ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναχαϊκή - Λεβαδειακός 2-1: Πρόκριση με... Superleagueάτη εμφάνιση για τους Αχαιούς

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την παρουσία της στους 16 του Κυπέλλου σφράγισε η Παναχαϊκή, επικρατώντας με σκορ 2-1 στον "τελικό" με τον Λεβαδειακό. Τα γκολ των νικητών οι Κυνηγόπουλος και Μωραΐτης, μείωσε ο Μαρκόβσκι για τους Βοιωτούς.

Στην Αγυιά φιλοξενήθηκε ο "τελικός" του 5ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου Παναχαϊκή και Λεβαδειακός μονομάχησαν για το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης, πίσω από τον Ολυμπιακό που κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο. Και αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι Πατρινοί.

Ο Κυνηγόπουλος στο 9' άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, όταν εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Ντάσιου από δεξιά και με κεφαλιά νίκησε τον Μπάγιτς για το 1-0 των γηπεδούχων. Ο Λεβαδειακός έψαξε την αντίδραση, ωστόσο η άμυνα της Παναχαϊκής, εύκολα ή δύσκολα, έβρισκε τις απαντήσεις στην πίεση των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του και πήρε επιπλέον ρίσκα, με την Παναχαϊκή να αμύνεται πίσω από τη μπάλα και να ψάχνει την κόντρα επίθεση. Στο 69' ο Μωραΐτης μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (με την μπάλα να κοντράρει στον Ζησόπουλο και να κρεμάει τον Μπάγιτς) και ο Μαρκόβσκι στο 77' μείωσε για τον Λεβαδειακό (φέρει ευθύνη ο Καπούταγλης), δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στην αναμέτρηση.

Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιάυτη και η Παναχαϊκή πανηγύρισε μια σημαντική πρόκριση για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Γήπεδο: Παναχαϊκής Γ.Ε.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιάυτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Πλέγας (82' Σωτηράκος), Φουρλάνος (64' Μουστακόπουλος), Μαυριάς (71' Αργυρόπουλος), Κυνηγόπουλος, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Νάγκιτς, Καθάριος (66' Ιωαννίδης), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Κρνέτα (46' Σαβατογκό), Βιντεκέρ (58' Στανόγεβιτς), Λιάγκας

Γκολ: 9' Κυνηγόπουλος, 69' Μωραΐτης / 77' Μαρκόβσκι

Κάρτες: 30' Φουρλάνος, 35' Πλέγας, 93' Τσελεπίδης / 74' Ιωαννίδης, 80' Καραχάλιος, 93' Νανγκί

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Ολυμπιακός 9 (5-1)

2. Παναχαϊκή 6 (3-3)

3. Λεβαδειακός 3 (5-3)

4. Άρης Αβάτου 0 (1-7)

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ