ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός: Ο Αγραφιώτης πήγε και πήρε την κούπα από τον Γραμμένο αντί του Τοροσίδη

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το τρόπαιο του Κυπέλλου παραδόθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Τάκη Αγραφιώτη και όχι στον κάπτεν της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη. Όχι λόγω πρωτοκόλλου, αλλά γιατί ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν πήγε στο σημείο που ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. (VIDEO).

Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν. Η απονομή του Κυπέλλου στον Ολυμπιακό (νίκησε 1-0 την ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου (12/9) στο Πανθεσσαλικό με το γκολ του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς) ήταν κάπως διαφορετική από τις υπόλοιπες. Οχι μόνο λόγω πρωτοκόλλου, αλλά και γιατί το τρόπαιο δεν πήγε από τους διοργανωτές στον αρχηγό των νικητών, αλλά σε υψηλόβαθμο παράγοντά τους.

Οι ερυθρόλευκοι σήκωσαν το τρόπαιο στο γήπεδο του Βόλου, ωστόσο η απονομή δεν έγινε σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει τον πρόεδρο της ΕΠΟ να παραδίδει το τρόπαιο στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος, δηλαδή, δεν παρέδωσε το τρόπαιο στον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ήταν ο αρχηγός των ερυθρολεύκων στο ματς του Πανθεσσαλικού, το οποίο ήταν και το τελευταίο της καριέρας του καθώς ετοιμάζεται για το νέο του πόστο στην ομάδα.

Όπως φαίνεται στο ανωτέρω video, ξαφνικά στην εικόνα εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Τάκης Αγραφιώτης με την κούπα (αποτελεί μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ), ο οποίος την πήρε και την έδωσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη κι αυτός στον Βασίλη Τοροσίδη. Και μάλιστα όχι στο κέντρο του γηπέδου στο σημείο που προβλεπόταν να γίνει η απονομή, αλλά αρκετά πιο αριστερά (όπως βλέπουμε την οθόνη), εκεί που περίμενε όλη η αποστολή του Ολυμπιακού.

Κάτι που ίσως να μπορούσε να δικαιολογηθεί λόγω κορονοϊού και ειδικού πρωτοκόλλου, όμως στην πραγματικότητα η διαφορά εκεί είχε να κάνει μόνο με την παράδοση των μεταλλίων. Δηλαδή δεν έγινε από τον Ευάγγελο Γραμμένο σε κάθε παίκτη Ολυμπιακού και ΑΕΚ προσωπικά. Τα μετάλλια παρέλαβαν οι αρχηγοί αποστολής των δύο ομάδων (Δημήτρης Αγραφιώτης και Βασίλης Δημητριάδης αντίστοιχα) και τα παρέδωσαν στους ποδοσφαιριστές. Προφανώς, αυτή η κίνηση από πλευράς "ερυθρολεύκων" που είχε και συμβολικό χαρακτήρα, έγινε λόγω της κόντρας που υπάρχει με την Ομοσπονδία, η οποία περίπου 24 ώρες πριν από τον τελικό εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση σε εκείνη του Ολυμπιακού που διαμαρτυρόταν για μοίρασμα προσκλήσεων από την ΕΠΣ Μαγνησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες αργότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας η ανακοίνωση της ΕΠΟ ουσιαστικά αγνοήθηκε, καθώς ελήφθη απόφαση να μη δοθεί καμία άλλη πρόσκληση πλην όσων προβλέπει το πρωτόκολλο...

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά μετά από περίπου πέντε λεπτά πανηγυρισμών, πήρε την πρωτοβουλία και πήρε το Κύπελλο για να βρεθεί όλη η ομάδα στο κέντρο και να υπάρξουν κι εκεί οι απαραίτητες φωτό. Όταν είχε αδειάσει εντελώς από επισήμους ο χώρος. Όπως και να έχει η κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού και ΕΠΟ καλά κρατεί κι αυτό φαίνεται παντού και ξεκάθαρα πλέον...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρινάκης για Τοροσίδη: "Ανοίγει ένα λαμπρό κεφάλαιο δίπλα στην ομάδα μας"
Ολυμπιακός: Ο Τοροσίδης νέος Σάββας Θεοδωρίδης στους ερυθρολεύκους
Cobra Cup
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1: Κόκκινη κυριαρχία

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ