ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Γερμανός διαιτητής σφυρίζει τον τελικό

Referee Felix Zwayer gestures besides Bayern's David Alaba during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg in Munich, Germany, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Referee Felix Zwayer gestures besides Bayern's David Alaba during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg in Munich, Germany, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ είναι ο εκλεκτός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Γερμανική σφυρίχτρα στο Ολυμπιακό Στάδιο! Όπως έγινε γνωστό, ο Φέλιξ Τσβάιερ είναι ο εκλεκτός της ΕΠΟ για να διαιτητεύσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλαδας που θα βρει για τριτη σερί χρονιά αντιμέτωπους τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, με τον 37χρονο να επιλέγεται για να φέρει σε πέρας τη δυσκολη αποστολή να κουμαντάρει το ντέρμπι των Δικεφάλων.

Οι βοηθοί θα είναι συμπατριώτες του Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ, ώστε να μπορεί να συνεννοείται άμεσα μαζί τους από τη στιγμη που θα γίνει και χρήση του VAR, με τον Τσβάιερ να έχει ως τελευταίο ματς στο ενεργητικό του το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ στις 27 Απριλίου, όπου η Σάλκε επιβλήθηκε 4-2 εκτός έδρας της Ντόρτμουντ.

Σε αυτό το ματς μάλιστα ο Τσβάιερ έβγαλε δύο φορές την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του, αποβάλλοντας δύο παίκτες των "κιτρινόμαυρων" μέσα σε έξι λεπτά: τον Ρόις στο 60'και τον Βολφ στο 65'.

Referee Felix Zwayer, right, talks to Dortmund's Marius Wolf after he he gave him a red card during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, April 27, 2019. Dortmund was defeated in the Derby by Schalke with 2-4. (AP Photo/Martin Meissner)
Referee Felix Zwayer, right, talks to Dortmund's Marius Wolf after he he gave him a red card during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, April 27, 2019. Dortmund was defeated in the Derby by Schalke with 2-4. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Οι δύο διαιτητές που θα ελέχουν το VAR θα είναι και αυτοί Γερμανοί (Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι.

Ο 37χρονος ρέφερι, που έχει ως εδρα το Βερολίνο, σφυρίζει αγώνες της Bundesliga από τη σεζόν 2009-2010, είναι διαιτητής FIFA και συγκαταλέγεται στην κατηγορία ελίτ της UEFA, ενώ το καλοκαίρι του 2018 είχε επιλεχτεί ως video assistant referee για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κύπελλο της Ρωσίας.

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ