ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 5-0: Πρόκριση με πεντάρα, σάμπα από Ζαμπά και γκολάρα Μίσιτς

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 5-0 επί της Παναχαϊκής καθαρίζοντας το ματς από το 5' και το γκολ του Μάτος ενώ εν συνεχεία οι Ζαμπά, Λημνιός, Ακπόμ και Μίσιτς έκαναν τη διαφορά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. (VIDEOS)

Μια άνετη πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 5-0 της Παναχαϊκής που κατέβηκε στην Τούμπα για να παίξει ποδόσφαιρο αλλά βρέθηκε να χάνει από το 5' λεπτό και το γκολ του Μάτος που έδωσε σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ εν συνεχεία έπαιξε αρκετά καλά με τους Λημνιό και Ζαμπά να χορεύουν σάμπα και μάλιστα μέσα στη βροχή από την έναρξη του δευτέρου μέρους να κάνουν ότι θέλουν στην αναμέτρηση.

Όσο για το κερασάκι στην τούρτα ήταν η γκολάρα του Μίσιτς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με ένα πανέμορφο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι προκειμένου να βάλουν ένα γκολ και να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Αυτό ήρθε μόλις στο 5' όταν ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ ο Μάτος πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής να έχει χάσει τη φάση. Η μπάλα βρήκε και πάνω στον Πλέγα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 17' θα μπορούσε να κάνει το 2-0. Πανέμορφη κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ προς τον Λέο Ζαμπά ο οποίος μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να τσιμπήσει τη μπάλα και την έστειλε έξω. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η ωραία προσπάθεια και σουτ του Άκπομ αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Καπούταγλη.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Παναχαϊκή ήρθε στο 21' όταν ο Πολίμος από τα δεξιά έκανε το γύρισμα με τον Κυνηγόπουλο να μην μπορεί με την προβολή που έκανε να βρει τη μπάλα και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 24' με τον Μάτος να παίρνει πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Παναχαϊκής.

ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΠΟΜ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΖΑΜΠΑ

Το 2-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 37' όταν σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Άκπομ ο φορ του ΠΑΟΚ κατέβασε πανέμορφα τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσα στον Ζαμπά που μπήκε στην περιοχή και αυτή τη φορά δεν αστόχησε.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να έχει μια ακόμα καλή στιγμή 44'. Αρχικά ο Σάκχοβ έκανε το σουτ με τον Καπούταγλή να αποκρούει με μπλοζόν στην αριστερή γωνία ενώ εν συνεχεία έκανε και δεύτερη επέμβαση με το πόδι διώχνοντας σε κόρνερ.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε επίσης δυνατά με σκοπό να πετύχει και άλλα τέρματα. Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό με τους γηπεδούχους να αναπτύσσονται όμορφα από τα αριστερά με τον Λέο Ζαμπά να μπαίνει στην περιοχή. Αυτός τη γύρισε προς τον Λημνιό που με πλασέ μεγάλωσε και άλλο το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπίσεσβαρ με ωραία προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε με τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής να απομακρύνει τη μπάλα σωτήρια και εν συνεχεία ο Σάκχοβ δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς μπερδεύτηκε.

Στο 54' οι ρόλοι άλλαξαν και ο Λημνιός ήταν αυτός που δημιούργησε για τον Ζαμπά. Ο 20χρονος επιθετικός πέρασε δυο αντιπάλους του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα με τον Λέο Ζαμπά να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει με πλασέ τη μπάλα στην απέναντι γωνία πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα ακόμη τέρμα με τον Ακπόμ, με κεφαλιά, αλλά το γκολ του φορ της ομάδας της Θεσσαλονίκης ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μια αρκετά δύσκολη φάση που ο επόπτης σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε την παράβαση αλλά ακόμα και στο ριπλέι η φάση ήταν αρκετά δύσκολη.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΙΤΣ

Με το σκορ στο 4-0 ο Λουτσέσκου έριξε στην αναμέτρηση και τον Μίσιτς ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να τα κάνει όλα. Αρχικά στο 62' δέχτηκε κίτρινη κάρτα και εν συνεχεία στο 67' πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Σε μια προσπάθεια της άμυνας της Παναχαϊκής να απομακρύνει η μπάλα έφτασε στον Μίσιτς ο οποίος με ένα δεξί εξωτερικό σουτ πέτυχε ίσως το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης.

Με την βροχή να πέφτει ασταμάτητα από το 30' του αγώνα όσο περνούσε η ώρα το γήπεδο γινόταν όλο και χειρότερα με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των παικτών των δυο ομάδων να μην ολοκληρώνονται με επιτυχία καθώς αρκετές φορές η μπάλα κολλούσε.

Με τα λεπτά να περνούν και το παιχνίδι να έχει καθαρίσει ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Άγγελου Ευαγγέλου δεν είχαμε κάποια άλλη αξιοπρόσεκτη ευκαιρία.

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Νίκος Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (67' Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (73' Καρέλης), Λημνιός, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (57' Μίσιτς), Ακπόμ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):Καπούταγλης, Σταμόπουος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (60' Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (53' Μαυριάς), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75' Μασούρας).

Γκολ: 5' Μάτος, 37'-54' Ζαμπά, 46' Λημνιός, 67' Μίσιτς

Κίτρινες: 62' Μίσιτς/8' Παπατόλιος, 43' Αργυρόπουλος, 61' Μουστακόπουλος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ