ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Άρης: Ντέρμπι μετά από 1.655 ημέρες

ΠΑΟΚ - Άρης: Ντέρμπι μετά από 1.655 ημέρες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Θεσσαλονίκη ζει στο ρυθμό του πρώτου της ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ κι Άρη μετά από 1.655 ημέρες. Το Sport24.gr θυμάται τους πρωταγωνιστές του τελευταίου τους, καθώς μόνο δύο εξ αυτών συνεχίζουν στην ίδια ομάδα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Μαρτίου του 2014 κι ο Άρης υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν. Από τότε άλλαξαν πολλά.

Οι "κίτρινοι" ταλαιπωρήθηκαν αρκετά σε τρίτη και δεύτερη κατηγορία, αλλά επέστρεψαν. Έπειτα από 1655 ημέρες έχουμε ξανά ντέρμπι Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (26/9, 19:00) - live από το Sport24.grκαι ραδιοφωνικά από τον Sport24 Radio η εξέλιξη του ματς - οι δύο ομάδες ξανά αντιμέτωπες.

Το Sport24.grθυμάται εκείνο το ματς, στο οποίο προηγήθηκε ο Άρης μετά το λάθος του Γλύκου στην εκτέλεση φάουλ του Τάτου και ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ με το αυτογκόλ του Οικονομόπουλου στην προσπάθεια να εμποδίσει τον Αθανασιάδη κι αναζητά του τότε πρωταγωνιστές του στο σήμερα. Μόνον δύο - Γλύκος και Κίτσιου - συνεχίζουν στην ίδια ομάδα (ΠΑΟΚ).

ΔΙΟΥΔΗΣ: Ο Σωκράτης Διούδης έφυγε την επόμενη σεζόν για το Βέλγιο και την Μπριζ, αλλά τη μεθεπόμενη (2015-2016) επέστρεψε στην Ελλάδα. Υπερασπίστηκε την εστία του Πανιωνίου, πριν επιστρέψει στον Άρη, με τον οποίον δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο από τη Football League στη Super League. Από την περυσινή σεζόν ανήκει στον Παναθηναϊκό και την τρέχουσα είναι ο βασικός γκολκίπερ των "πρασίνων".

ΚΥΡΓΙΑΣ: Αποχώρησε κι αυτός από το ρόστερ στο τέλος της περιόδου, η οποία βρήκε τον Άρη να υποβιβάζεται. Από το 2015 μέχρι και σήμερα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίον πανηγύρισε την άνοδο από τη Football League στη Super League.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: Ακολούθησε τους "κίτρινους" στην τρίτη κατηγορία, αλλά στο μισό της σεζόν αποχώρησε για ν' αγωνιστεί με την Καλλιθέα στη δεύτερη. Ακολούθησαν η Σπάρτη και τα Τρίκαλα στη Football League, ενώ στο μισό της περυσινής σεζόν μετακινήθηκε στον Ηρακλή, με τον οποίον πανηγύρισε την άνοδο. Παραμένει στο "Γηραιό", ο οποίος θα συμμετάσχει στη Football League.

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: Άφησε τη Θεσσαλονίκη στο τέλος της σεζόν για την Κομοτηνή και τον Πανθρακικό. Ξεκίνησε τη σεζόν 2015-16 στη Βέροια, αλλά μεσούσης αυτής επέστρεψε στον Άρη, με τον οποίος πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Αποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά παράμεινε στη Θεσσαλονίκη. Στην Καλαμαριά, φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα Πόντου στη Football League.

ΒΑΝΓΚΕΛΙ: Μετά τον υποβιβασμό, επέστρεψε στην Αλβανία για λογαριασμό της Σκεντέρμπεου. Το 2016 πήγε στη Ρουμανία για την Άστρα Τζούρτζου, έμεινε λίγες ημέρες κι επέστρεψε στη Σκεντερμπέου. Παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Άρη για να φορέσει ξανά τα "κίτρινα" το καλοκαίρι.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ:Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2014 για να πάει στα Χανιά, ενώ ακολούθησαν τρεις σεζόν στη Σπάρτη, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Η φετινή αγωνιστική χρονιά τον βρίσκει στο Βόλο να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΣΟΥΝΑΣ:Ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ακολούθησαν τους "κίτρινους" και στη δύσκολη περιπέτεια της Γ' Εθνικής. Ήταν και την επόμενη σεζόν στο ρόστερ του Άρη, ακολούθησε ο Απόλλων Σμύρνης. Από το 2016 είναι μόνιμος κάτοικος Ιταλίας, για λογαριασμό της Μονόπολι στη Serie C.

ΤΑΤΟΣ:Σκόρερ τότε των "κιτρίνων" έφυγε στο τέλος της σεζόν για το Περιστέρι και τον Ατρόμητο, ενώ ακολούθησε η Βέροια. Επέστρεψε στον Άρη το 2016 κι έζησε την περιπέτεια σε τρίτη και δεύτερη κατηγορία.Από πέρυσι είναι κάτοικος Τουρκίας, φορώντας τη φανέλα της Ελάζιγκσπορ.

ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ:Το βραχύ (εξάμηνο) πέρασμά του από τον Άρη ολοκληρώθηκε στο τέλος της σεζον. Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του ήταν τα Χανιά και το Αίγιο, η Κύπρος (Αγία Νάπα), η Γερμανία (Άιντραχτ Τρίερ), πέρυσι μοίρασε τη χρονιά σε Αιγάλεω και Καλάματα και φέτος ξανά στη Μεγαλόνησο για τον Ονήσιλο Σωτήρα.

ΑΓΚΑΝΘΟ:Ο Ισπανός φορ αγαπήθηκε αρκετά στον Άρη. Ήπιε το "πικρό ποτήρι" του υποβιβασμού κι επέστρεψε την πατρίδα του για τη Λούγκο. Εκεί σταμάτησε το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι του 2015. Πλέον είναι εκπρόσωπος του συνδικάτου ποδοσφαιριστών της ισπανικής Liga. Με ενεργό ρόλο, συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων όπως για παράδειγμα για την ενδεχόμενη διεξαγωγή του Ζιρόνα - Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι.

ΜΑΝΙΑΣ:Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη στο τέλος εκείνης της περιόδου και βρήκε στέγη στα Ιωάννινα. Με τον ΠΑΣ έκανε εξαιρετικές χρονιές και προσπάθησε να δοκιμάσει την τύχη του για το εξωτερικό. Το βελγικό όνειρο της Βέστερλο δεν ήταν όπως το φαντάστηκε κι επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Αστέρα, του οποίου είναι ο βασικός φορ με εξαιρετικές επιδόσεις.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:Αποχώρησε κι αυτός για να πάει στα Χανιά. Εκεί έμεινε μόλις μία σεζόν, καθώς η μεθεπόμενη τον βρήκε στη Λαμία, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία. Από φέτος ξανά στα Χανιά με τη φανέλα του ΑΟΧ/Κισσαμικού.

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ:Ο επιθετικός από τη Θεσσαλονίκη έμεινε στην πόλη, αλλά άλλαξε ομάδα. Πήγε στον Ηρακλή. Ακολούθησε ο Πανσερραϊκός, μοίρασε την περυσινή σεζόν σε Λαγκαδά και Ρόδο (Διαγόρας), ενώ φέτος θ' αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία με τη φανέλα του Μακεδονικού.

ΠΑΟΚ - Άρης: Ντέρμπι μετά από 1.655 ημέρες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΓΛΥΚΟΣ:Ο ένας εκ των δύο που βρίσκεται στην ίδια ομάδα, έστω κι αν πέρασαν 1655 ημέρες. Ο 32χρονος Βολιώτης γκολκίπερ ήταν βασικός σ'εκείνο το ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης" και παραμένει παίκτης του ΠΑΟΚ.Ακολούθησαν χρονιές με συμμετοχές με το "Δικέφαλο", αλλά κι ένας σοβαρός τραυματισμός που τον άφησε πίσω. Είναι στην τρίτη θέση της ιεραρχίας των τερματοφυλάκων, πίσω από τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Ροδρίγο Ρέι. Είναι στην αποστολή για το ντέρμπι.

ΣΚΟΝΔΡΑΣ:Ο Τρικαλινός μπακ έμεινε στον ΠΑΟΚ γι' ακόμη μίαμιση σεζόν, πριν κάνει το δικό του βήμα στο εξωτερικό. Το τελευταίο διάστημα ήταν στη Σκωτία, φορώντας τη φανέλα της Χάμιλτον, ενώ τον περασμένο μήνα επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα της Λαμίας.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ:Έμεινε στο "Δικέφαλο" μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Η σχέση του Έλληνα διεθνή αμυντικού ήταν έντονη, όπως κι ο χαρακτήρας του. Από τότε, βρίσκεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Αλάνιασπορ. Μάλιστα, συμπεριελήφθη στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής που μας πέρασε για την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της γειτονικής χώρας.

ΜΙΓΚΕΛ ΒΙΤΟΡ:Κι ο Πορτογάλος έμεινε ακόμη δύο σεζόν στην Τούμπα. Από το καλοκαίρι του 2016 βρίσκεται στο Ισραήλ και φορά τη φανέλα της Χαπόελ Μπερ Σερβά.

ΙΝΣΑΟΥΡΑΛΔΕ: Ο σκληροτράχηλος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός έπαιξε περισσότερο ξύλο παρά... μπάλα κατά το δανεισμό του από τη Σπαρτάκ στον ΠΑΟΚ. Δεν αποκτήθηκε από το "Δικέφαλο", επέστρεψε στη Μόσχα, συνέχισε την περιπλάνησή του στο Μεξικό (Τσιάπας), επέστρεψε στην Αργεντινή για την Μπόκα και πλέον είναι στη Χιλή με την Κόλο-Κόλο.

ΣΤΟΧ:Ο Σλοβάκος μετά το τέλος της γεμάτης χρονιάς του επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε.Η ομάδα της γειτονικής χώρας τον παραχώρησε με το ίδιο καθεστώς σε Αλ Αΐν και Μπούρσασπορ, ενώ πέρυσι τον αγόρασε (και τον επαναπάτρισε) η Σλάβια αντί 1.000.000 ευρώ.

ΚΑΤΣΕ:Τυπικά ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι στο ρόστερ του. Αγωνίζεται στον Παναθηναίκό με τη μορφή δανεισμού, όπως και το δεύτερο εξάμηνο της περυσινής σεζόν. Ενδιάμεσα, πέρασε και το πρώτο μισό της σεζόν 2016-2017 στο Πλζεν με τη φανέλα της Βικτόρια.

ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ:Αποχώρησε στο τέλος εκείνης της σεζόν από τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο μισό της επόμενης (2015-15) τον βρήκε στην Ινδία με τη φανέλα της Πούνε Σίτι, το δεύτερο στο Περιστέρι μ' εκείνη του Ατρόμητου. Έπειτα "κρέμασε" τα παπούτσια του.

NATXO:Αγωνίζεται στην Ελλάδα, αλλά όχι στον ΠΑΟΚ. Έφυγε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2014 για να επιστρέψει στη Ρωσία και ν' αγωνιστεί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.Από εκεί έφυγε ως ελεύθερος τον περασμένο Αύγουστο και με συνοπτικές διαδικασίες τον έκλεισε ο Ολυμπιακός.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΡΕΘ:Παραχωρήθηκε αρχικά δανεικός στην Ντεπορτίβο και το επόμενο καλοκαίρι (2015) οι Γαλιθιάνοι τον αγόρασαν. Το 2016 πωλήθηκε στην Άρσεναλ, deal από το οποίο βγήκε ωφελημένος κι ο ΠΑΟΚ καθώς είχε διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης. Στους "gunners" έχει αγωνιστεί, αλλά δεν έχει πείσει άπαντες. Έχει παραχωρηθεί κατά σειρά δανεικός σε Ντεπορτίβο και Γουέστ Χαμ.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ:Ο Κλάους συνέχισε να φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι και το 2017. Όταν δεν βρήκε χώρο στο "Δικέφαλο" μετά από μια δύσκολη χρονιά με μόλις ένα γκολ κυνήγησε την τύχη του στο εξωτερικό.Μετά από μία εξίσου δύσκολη χρονιά στη Χάιφα με τη Μακάμπι, πλέον επέστρεψε στην Ελλάδα. Ψάχνει τη δική του αναγέννηση στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ.

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ:Φόρεσε γι' ακόμη μία σεζόν την ασπρόμαυρη φανέλα, καθώς τον Αύγουστο του 2015 αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ. Αποχώρησε γενικά από την ενεργό δράση, καθώς έπειτα (και παρά τις προτάσεις που είχε) δεν αγωνίστηκε κάπου.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Αποχώρησε λίγους μήνες μετά το ματς εκείνο με τον Άρη και πήγε στη Βέροια, όπου έμεινε δύο σεζόν. Το 2016 τον βρήκε στη Λεμεσό με την ΑΕΛ, πέρυσι ανάμεσα σε Αραδίππου (Ερμή) και Δράμα (Δόξα).

ΚΙΤΣΙΟΥ:Ο δεύτερος που έζησε εκείνο το ντέρμπι και παραμένει μέχρι σήμερα σε μία από τις δύο ομάδες. Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα που μεσολάβησε έκανε μόνο ένα διάλειμμα, όταν και παραχωρήθηκε δανεικός στη Σιντ-Τρούιντεν.

ΠΑΟΚ - Άρης: Ντέρμπι μετά από 1.655 ημέρες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ