ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-3: Άνετοι και ωραίοι με τη νέα εμφάνιση οι πράσινοι

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Παναχαϊκής πετυχαίνοντας για πρώτη φορά φέτος περισσότερα από ένα γκολ, πήρε σκορ πρόκρισης από το πρώτο 45λεπτο και εν συνεχεία έριξε ρυθμούς ενόψει Τούμπας. (VIDEOS)

Παίζοντας με μια ενδεκάδα αποτελούμενη με βασικούς ποδοσφαιριστές του ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Παναχαϊκής στην Πάτρα με 3-1 και πήρε σκορ πρόκρισης για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας παίζοντας καλά ουσιαστικά για ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο το τριφύλλι έριξε τους ρυθμούς του και ενόψει Τούμπας, παραλίγο να το πληρώσει, αλλά τελικά πέτυχε και τρίτο τέρμα που ουσιαστικά του δίνει άνεση ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις αρχές Δεκέμβρη.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Παναθηναϊκού με περισσότερα από ένα τέρματα και συνδυάστηκε με το ντεμπούτο της ρετρό φανέλας του τριφυλλιού από τη σεζόν 1993-94.

ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΜΟΧΛΟ ΤΟΝ ΜΟΛΟ

Η Παναχαϊκή μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε πρώτη με τον Κυνηγόπουλο στο 6' να απειλεί με κεφαλιά και τον Διούδη να διώχνει εντυπωσιακά. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών με τον Μολό να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες στα πόδια του. Αλλά τα διαδοχικά σουτ των Μολό, Κολοβό και Μολό έφυγαν έξω.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 18' σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ πάνω στον Κουρμπέλη αλλά ο Σιατραβάνης στην τελική προσπάθεια, ούτε πάσαρε, ούτε έκανε σουτ με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα αρκετά έξω.

Το τριφύλλι απείλησε στο 25' και το 26' με τους Μολό και Μακέντα που σούταρε με τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 26' όμως το τριφύλλι άνοιξε το σκορ. Ο Γάλλος κέρδισε τη μονομαχία από τον Κυνηγόπουλο, έκανε τη σέντρα με τον Δώνη να αφήνει πανέμορφα τη μπάλα προς τον επερχόμενο Μπουζούκη ο οποίος σούταρε με το αριστερό και έκανε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 45' με κεφαλιά του Κολοβέτσιου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουζούκη αλλά ο Καπούταγλης έδιωξε εντυπωσιακά εκ νέου σε κόρνερ. Στη δεύτερη εκτέλεση το τριφύλλι βρήκε το δεύτερο τέρμα του καθώς ο Μπουζούκης εκτέλεσε και πάλι, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά με τον Μωραΐτη να βάζει την προβολή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΜΕΙΩΣΕ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός άλλαξε το σύστημα του και έριξε τους ρυθμούς του ενόψει Τούμπας θέλοντας να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ. Παραλίγο όμως να το πληρώσει καθώς η Παναχαϊκή μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε πρώτη στο 52' και το 56' με τους Σιατραβάνη και Κολ αλλά η πράσινη άμυνα έδιωξε τον κίνδυνο. Ενώ και στο 61' το σουτ του Μωραΐτη πέρασε λίγο έξω. Στο 64' όμως ο αρχηγός της Παναχαϊκής μετά από πάσα του Κυνηγόπουλου έφτασαν στη μείωση του σκορ σε 2-1.

Στο επόμενο λεπτό ο Δώνης έριξε στο ματς τον Φάουστο αντί του Μπουζούκη θέλοντας να δέσει το κέντρο του. Η Παναχαϊκή όμως έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 69' και πάλι με τον Μωραΐτη να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα έξω.

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΡΟΥΓΚΑΛΑΣ, ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε δυο λεπτά μέσα το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού. Αρχικά στο 71' ήρθε η σωστή αποβολή του Ρουγκάλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς ο στόπερ της Παναχαϊκής τράβηξε εκτός φάσης τον Κουρμπέλη από πίσω. Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε και τρίτο γκολ. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Δώνης γύρισε τη μπάλα, ο Μαυρομμάτης πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Κουρμπέλη που ήρθε από πίσω και με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Εν συνεχεία οι δυο προπονητές έκαναν τις υπόλοιπες αλλαγές τους με το τριφύλλι να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και να φτάνει στη νίκη.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΡΕΡ: 64' Μωραΐτης/26' Μπουζούκης, 45+1', (αυτ), 72' Κουρμπέλης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (73' Λινάρδος), Σιατραβάνης (86' Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77' Μαυρίας), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74' Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης (65' Φάουστο), Κολοβός, Μακέντα (79' Σέχου).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ