ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 3-0

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 3-0
Βούκιτς INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Βούκιτς και ένα έξυπνο πλασέ του Μαντούρο ο ΠΑΟΚ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Απόλλωνα Σμύρνης, επικρατώντας με 3-0 στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδος.

Τη δίψα που τον διακατέχει για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έδειξε το απόγευμα της Πέμπτης (30/1) ο ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας άνετη όσο και επιβλητική νίκη επί του Απόλλωνα Αθηνών στην Τούμπα με 3-0.

Ο "δικέφαλος" είχε μπροστάρη τον σπουδαίο Ζβόνιμιρ Βούκιτς που με δύο άπιαστες εκτελέσεις φάουλ στο 27΄και το 35΄ έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος και τους έδωσε την άνεση να επιβάλλουν το παιχνίδι τους χωρίς την πίεση του γκολ.

Από ‘κει και πέρα οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, έφθασαν κοντά και σε άλλα γκολ και πέτυχαν ένα ακόμη με έξυπνη κίνηση και πλασέ του Μαντούρο μετά από κόρνερ του Στοχ στο 76΄.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι αυτοί ένα γκολ, αλλά πότε ο Γλύκος και πότε οι αμυντικοί κράτησαν το μηδέν. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πάει άνετος στην ρεβάνς της 13ης Φλεβάρη στρέφοντας το βλέμμα του στην μάχη Ολυμπιακού και Ατρομήτου, από την οποία θα προκύψει ο αντίπαλός του.

Αξίζει να σημειωθεί πώς πριν την έναρξη του αγώνα, έγινε μία μικρή παρουσίαση του Γκσπούρνιγκ και του Νάτχο που πήραν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Γιάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Θανάσης Ταρανάς (Αθηνών)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε, Βούκιτς (77' Μάρτενς), Λούκας (67' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (84' Σαλπιγγίδης)

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης (λ.τ. 68' Δημογιάννης), Άλβαρες, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά (46' Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Άμπροουζ (75' Μπάρκογλου), Πετρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Γλύκος 1', Βούκιτς 10'- Διαμάντης 34'

Γκολ: Βούκιτς 27', 35', Μαντούρο 76'

Ανασκόπηση αγώνα

Με το καλημέρα στο παιχνίδι σημειώθηκε φάση που σηκώνει συζήτηση. Μετά από μακρινή μπαλιά ο Γλύκος βγήκε στα όρια της μεγάλης περιοχής και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο πρώτος βοηθός θεώρησε ότι ο γκολκίπερ του ΠΑοκ βγήκε έξω από τα καρέ του με την μπάλα στα χέρια και καταλόγισε φάουλ, το οποίο, πάντως, πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, αλλά όχι αξιοσημείωτες φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Απόλλωνα να είναι κυρίαρχος στο ματς.

Στο 15' ο Κάτσε επιχείρησε σέντρα σουτ, όμως, ο Βούκιτς για λίγο δεν πρόλαβε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 19'. Στοχ και Λίνο συνδυάστηκαν ιδανικά, ο Βραζιλιάνος σέντραρε, αλλά ο Λούκας ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό

ακολούθησαν δύο φάσεις για τον "Δικέφαλο". Αρχικά, ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Στοχ και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Κλάους "όπλισε", σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά τον έκοψαν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Απόλλωνα.

Βούκιτς και... γκολ

Στο 26' ο Δασκαλόπουλος καταλόγισε έμμεσο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ και ο Βούκιτς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Παρόλο που η μπάλα στήθηκε σε πολύ πλάγια θέση ο Σέρβος άσος με εξαιρετικό πλασέ την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα του Γουμάγια.

Ο Βούκιτς, πάντως, δεν σταμάτησε εκεί και στο 35' με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ νίκησε εκ νέου τον Γουμάγια και σημείωσε το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Στο 37' ο Απόλλωνας έκανε αισθητή την παρουσία του, όταν ο Αμπροουζ φάτσα με τον Γλύκο πλάσαρε άτσαλα πάνω από την εστία. Στο 42' ο "καυτός" Βούκιτς έβγαλε τον Κίτσιου σε θέση βολής, όμως, το σουτ του νεαρού μπακ πέρασε έξω.

Χαμένες ευκαιρίες από Κλάους και Λούκας

Ο Κατσουράνης στο 48' με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Αθανασιάδη απέναντι από τον Γουμάγια, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Απόλλωνα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 52' μετά από λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας, βρήκε τον Λούκας στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως, το σουτ του Ισπανού έγλυψε το δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ο Απόλλωνας βγήκε από το... καβούκι του και στο 56' μετά από επικίνδυνη σέντρα του Πετρόπουλου οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ απομάκρυναν τελευταία στιγμή προ του επερχόμενου Αμπροουζ. Στο 69' ο Βούκιτς γέμισε για τον Αθανασιάδη μέσα στα καρέ του Γουμάγια, ο Κλάους ελευθερώθηκε, έστρωσε στον Στοχ, αλλά το σουτ του Σλοβάκου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Σκόρερ ξανά ο Μαντούρο

Ο ΠΑΟΚ έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης με το δεύτερο γκολ του Μαντούρο σε ισάριθμα παιχνίδια, αφού είχε προηγηθεί το τέρμα του Ολλανδού απέναντι στη Βέροια. Στο 76', λοιπόν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ, ο Μαντούρο με εναέριο πλασέ από κοντινή απόσταση έγραψε το 3-0. Ενα μακρινό σουτ του Κάτσε στο 86' δεν ανησύχησε τον Γουμάγια, ενώ στο 87' ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το 4ο γκολ.

Ο Σαλπιγγίδης σέντραρε, ο Στοχ από απόσταση αναπνοής δεν κατάφερε να νικήσει τον Γουμάγια και στην επαναφορά το γυριστό σουτ του Μάρτενς βρήκε σε σώματα αμυντικών. Ο Πετρόπουλος στο 88' βρέθηκε σε ευνοική θέση απέναντι από τον Γλύκο, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ σταμάτησε το συρτό σουτ του Ελληνα επιθετικού.

MVP

Ο Βούκιτς έδειξε στον ΠΑΟΚ το δρόμο για τη νίκη με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ. Ηγετική εμφάνιση από τον Σέρβο άσο

Απογοήτευση

Ο Καμαρά δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο ημίχρονο από τον Λόρι Σάντσεζ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ