ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πατούλης για τελικό Κυπέλλου: "Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έλεγχο"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 2020.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 2020.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε για την απόφασή του να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τη Δευτέρα (20/7) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το γραφείο του σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως " δεν είχαμε ενημερωθεί για τη Ριζούπολη" και πως " η συγκατάθεση των υπηρεσιακών παραγόντων δόθηκε χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως ενημέρωση της διοίκησης της Περιφέρειας"

Ο Γιώργος Πατούλης μίλησε στον Real FM για την απόφαση να γίνει αυτή η σύσκεψη, εξέφρασε την ελπίδα του πως ο έλεγχος που ήδη έγινε από τις κατάλληλες υπηρεσίες ήταν σωστός και πως σε αντίθετη περίπτωση "θα πρέπει να δω νομικά πώς πρέπει αυτό νομικά να έχει διαφοροποίηση".

Γιατί προχωρήσατε σε αυτήν την κίνηση;

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ένταση όσον αφορά το γιατί η Περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα να υπάρξει αυτός ο τελικός. Από τις υπηρεσίες μας δόθηκε η αδειοδότηση. Ο Περιφερειάρχης είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών και με αφορμή αυτού του θορύβου, θα δούμε τη Δευτέρα αν σωστά δόθηκε ό,τι δόθηκε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτός ο έλεγχος, από τη στιγμή που υπάρχει υπόκωφη ένταση, είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε. Δεν μπορώ να πω ότι οι υπηρεσίες μας δεν πράττουν πάντα το σωστό, άνθρωποι είμαστε. Πρέπει να το ελέγξουμε κι εμείς".

Γιατί δεν έσπευσαν οι άνθρωποι των υπηρεσιών να σας προενημερώσουν;

"Αν ήμουν στη θέση των υπηρεσιακών, αυτό θα έπραττα. Θέλω να πιστεύω πως ό,τι έχουν κάνει, το έχουν κάνει ορθά και σωστά. Πρέπει να το δω".

- Θα έχετε συνεργασία και με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πάνω σε αυτό το θέμα;

"Το κάθε όργανο είναι ξεχωριστός φορέας και έχει ξεχωριστή ευθύνη. Η Αστυνομία θα δει με το δικό της οπτικό πρίσμα τι θα κάνει. Αυτό που αφορά εμένα είναι η ασφάλεια του γηπέδου και ο τρόπος με τον οποίο εφόσον υπάρχουν οι αδειοδοτήσεις, να είναι στο πλαίσιο του νόμου".

- Αν δεν έχετε καλή εικόνα για όσα σας παρουσιάσουν, τι θα κάνετε;

"Θέλω να πιστεύω πως ό,τι έχουν πράξει οι υπηρεσίες, το έχουν κάνει σωστά. Αν αυτό δεν έχει συμβεί, προφανώς θα πρέπει να δω νομικά πώς πρέπει αυτό νομικά να έχει διαφοροποίηση. Η άποψή μου είναι ότι κατά το πλείστον δεν μας έχουν εκθέσει οι υπηρεσίες. Αυτό πιστεύω ότι θα έχει συμβεί και στη χθεσινή τους απόφαση".

- Αν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να κάνετε ανάκληση της άδειας διεξαγωγής του τελικού στη Ριζούπολη, θα πάτε στο Ολυμπιακό Στάδιο ή έχετε και κάτι άλλο στο νου σας;

"Ας μην προτρέχουμε. Ό,τι είναι θα γίνει με τον σωστότερο δυνατό τρόπο για το όφελος και των φιλάθλων και των παικτών".

- Υπάρχει περίπτωση να ζητήσετε τον επανέλεγχο του γηπέδου της Ριζούπολης για την άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης, που ήδη υπάρχει η άδεια αυτή;

"Ας μην προτρέχουμε, ας δούμε τι υπάρχει στον φάκελο και όλα θα γίνουν σε δημόσιο επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πατούλης: "Δεν είχαμε ενημερωθεί για τη Ριζούπολη, τη Δευτέρα θα αποφασίσουμε"
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ