ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-1: Προβάδισμα με χαμηλή πτήση

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με την κεφαλιά του Σβάρνα, αλλά ο Παναιτωλικός βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση (1-1) με τον "καυτό" Ντάουντα. Σε κακή ημέρα η Ένωση, που έχει όμως το πάνω χέρι για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. (VIDEO)

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε την ΑΕΚ για τον πρώτο μεταξύ των δυο ομάδων προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σε μια αναμέτρηση που δεν ανέδειξε νικητή, αν και το προβάδισμα για τους τέσσερις παραμένει σαφέστατα υπέρ της Ένωσης.

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Στράτου Σβάρνα με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά οι Αγρινιώτες βρήκαν το δρόμο για την ισοφάριση με τον Αμπιόλα Ντάουντα, ο οποίος έχει πέντε γκολ στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια του. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΣΒΑΡΝΑΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ

Η ΑΕΚ ήθελε το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού στο ματς του Αγρινίου και το πέτυχε λίγο μετά από τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού στο Αγρίνιο. Ο Στράτος Σβάρνας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό.

Αυτό, μάλιστα, ήταν και το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα μετά από 28 ματς σε δεύτερη και πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, το Κύπελλο Ελλάδα και τα προκριματικά του Europa League.

Συγκεκριμένα ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ με γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάρκο Λιβάγια έπιασε την πρώτη κεφαλιά για νέο γέμισμα και ο 22χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός με δεύτερη κεφαλιά πρόλαβε τον Χεσούς Φερνάντεθ και σκόραρε.

2. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΑ

Ο Παναιτωλικός κινήθηκε γρήγορα και έκλεισε τον Αμπιόλα Ντάουντα μόλις έμαθε ότι μένει ελεύθερος από την ΑΕΛ. Επιλογή που δικαιώνει στο 100% μέχρι τους ανθρώπους που επιμελούνται το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του Αγρινίου.

Ο 32χρονος Νιγηριανός ήδη έχει πετύχει τέσσερα γκολ στα πρώτα του τρία ματς με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Σκόραρε κόντρα σε Αστέρα, Άρη, Λαμία και τα δυο γκολ κόντρα στην πρώην του ομάδα, ΑΕΛ.

Ήλθε και το πρώτο γκολ στο Κύπελλο στην πρώτη εμφάνιση με τους Αγρινιώτες στη διοργάνωση αυτή. Τρομερά στατιστικά από τον Αφρικανό φορ, ο οποίος δείχνει ότι εάν βρισκόταν από την αρχή της χρονιά στην Αιτωλοακαρνανία, ίσως η ομάδα να μην κινδύνευε.

3. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Η ΑΕΚ έδειξε αμυντικές αδυναμίες. Δεν είναι μόνο το γκολ. Εάν βρισκόταν άλλη ομάδα στη θέση του Παναιτωλικού, ίσως να τις είχε εκμεταλλευτεί. Οι Αντονί Μουνιέ και Φάρλεϊ Ρόσα είναι εξαιρετική στο να δημιουργούν κινδύνους κι αναστάτωση στην αντίπαλη περιοχή.

Αλλά - τουλάχιστον στο ματς της Τετάρτης - δεν έδειξαν ικανοί να τελειώσουν τις φάσεις. Και ο Μάκης Χάβος δικαιολογημένα έχει παράπονο σε αυτόν τον τομέα. Η αμυντικά τριάδα των Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σβάρνα δεν είχε χημεία και άφησε αρκετά κενά.

Πρόβλημα στη συνεννόηση είχε και η επιθετική τριάδα. Ο Χρήστος Αλμπάνης αποχώρησε νωρίς - μόλις 24 λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης - αλλά κι ο Σέρχιο Αραούχο δεν μπόρεσε να συνεργαστεί καλά με τους Πέτρο Μάνταλο και Μάρκο Λιβάγια. Η μπάλα κυκλοφορούσε καλά, αλλά οι προσπάθειες κατά κανόνα έμειναν ημιτελείς.

Μάλιστα, ο Αργεντινός αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα, όταν βρήκε με τις τάπες άθελά του σε διεκδίκηση της μπάλας στο πρόσωπο τον Χεσούς Φερνάντεθ, κατά την έξοδο του Ισπανού γκολκίπερ.

4. ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟΥ

Η ΑΕΚ ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, κυρίως επειδή ο Μάρκο Λιβάγια στο δικό του τελευταίο πεντάλεπτο με ατομικές ενέργειες προσπάθησε να οδηγήσει την Ένωση στο δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Σε αυτό βοήθησε και ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, ο οποίος με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε ένα κλικ τους κιτρινόμαυρους.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα στο 84ο λεπτό. Ο Κροάτης πήρε την μπάλα από αριστερά, την κουβάλησε με το δεξί, έβγαλε την κάθετη για τον Πολωνό, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Ο Λιβάγια έδωσε τη θέση στον Χριστόπουλο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου. Ο 19χρονος πέρασε στα τελευταία λεπτά, προσπάθησε με τις κινήσεις του να τρυπήσει την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια μπαλιά του Μάνταλου.

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

ΣΚΟΡΕΡ: 60' Ντάουντα / 32' Σβάρνας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Χεσούς Φερνάντεθ, Μαρσιάλ, Μαλής, Σίεστεντ, Κέβιν Γκαρθία, Ντάλσιο, Τζανακάκης, Φάρλεϊ Ρόσα, Ντίας (80' Ταχάρ), Μουνιέ (63' Άλβαρες), Ντάουντα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (66' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Λιβάγια (86' Χριστόπουλος), Αλμπάνης (λ. τρ. Αραούχο).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας, Τάσος Κόλλιας

4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Διαιτητής VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης

Διαιτητής AVAR: Γιώργος Χριστάκογλου

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ