ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Η πρώτη χρήση VAR στην Ελλάδα σε πέναλτι που ζήτησαν οι "κιτρινόμαυροι"

Στο 56' της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ έγινε η πρώτη χρήση του μόνιτορ του VAR σε πέναλτι που ζήτησαν οι "κιτρινόμαυροι". (VIDEOS)

Ο Γερμανός διαιτητής του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, Felix Zwayer, έκανε χρήση του μόνιτορ του VAR ο ίδιος στη φάση του 54' λεπτού της αναμέτρησης ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Ο Μάνταλος προσπάθησε να μπει μέσα στην περιοχή με τον Κάνιας να προσπαθεί να κόψει τη μπάλα, αυτή κόντραρε και εν συνεχεία βρήκε στο χέρι του Ισπανού μέσου με τους παίκτες της ΑΕΚ να ζητούν πέναλτι.

Αρχικά ο διαιτητής από τη Γερμανία αφού απομάκρυνε όλους τους παίκτες άκουσε τι του είπαν από την αίθουσα του VAR. Εν συνεχεία όμως πήγε ο ίδιος να δει τη φάση στο ειδικό μόνιτορ που είχε στηθεί και να αποφασίσει ο ίδιος για το αν υπάρχει πέναλτι.

 

Αφού είδε τα ριπλέι αποφάσισε ότι δεν υπάρχει πέναλτι και υπέδειξε το κόρνερ που είχε κερδίσει στη συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά σε παιχνίδι στην Ελλάδα που έγινε ουσιαστικά χρήση του μόνιτορ του VAR και ο ρέφερι της αναμέτρησης κλήθηκε να πάρει ο ίδιος μια απόφαση βλέποντας τι ακριβώς είχε συμβεί.

Αυτό γιατί το VAR είχε ελέγξει και τη φάση του γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ για το αν υπάρχει η όχι οφσάιντ.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS