ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Ηρακλής 5-1

ΠΑΟΚ - Ηρακλής 5-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ νωρίς και... ξέσπασε κερδίζοντας με 5-1 τον Ηρακλή και μαζί την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου. Δύο γκολ ο Σλοβάκος, ένα στο ντεμπούτο του ο Μάρτενς, χωρίς προβλήματα η επανεμφάνιση του Αλβανού μέσου.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Τούμπα που θα μπορούσε να έχει και αρκετό σασπένς, αν ο ΠΑΟΚ δεν αντιδρούσε άμεσα στο γκολ που σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό ο Πορτουλίδης. Ο "Δικέφαλος" κέρδισε τελικά με 5-1 του Γηραιό σε ένα ματς που και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ.

Παρότι πριν τον αγώνα όλοι ασχολούνταν με την επανεμφάνιση του Κάτσε στην Τούμπα μετά από 4,5 μήνες, το πρόσωπο της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή αναδείχθηκε δικαιωματικά ο Μϊροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος σκόραρε μετά από 3,5 μήνες και μάλιστα δις (το τελευταίο γκολ του το είχε σημειώσει στις 6 Οκτωβρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό), ενώ σέρβιρε και ένα ακόμη γκολ στον Ολίσε.Και ο Αλβανός μέσος, όμως, έκανε ομαλή επιστροφή στην ομάδα, καθώς με την πολύ καλή παρουσία του (βοήθησε μετά από καιρό ο ΠΑΟΚ να εμφανίσει μία ελαφριά μεσαία γραμμή) έσβησε τις λίγες αποδοκιμασίες που υπήρχαν πριν την έναρξη του αγώνα.

Συνεργάστηκε, μάλιστα, αρκετά καλά με τον Μαντούρο που έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του σε αντίθεση με τον Μάρτενς που θέλει ακόμη χρόνο, αλλά βρήκε στο τέλος την ευκαιρία να κάνει το 5-1.Στα αρνητικά για τον ΠΑΟΚ, τα πολλά λάθη στην άμυνα που έδωσαν δώρο σημαντικές ευκαιρίες στον Ηρακλή. Μάλιστα, δύο προσωπικά λάθη κόστισαν την αποβολή (με δύο κίτρινες) στον Τζαβέλλα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Ηρακλής

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Νίκος Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21' λ.τ. Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (68' Ολίσε)

Ηρακλής (Γκιγιέρμο Ογιος): Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης)

Γκολ: Αθανασιάδης 20', Στοχ 22', 55', Ολίσε 82', Μάρτενς 90+-Πουρτουλίδης 4'

Κίτρινες κάρτες: Κίτσιου 17', Αθανασιάδης 20', Στοχ 26', Κάτσε 72', Τζαβέλλας 73'-Ιντζόγλου 25', Παπαστεργιανός 42', Χιονίδης 76', Ζάχορα 78'

Κόκκινες κάρτες: Τζαβέλλας 86'

Ανασκόπηση αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τριάδα στα χαφ για πρώτη φορά φέτος τους Μαντούρο, Κάτσε και Μάρτενς. Ενα σκληρό μαρκάρισμα του Τάι πάνω στον Στοχ έφερε ένταση μεταξύ των παικτών με την έναρξη του ματς, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Προηγήθηκε με το καλημέρα ο Ηρακλής

Στην πρώτη επίσκεψή του στα καρέ του ΠΑΟΚ ο Ηρακλής πήρε το προβάδισμα. Ο Τσιλιανίδης στο 4' πέρασε με τακουνάκι την μπάλα στον αμαρκάριστο Πουρτουλίδη μέσα στην περιοχή του "Δικεφάλου" και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα στη γωνία του Γλύκου.

Σα να μην έφτανε αυτό στον ΠΑΟΚ στο 18' ο Βίτορ αποχώρησε τραυματίας και ο Στέφενς κάλεσε εσπευσμένα τον Κατσουράνη να τον αντικαταστήσει. Ο "Δικέφαλος", πάντως, κατάφερε στο επόμενο πεντάλεπτο να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ανοιξε τον χορό ο Κλάους, συνέχισε ο Στοχ

Στο 20' ο Αθανασιάδης έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Κάτσε, ο οποίος σούταρε, ο Κηπουρός, όμως, απέκρουσε ασταθώς δίνοντας την ευκαιρία στον Κλάους να πάρει το ριμπάουντ και να γράψει από κοντά το 1-1. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και συγκεκριμένα στο 22' ο Στοχ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπαμπά, έγινε κάτοχος της μπάλας, ντρίπλαρε τον Λίμα και πλάσαρε εύστοχα στην γωνία του Κηπουρού.

Ο ΠΑΟΚ την πρωτοβουλία

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 31' μετά από σέντρα του Λούκας ο Στοχ δεν κατάφερε με κοντινό πλασέ να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή. Στο 45', μάλιστα, ο "Δικέφαλος" έχασε μοναδική ευκαιρία να σημειώσει το 3-1. Ο Λούκας βρήκε τον Κίτσιου, ο νεαρός μπακ γύρισε την μπάλα, όμως, το δυνατό σουτ του Κάτσε από το ύψος της περιοχής απομάκρυνε με το κεφάλι πάνω στην γραμμή ο Ιντζόγλου. Ο Τζαβέλλας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έβγαλε τον Μάρτενς απέναντι από τον Κηπουρό, αλλά ο Βέλγος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το μονοκόματο σουτ που επιχείρησε.

Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένα μακρινό σουτ του Κάτσε στο 47' που πέρασε μόλις άουτ. Ο Τσιλιανίδης στο 53' εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία έξω την περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε, αναγκάζοντας τον Γλύκο σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του.

ΕυΣτοχος μετά από καιρό

Ο ΠΑΟΚ στο 55' πήρε προβάδισμα ασφαλείας. Ο Αθανασιάδης έβγαλε τον Στοχ μόνο απέναντι από τον Κηπουρό και ο Σλοβάκος άσος με έξυπνο πλασέ έγραψε το 3-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 6 Οκτωβρίου, που ο Στοχ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Δύο λάθη, δύο μεγάλες ευκαιρίες για Ηρακλή

Στο 65' ο Τσιλιανίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τζαβέλλα, βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε και απεσώβησε το 3-2. Ενα ακόμη λάθος, αυτή τη φορά του Κατσουράνη, έδωσε την ευκαιρία στον Ζάχορα να βγει απέναντι από τον Γλύκο, όμως, και πάλι ο πορτιέρο του "Δικεφάλου" είπε "όχι". Ο Ματσούκας στο 71' προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γλύκο με μακρινό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Γκολ ο... φορ Ολίσε

Ο Στοχ παραλίγο να πετύχει το τρίτο προσωπικό του γκολ, όταν στο 79' εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Κηπουρός πετάχτηκε στη γωνία του και απομάκρυνε την μπάλα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό κεφαλιά του Νίνη βρήκε στα χέρια του Κηπουρού και στη συνέχιεα στο οριζόντιο δοκάρι. Το 4-1, πάντως, για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 82' μετά από ασίστ του Στοχ στον Ολίσε και εξαιρετικό πλασέ του Λιβεριανού, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάρτενς στις καθυστερήσεις. Ο Βέλγος άσος βρέθηκε σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι μετά από πάσα του Ολίσε και "εκτέλεσε" τον Κηπουρό, για το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

MVP

Ο Στοχ που "ξεμπούκωσε" σκοράροντας μετά από 3,5 μήνες, ενώ μοίρασε και μία ασίστ και ήταν ιδιαίτερα κινητικός δημιουργώντας αρκετούς πονοκεφάλους στους αμυντικούς του Ηρακλή.

Απογοήτευση

Ο Μπαμπά ο οποίος είχε "γοητεύσει" στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων σήμερα έκανε ένα σοβαρό λάθος που έδωσε την ευκαιρία στον Στοχ να γράψει το 2-1 και να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ