ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Πάρτι" στο χιόνι η ΑΕΛ, 3-0 την Ξάνθη!

ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ έκανε ό,τι ήθελε στον χιονισμένο αγωνιστικό χώρο της "AEL FC ARENA" και "σκόρπισε" με 3-0 την Ξάνθη, κάνοντας άλμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δυο γκολ ο Ναζλίδης και ένα ο Λεοζίνιο.

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν ιδανικές για ποδόσφαιρο, με το χιόνι να πέφτει συνεχώς, αφού πρώτο και κύριο μέλημα των 22 ποδοσφαιριστών ήταν η σωματική τους ακεραιότητα, εντούτοις εκείνοι της ΑΕΛ δεν είχαν καμία διάθεση να παίξουν απλά για το μηδέν στην άμυνα και "καθάρισαν" από το πρώτο ημίχρονο την Ξάνθη.

Ένα εκρηκτικό τρίλεπτο από το 29' ως το 32' έφτανε και περίσσευε για τους "βυσσινί" του Ηλία Φυντάνη (δεν ήταν στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του), για να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, προτού έρθει ο Λεοζίνιο να βάλει το "κερασάκι στην τούρτα" στο φινάλε του αγώνα.

Δήμιος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Θωμάς Ναζλίδης, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ για την ΑΕΛ. Το πρώτο από την άσπρη βούλα του πέναλτι και το δεύτερο με κοντινό πλασέ έπειτα από ασθενή επέμβαση του Ζίβκοβιτς. Το τρίτο ήρθε από τον Λεοζίνιο δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Πλέον, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους ακρίτες του Μίλαν Ράσταβατς ενόψει της ρεβάνς στα "Πηγάδια".

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Ηλίας Φυντάνης παρέταξε την ΑΕΛ με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Ρέντζα, αριστερά τον Γουάλας και σέντερ μπακ τους Ζίζιτς και Γκόλια. Οι Φατιόν και Λαγός ήταν δίδυμο στον άξονα, με τον Ντέλετιτς δεξιά, τον Κριζμάν αριστερά και τον Αγκάνοβιτς πίσω από τον Ναζλίδη σε διάταξη 4-2-3-1.

"Πάρτι" στο χιόνι η ΑΕΛ, 3-0 την Ξάνθη!

Στον αντίποδα, ίδιο σύστημα και από τον Μίλαν Ράσταβατς. Ο Ζίβκοβιτς ήταν στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας και Κασάδο. Οι Μεχία και Ντε Λούκας στον άξονα, ο Φασίδης δεξιά, ο Σιλά αριστερά και ο Λουσέρο πίσω από τον φορ της ομάδας, τον Γέντρισεκ.

"Πάρτι" στο χιόνι η ΑΕΛ, 3-0 την Ξάνθη!

Γήπεδο: "AEL FC ARENA"

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Γρεβενης (Χαλκιδικής), Χατζηνάκος (Δράμας)

4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΑΕΛ (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77' Περόνε), Ντέλετιτς (89' Λεοζίνιο), Κριζμάν (84' Μασούρας), Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Λουσέρο (61' Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83' Κίκε).

Γκολ: 29' (πεν.), 32' Ναζλίδης, 90' Λεοζίνιο

Κάρτες: 28' Κασάδο, 43' Λουσέρο, 51' Φασίδης, 51' Λαγός, 72' Λισγάρας, 89' Γουάλας, 90' Λεοζίνιο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΝΑΖΛΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα του αγώνα και έδειξε τις διαθέσεις της από πολύ νωρίς. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για να περάσουν στην 8άδα του θεσμού. Το κατάφεραν και με το παραπάνω απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του Φυντάνη πίεζαν από το πρώτο λεπτό, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε δοκάρι στο 16'. Ο Σιλά έκανε σέντρα από τα αριστερά, αλλά η μπάλα βρήκε την συμβολή των δοκαριών του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος δεν είχε τον έλεγχο της φάσης. Από το πουθενά, η Ξάνθη παραλίγο να πάρει κεφάλι στο σκορ και να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Οι "βυσσινί" συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και μετουσίωσαν την υπεροχή τους στο 29' από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Κασάδο σήκωσε ψηλά το πόδι και βρήκε στο πρόσωπο τον Ντέλετιτς, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Ναζλίδης ευστόχησε από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ.

Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το δεύτερο γκολ τρία λεπτά μετά. Ύστερα από ωραία αντεπίθεση, ο Αγκάνοβιτς πήρε την μπάλα στα αριστερά, άρχισε να συγκλίνει προς το κέντρο, έκανε το σουτ με το δεξί, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασθενώς, ο Ναζλίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και σε άδειο τέρμα έκανε το 2-0 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο ΛΕΟΖΙΝΙΟ "ΣΦΡΑΓΙΣΕ" ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ

Στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, αλλά μπορεί να είχε διάθεση, όχι όμως και ουσία. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν πίσω, που ήταν πλέον ο βασικός τους στόχος. Άλλωστε, είχαν ένα καλό σκορ στην φαρέτρα τους από το πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ράσταβατς είχαν λίγες φάσεις μπροστά στην εστία του Θεοδωρόπουλου, με την ΑΕΛ να χάνει καλή ευκαιρία με τον Περόνε στο 84', το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, όχι όμως και αυτό του Λεοζίνιο, ο οποίος είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο ματς. Σε μια κόντρα της ΑΕΛ, πήρε πάσα από τον Ρέντζα, πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό και διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Στη ρεβάνς, οι ακρίτες κυνηγούν το απόλυτο θαύμα κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Το 3-0 έχει κάνει πλέον πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Ξάνθη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ