ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ: "Αν είναι κεκλεισμένων, δεν θέλουμε ΟΑΚΑ"

ΠΑΟΚ: "Αν είναι κεκλεισμένων, δεν θέλουμε ΟΑΚΑ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ επαναδιατύπωσε τη θέση του να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ με κόσμο, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν επιθυμεί ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεν κατέληξε σε απόφαση η σύσκεψη που ξεκίνησε την Πέμπτη (2/5) στις 10:00 για τα μέτρα του τελικού της διοργάνωσης (11/5) με συμμετέχοντες εκπροσώπους των δύο ομάδων, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, της ΕΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αναμένεται νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα (6/5).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επαναδιατύπωσαν τη θέση τους να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου με θεατές. Ειδάλλως - σε περίπτωση που δεν αποφευχθεί βάσει απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, το κεκλεισμένων - δεν επιθυμούν να γίνει το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο.

"Αν αποφασιστεί να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ", τόνιζαν από τον ΠΑΟΚ. Κιτρινόμαυρες πηγές, βέβαια, υποστήριζαν ότι δεν μπορεί να σταθεί το αίτημα, καθώς καταργεί τη δυνατότητα χρήσης του VAR.

"Η πρώτη σύσκεψη ήταν αρκετά νεφελώδης. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση από την Πολιτεία για τον τελικό. Η Ομοσπονδία, οι ομάδες και ο κ.Φούσεκ, ζητήσαμε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή πρέπει να γίνονται με κόσμο αυτά τα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε όλοι και γι' αυτό προσπαθούμε.

Πρέπει να οργανώσουμε έναν τελικό Κυπέλλου όπως συμβαίνει στα προηγμένα πρωταθλήματα. Από την αστυνομία δεν ειπώθηκε να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς από τη μεριά μας είπαμε ότι δεν είναι τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει χωρίς κόσμο.

Όσον αφορά την αλλαγή έδρας, θέσαμε ένα απλό θέμα. Εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για το ΟΑΚΑ με ασφάλεια και παρουσία κόσμου δεν έχουμε λόγο να συζητήσουμε αλλαγή έδρας διεξαγωγής. Αν πάμε όμως σε μια επιλογή κεκλεισμένων των θυρών, ελπίζω να μην πάμε στη λογική να παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου χωρίς φιλάθλους. Να βρεθεί ένα γήπεδο να παιχτεί το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για να έχουμε VAR.

Δεν αποτελεί προϋπόθεση το γήπεδο για αυτό. Δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφόρηση για κάτι, όλα προς το παρόν είναι σκέψεις... Κάναμε μια κουβέντα με βάση το περσινό φορμάτ αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Δευτέρα", ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Από τη συζήτηση ανάμεσα στ' ανωτέρω εμπλεκόμενα μέρη θα προκύψει και η εισήγηση προς τον Γιώργο Βασιλειάδη. Εκείνος θα είναι που θα λάβει και την οριστική απόφαση για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί, δηλαδή, η σύσκεψη να εισηγηθεί κάτι, αλλά η τελική απόφαση εναπόκειται στον Υφυπουργό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του ντέρμπι χωρίς κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το σενάριο αυτό - ένας τελικός Κυπέλλου δηλαδή όπως το 2016 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό - συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες τούτη τη στιγμή, όπως σας ενημέρωσε το Sport24.gr, υπό το φόβο επεισοδίων, προβοκάτσιας, αλλά και την αδυναμία εγγύησης πρόληψης επεισοδίων από τις αστυνομικές αρχές.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ