ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-2: Διπλό πρόκρισης στη σκιά των επεισοδίων

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στη σκιά των σοβαρών επεισοδίων στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, που προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα Παναχαική - Ολυμπιακός, οι Πειραιώτες επικράτησαν 0-2 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τα σοβαρά επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό στάδιο επισκίασαν για τα καλά την αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 51ο λεπτό ο διαιτητής, Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας, διέκοψε προσωρινά (για 15 λεπτά) το ματς λόγω εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι συγκρούστηκαν με οπαδούς των "ερυθρόλευκων".

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν υπήρξε καυγάς ορισμένων οπαδών του Ολυμπιακού μεταξύ τους. Ισχυρή αστυνομική δύναμη μπήκε ανάμεσά τους και έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους χωρίσει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα επεισόδια γενικεύτηκαν και μάλιστα μερίδα φίλων των Πειραιωτών μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος της κερκίδας που έγινε το σκηνικό, προκειμένου να προστατευτούν.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο (υπήρξαν φθορές σε βοηθητικούς χώρους), ενώ έσπασαν και καρέκλες, οι οποίες άρχισαν να εκσφενδονίζονται. Ο ρέφερι Παπαδόπουλος υποχρεώθηκε να διακόψει τον αγώνα, όταν η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη λόγω της χρήσης δακρυγόνων.

Επισημαίνεται ότι το ματς διεξήχθη στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο έπειτα από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάτρας, η οποία για λόγους ασφαλείας είχε κρίνει ότι το γήπεδο της Αγυιάς (έδρα της Παναχαϊκής) δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας για τέτοιο παιχνίδι.

Οι "ερυθρόλευκοι" με βάση το δεδικασμένο που υπάρχει και από την περίπτωση της ΑΕΚ (αφαίρεση τριών βαθμών από το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού), κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον τα επεισόδια συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Βέβαια, διεξήχθη και παιχνίδι στο Παμπελοποννησιακό, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί δίκαια με 0-2 της Παναχαϊκής και με έξι βαθμούς έπειτα από δυο αγωνιστικές να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, για τον οποίον μάλιστα εκφράστηκαν έντονα "ερυθρόλευκα" παράπονα πριν από την σέντρα, εμφάνισε πολύ καλύτερο πρόσωπο και κατάφερε να φτάσει στο διπλό και να κάνει το 2Χ2 στον 5ο όμιλο. Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει και στην πρώτη αγωνιστική με 1-0 του Λεβαδειακού στο Φάληρο.

Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό, πέτυχαν οι Τοροσίδης και Ναουέλ. Ο ακραίος σέντερ μπακ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα στο 38ο λεπτό από κόρνερ του Ναουέλ, πετυχαίνοντας το δεύτερο φετινό του τέρμα ύστερα από αυτό με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο. Δίκαιο το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, που είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά πριν (34'), ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Τσιμίκα στην περιοχή της Παναχαϊκής και το ριπλέι δείχνει πως υπήρξε επαφή, άρα και παράβαση που δεν δόθηκε από τον ρέφερι του αγώνα.

Στο β' μέρος, οι παίκτες του Μαρτίνς συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και να πιέζουν την Παναχαϊκή, ακόμα και μετά την 15λεπτη διακοπή λόγω των επεισοδίων. Το 0-2 έγινε στο 69ο λεπτό με τον Ναουέλ, ο οποίος νίκησε τον Σούλη με δυνατό και έκανε το 0-2. Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στον αγώνα και "σφράγισε" την πολύ καλή εμφάνισή του με ένα τέρμα.

Στο 79', η Παναχαϊκή είχε την καλύτερή της ευκαιρία με τον Τσελεπίδη, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Γιαννιώτη. Στο 86', έγινε πανέμορφη συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο τελευταίος αποδέκτης της μπάλας, πιάνοντας το βολέ που απέκρουσε ο Σούλης. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι και οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη νίκη-πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σούλης, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (58' Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας (46' Κυνηγόπουλος), Κολ (73' Αργυρόπουλος), Μαυρίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Ρόντερικ, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Ανδρούτσος, Νάτχο (79' Φετφατζίδης), Ναουέλ (83' Μασούρας), Βρουσάι, Μάνος (76' Βοΐλης).

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Ολυμπιακός 6 (3-0)

2. Λεβαδειακός 3 (4-1)

3. Παναχαϊκή 3 (1-2)

4. Άρης Αβάτου 0 (0-5)

Η 3η αγωνιστική (5/12):

Παναχαϊκή - Λεβαδειακός

Άρης Αβάτου - Ολυμπιακός

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ