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα είχαν καλή ευκαιρία τα Τρίκαλα, με τον Γροντή να βγαίνει σε κόντρα επίθεση από δεξιά και να σουτάρει λίγο δίπλα από την εστία του Σιαμπάνη. Η πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος άργησε να έρθει και ήταν στο 71ο λεπτό, με ένα σουτ του Σάχοβ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, στο 72΄, ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς που απέκρουσε ο Αποστολίδης με εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ ο γκολκίπερ των Τρικάλων μπλόκαρε και σουτ του Μυστακίδη μέσα από την περιοχή στο 76΄.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Στο 78ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει γκολ, με τον Πρίγιοβιτς να ανοίγει το σκορ.Ο Κουλούρης όμορφα έδωσε στον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε μια ντρίπλα και το σουτ αλλά ο Αποστολίδης έδιωξε και πάλι. Η μπάλα έφτασε όμως στον Πρίγιοβιτς ο οποίος ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 80΄ ο Μπίσεσβαρ έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Κουλούρη που βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Αποστολίδης είπε και πάλι "όχι" αποκρούοντας την κοντινή κεφαλιά του με εντυπωσιακή επέμβαση.

Τα Τρίκαλα είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 89΄, όταν ο Γροντής βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έπιασε ανενόχλητος ωραία κεφαλιά, με τον Σιαμπάνη όμως να κάνει φοβερή απόκρουση με τρομερή εκτίναξη και στη συνέχεια την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Ό,τι δεν κατάφερε ο Γροντής το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα ο Μιλοσάβλιεβ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο παίκτης των Τρικάλων πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με εξαιρετικό πλασέ στη γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη. Ο Μυστακίδης έκανε σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κοτσώνη (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες των Τρικάλων) και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ και φτάνοντας τα 14 γκολ σε 22 ματς στη φετινή σεζόν.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το εκπληκτικό γκολ των Τρικάλων. Ο Μιλοσάβλιεβ σκόραρε με εκπληκτικό σουτ προσφέροντας ένα θεαματικό γκολ στο παιχνίδι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Φωτιάδης είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν αδιάφορο και κύλησε πολύ ήρεμα, δίχως δύσκολες φάσεις για τον ίδιο και τους βοηθούς του. Η μόνη φάση που μπορεί να θεωρηθεί αμφισβητούμενη ήταν η τελευταία του αγώνα, με το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αποστολίδης. Όλη η άμυνα των Τρικάλων είχε πολύ καλή απόδοση, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν αυτός που ξεχώρισε, νικώντας και τον Πρίγιοβιτς σε αρκετές φάσεις που προσπάθησε να τον "εκτελέσει" είτε με το κεφάλι είτε με σουτ. Νικήθηκε μόνο στη φάση του πρώτου γκολ, έχοντας σταματήσει νωρίτερα την προσπάθεια του Μπίσεσβαρ και στο πέναλτι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός ότι τα Τρίκαλα εμφανίστηκαν ανταγωνιστικά. Είχαν διάθεση να παλέψουν το ματς παρά το 5-1 του πρώτου αγώνα, παίζοντας χωρίς άγχος και κέρδισαν ουσιαστικά τις εντυπώσεις.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα μεγάλα κενά διαστήματα του ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του σε ορισμένα σημεία του αγώνα να δείχνουν σημάδια... αγγαρείας. Η εμφάνισή της δεν είχε καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων αγώνων, ενώ σε αντίθεση με το ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Λεβαδειακό (5-0) σήμερα δεν ήταν καθόλου εύστοχοι στις φάσεις για γκολ. Μόνο προς το φινάλε ανέβασαν στροφές και πήραν τελικά τη νίκη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ