ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πέρασε "αέρα" από τον "Κάμπο" η ΑΕΚ 5-0 την Λάρισα

Πέρασε "αέρα" από τον "Κάμπο" η ΑΕΚ 5-0 την Λάρισα
INTIME SPORTS

Με δυο γκολ του Μπουονανότε από ένα του Τζεμπούρ, του Βάργκας και του Μάνταλου, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 5-0 στη Λάρισα και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου της.

Η ΑΕΚ είχε περισσότερους από έναν λόγους να θέλει να κερδίσει μέσα στην Λάρισα. Από την πρωτιά του ομίλου και το γόητρο, μέχρι τις «αποδείξεις» ρυθμού και ποιότητα που ήθελα να δώσουν παίκτες όπως ο Τζεμπούρ, ο Μπουονανότε και ο Βάργκας. Από την άλλη μεριά η Λάρισα, είχε περισσότερο το μυαλό της στο ντέρμπι της FootballLeagueπου ακολουθεί.

Ως εκ τούτου η ΑΕΚ και τα «βαριά όπλα» της, έκαναν την διαφορά ήδη από το πρώτο ημίχρονο και έκαναν επίδειξη δύναμης. Με 5-0 κέρδισε η Ένωση και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου.

Δυο πανέμορφα γκολ (ειδικά το δεύτερο ήταν «μαγικό») πέτυχε ο Μπουονανότε, ένα ο κορυφαίος του γηπέδου Τζεμπούρ, ένα ο Βάργκας που πάντως ήταν ο μοιραίος του ματς καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι με βολ πλανέ στην κενή εστία και ένα ο Μάνταλος, το πρώτο στη σεζόν, που μπήκε αλλαγή.

Τελείωσε γρήγορα την δουλειά

Ήταν πάντως προφανές από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, πως ο προσανατολισμός των δυο ομάδων στο παιχνίδι, ήταν εντελώς διαφορετικός. Η Λάρισα είχε μια εντελώς πειραματική ενδεκάδα καθώς το μυαλό ήταν απολύτως στο πρωτάθλημα. Ενώ η ΑΕΚ, παρότι επίσης είχε αλλαγές στο σχήμα της, ήθελε να «καθαρίσει» νωρίς – νωρίς την υπόθεση νίκη και την πρωτιά.

Και με την ποιότητα που δεδομένα έχουν οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Πογέτ για τη βασική ενδεκάδα, ο στόχος για τους «κιτρινόμαυρους» επετεύχθη. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, που η ΑΕΚ έψαχνε πατήματα στο γήπεδο, ενώ η Λάρισα μπήκε με ενθουσιασμό, κατά τα άλλα όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο.

Η ΑΕΚ βρήκε γκολ στο 18’ με άψογη εκτέλεση πάνω στην κίνηση του Τζεμπούρ, μετά από σέντρα του Μπακάκη και πέτυχε και δεύτερο στο 40’ μετά από όμορφη παράλληλη κίνηση και εκτέλεση με το δεξί από τον Μπουονανότε.

Επίσης η ΑΕΚ είχε διπλό δοκάρι στο 35’ πρώτα με κεφαλιά του Σοϊλέδη στο οριζόντιο και μετά με σουτ του Βάργκας από το ένα μέτρο και πάλι στο οριζόντιο. Ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες και με τον Βάργκας και με τον Τζεμπούρ και με τον Πλατέλλα για να μπορέσει να πετύχει και πολλά περισσότερα γκολ. Από την άλλη μεριά, η Λάρισα είχε μια καλή στιγμή, αμέσως μετά το 1-0 της ΑΕΚ, αλλά το πλασέ του Πάτο το απέκρουσε ο Ανέστης.

Ένα μαγικό και κρεσέντο στο φινάλε

Ουσιαστικά με το 2-0 που πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, η ΑΕΚ την δουλειά της, την είχε κάνει. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Πογέτ μπήκαν κεφάτοι και φουριόζοι και στο δεύτερο ημίχρονο. Και πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο (54’), ο Μπουονανότε έκανε μια μαγική ενέργεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ έδειχνε να σβήνει τις μηχανές της. Η Λάρισα έτσι κι αλλιώς το μυαλό της το είχε περισσότερο στο ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί και λιγότερο μ’ όσα γινόντουσαν στο παιχνίδι με την Ένωση. Και γι αυτό και επί της ουσίας το τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού έμοιαζε να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Παρόλο που η Λάρισα, ειδικά μετά τις αλλαγές που έγιναν, προσπάθησε υποτυπωδώς να απειλήσει. Αλλά το μόνο που «έγραψε», ήταν ένα απευθείας φάουλ που πέρασε άουτ.

Όσο για την ΑΕΚ, το κέφι του Μπακάκη και του Τζεμπούρ έβαζαν την μπάλα στα αντίπαλη περιοχή. Χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια σημαντική ευκαιρία. Και ενώ φαινόταν πως το 3-0 θα μείνει έως το τέλος, η ΑΕΚ πήγε στο φινάλε με επιθετικό κρεσέντο. Πρώτα στο 88' ο Μάνταλος έδωσε την ασίστ και ο Βάργκας με πλασέ εκτέλεσε. Ενώ στο 90' ο Μάνταλος πήρε πάσα από τον Τζεμπούρ και "κρέμασε" τον τερματοφύλακα της Λάρισας.

ΛΑΡΙΣΑ(Ντόστανιτς): Ματσογιώργος, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Σουλιώτης, Μανακούσιος, Χάμος, Α. Λαμπρόπουλος (62’ Ναγιάρ), Ροβίθης, Πάτο, Κουτσιανικούλης (62’ Μπόγιοβιτς), Καμπλιώνης (64’ Μασούρας)

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Σοϊλέδης, Μπακάκης, Β. Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Σιμόες (58’ Φαγέ), Μπουονανότε (76’ Μάνταλος), Βάργκας, Τζεμπούρ, Πλατέλλας (72’ Βασιλαντωνόπουλος)

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκις)

Γκολ: 18’ Τζεμπούρ, 40’ Μπουονανότε, 54’ Μπουνανότε, 88' Βάργκας, 90' Μάνταλος

Κάρτες:51’ Α. Λαμπρόπουλος, 73’ Β. Λαμπρόπουλος, 90' Τζανετόπουλος.

7ος όμιλος

3η Αγωνιστική

ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-5

Πανελευσινιακός-SKODA Ξάνθη 0-5

Η βαθμολογία

1. ΑΕΚ 9 (12-0)

2. ΑΕΛ 6 (5-6)

3. SKODA Ξάνθη 3 (5-2)

4. Πανελευσινιακός 0 (1-15)

Η φάση του αγώνα

Στο 54’ ο Μπουονανότε πέτυχε ένα πραγματικά «μαγικό» γκολ. Μέσα στην περιοχή έκανε δυο κλειστές ντρίμπλες, και έστειλε με πλασέ την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα της Λάρισας. Ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ, για το οποίο ο Μπουονανότε πήρε συγχαρητήρια ακόμα και από τους αντιπάλους του.

Ο διαιτητής

Ένα εξαιρετικά εύκολο παιχνίδι είχε να διαχειριστεί ο Σέζος. Δεν του βρέθηκε μπροστά του κάποια δύσκολη φάση. Ενώ επέλεξε να βγάλει το ματς, χωρίς να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας, παρόλο που σε κάποιες στιγμές, ίσως και να χρειαζόταν

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Ράφικ Τζεμπούρ. Όχι μόνο βρήκε δίχτυα, όχι μόνο ήταν μέσα σχεδόν σ’ όλες τις φάσεις της ΑΕΚ, αλλά είχε και τεράστια διάθεση μέσα στο παιχνίδι. Γύριζε πολλές φορές μέχρι και την σέντρα προκειμένου να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Ενώ συμμετείχε πολύ και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Μας άρεσε

Ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Γιάννης Ανέστης περίμεναν την ευκαιρία τους σ’ ένα ματς κυπέλλου όπως αυτό στη Λάρισα. Κα έδειξαν αμφότεροι πως βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο Μπακάκης έκανε πάρτι στην δεξιά πλευρά του γηπέδου, ενώ ο Ανέστης όταν χρειάστηκε, είπε αντέδρασε πολύ σωστά.

Δεν μας άρεσε

Η λειτουργία της Λάρισας στις στημένες φάσεις ήταν εξαιρετικά προβληματική. Προφανώς έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο ματς, είχε πολλές αλλαγές σε σχέση μ’ εκείνη που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Όμως οι αντιδράσεις που είχε συνολικά η ομάδα της Λάρισας, στα στημένα της ΑΕΚ, ήταν κακή.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ