ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάρτι πρόκρισης για την ΑΕΚ, 7-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τους Τάσο Μπακασέτα (3 ασίστ, 1 γκολ) και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (1 ασίστ, 2 γκολ) να πετούν... φωτιές, η ΑΕΚ διέσυρε με 7-0 τον Απόλλωνα Λάρισας και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. (VIDEO)

Κάτι τα τρια συνεχόμενα στραβά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, κάτι η ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ την περασμένη Δευτέρα (23/10) από τον Ατρόμητο, είχαν βάλει στην ΑΕΚ μεγάλη πίεση και ανάγκη για ένα ξέσπασμα. Κι εκείνος που την πλήρωσε ήταν ο Απόλλων Λάρισας στο ματς Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ νίκησε με 7-0 και μάλιστα ήδη από το ημίχρονο είχε φτάσει το σκορ στο 5-0. Άλλωστε φαινόταν από την αρχή, πως οι παίκτες του Χιμένεθ ήθελαν όχι απλώς τη νίκη, αλλά όσο το δυνατόν περισσότερο γκολ. Κι αυτό δεν είχε να κάνει με το διακύβευμα του "κλειδώματος" της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αφορούσε την ανάγκη που έβγαζαν οι παίκτες της ΑΕΚ για ένα ξέσπασμα.

Και η αλήθεια είναι πως η τεράστια διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες αλλά και το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμα ρυθμό λόγω έλλειψης παιχνιδιών, έδωσαν την ευκαιρία γι αυτό το ξέσπασμα. Μάλιστα ο Σέρχιο Αραούχο πέτυχε και το γκολ που έψαχνε εδώ και καιρό, ο Άρνορ Τρίστασον σκόραρε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας πέτυχε ένα γκολ και έδωσε τρεις ασίστ, με τον Λάζαρο να σκοράρει δυο φορές και να δίνει μια ασίστ.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Πάρτι πρόκρισης για την ΑΕΚ, 7-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας
Πάρτι πρόκρισης για την ΑΕΚ, 7-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Χρήστος Δεμερτζής (Πέλλας), Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

4ος: Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος (Πέλλας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Αγρόδημος, Τσιλούλης (46' Καρακατσάνης), Λαμπρόπουλος (65' Σκούπρας), Μίλιτς, Τζάνης, Μαυριάς (46' Διβανές).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Τρίστασον, Χριστοδουλόπουλος (54' Ροντρίγκες), Αραούχο (65' Γιακουμάκης).

Γκολ: 19' Τζανετόπουλος, 22', 42' Χριστοδουλόπουλος, 36' Αϊντάρεβιτς, 40' Μπακασέτας, 51' Αραούχο, 79'

Κάρτες: 27' Μίλιτς, 55' Σάββας

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Μπορεί στο ξεκίνημα του ματς ο Χιμένεθ να έκανε ένα μικρό ροτέισον στο σχήμα, με τον Τσόσιτς ως αριστερό μπακ, αλλά και με παίκτες όπως ο Τζανετόπουλος, ο Γκάλο, ο Αϊντάρεβιτς, ο Μπακασέτας αλλά και ο Τρίστασον να ξεκινούν στη ενδεκάδα. Όμως υπήρχαν και παίκτες βασικοί, όπως ο Γιόχανσον, ο Λάζαρος και ο Αραούχο. Κι η αλήθεια είναι πως η διαφορά ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Απόλλωνα ήταν τεράστια. Φάνηκε μάλιστα ακόμα περισσότερο, από την τεράστια διάθεση που έδειξε από το πρώτο λεπτό, όλη η επιθετική γραμμή της Ένωσης, να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερο φορές.

Κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Λάζαρο, η ΑΕΚ άρχισε να στήνει ένα μικρό… πάρτι, από τα πρώτα λεπτά. Ο Χριστοδουλόπουλος άρχιζε να κερδίζει κόρνερ και ο Μπακασέτας να τα μετατρέπει σε… ασίστ. Στο 19’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα, άνοιξε το σκορ. Ενώ ακριβώς το ίδιο σκηνικό, στήθηκε και στο 36’, όταν από το κόρνερ του Μπακασέτα, ο Αϊντάρεβιτς έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 3-0. Ενδιάμεσα είχε προηγηθεί στο 22’, η κάθετη πάσα του Αραούχο (ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ στον Λάζαρο και το εύστοχο πλασέ του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 40ο λεπτό και ενώ ο Απόλλων αδυνατούσε να βρει τρόπους να κλείσει τα αμυντικά κενά του, ο Μπακασέτας άφησε τις ασίστ και έγινε σκόρερ. Ο Λάζαρος του έστρωσε την μπάλα έξω από την περιοχή, εκείνος έπιασε δυνατό σουτ και έκανε το 4-0. Ενώ πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Μπακασέτας έδωσε την τρίτη του ασίστ, με κάθετη στον Λάζαρο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 5-0.

ΒΡΗΚΕ ΔΙΧΤΥΑ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ

Ήταν δεδομένο και στο δεύτερο ημίχρονο, πως αν η ΑΕΚ συνέχιζε με το πόδι στο γκάζι, το σκορ θα έγραφε πολλά. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης ήταν ολοφάνερο πως έψαχναν ένα ξέσπασμα. Και παίκτες όπως ο Αραούχο, έδειχναν να θέλουν πολύ το γκολ. Εξάλλου ο Αργεντινός φορ είχε περισσότερο από 1,5 μήνα να βρει δίχτυα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από την αρχή του ματς είχε τεράστια διάθεση, το έψαξε να σκοράρει και το πέτυχε στο 51’. Ο Λάζαρος σήκωσε όμορφα την μπάλα στον Αραούχο και εκείνος με βολέ μέσα από την περιοχή, έκανε το 6-0. Κάπου εκεί και αφού πρώτα ο Μπακασέτας έχασε δυο σούπερ ευκαιρίες στο 57’ και στο 63’ για να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ (και τις δυο απέκρουσε ο Φιρινίδης), η ΑΕΚ έβγαλε το πόδι από το γκάζι.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Ο ρυθμός του ματς άρχισε να πέφτει και το σημαντικό για την ΑΕΚ, ήταν η επιστροφή του Γιώργου Γιακουμάκη στην αγωνιστική δράση, μετά από περίπου 2,5 μήνες. Ο 23χρονος επιθετικός πήρε την θέση του Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Και μάλιστα στο 70’ είχε και την ευκαιρία να βρει δίχτυα, αλλά ο Φιρινίδης του είπε "όχι". Εκείνος πάντως που σκόραρε, παρότι ο ρυθμός του ματς είχε πέσει, ήταν ο Τρίστασον.

Ο Ισλανδός στο 79’ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Φιρινίδη σε σουτ του Πατίτο και εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κλείσει το σκορ. Η τελευταία ευκαιρία του ματς, χάθηκε από τον Απόλλωνα. Και ήταν και η μοναδική φορά που απείλησε. Στο 89’ ο Μίλιτς έπιασε μονοκόμματο σουτ εξ επαφής, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. ΑΕΚ 6 (9-0)

2. Λαμία 3 (1-2)

3. Απόλλων Λάρισας 3 (2-8)

4. Καλλιθέα 0 (1-3)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απόλλων Λάρισας - Λαμία

Καλλιθέα - ΑΕΚ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ