ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Φωκικός 5-1

Ολυμπιακός - Φωκικός 5-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Φωκικό με 5-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης", με 4 παίκτες του (Κάμπελ, Γιαταμπαρέ, Ολαϊτάν, Στσέποβιτς) να πετυχαίνουν για πρώτη φορά επίσημο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Εξαιρετικός ο Στσέποβιτς που σκόραρε δις, ο Ολαϊτάν και ο Ιμπαγάσα. Όμορφο γκολ και από τον Φωκικό. Δείτε VIDEOS!

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίδραση κόντρα στον αξιοπρεπέστατο αλλά κατώτερο Φωκικό και επικράτησε εύκολα με 5-1. Το στοιχείο που μας μένει από το ματς είναι πως μπήκαν πέντε "ερυθρόλευκα" γκολ από τέσσερις ποδοσφαιριστές, που μάλιστα δεν είχαν ξανασκοράρει με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

Ο Κάμπελ έκανε την αρχή, ο Γιαταμπαρέ συνέχισε το χορό των γκολ, ο Ολαϊτάν έσπασε κι αυτός το ρόδι, ενώ ο Μάρκο Στσέποβιτς πέτυχε δύο γκολ και εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του.

Ο Σέρβος επιθετικός μπήκε στο δεύτερο μέρος και εκτός από δύο γκολ, είχε γενικότερα καλή παρουσία, με σωστές τοποθετήσεις και μια εντυπωσιακή ενέργεια που παραλίγο να περάσει τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Συνολικά η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλή, όμως δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σ' ένα ματς με αντίπαλο τον Φωκικό. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και είχαν αξιοπρεπέστατη παρουσία στο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως η διαφορά ποιότητας και δυναμικής από τους Πειραιώτες είναι χαώδης.

Αν θέλαμε πάντως να ξεχωρίσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές, αυτοί θα ήταν οι Παπάζογλου (έβγαλε ωραία ασίστ στο πρώτο γκολ του Στσέποβιτς), Στσέποβιτς (τα είπαμε παραπάνω), Ολαϊτάν (σκόραρε και είχε καλή παρουσία), Βέργος (ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις και λίγο έλειψε να σκοράρει) και φυσικά ο Ιμπαγάσα (δύο ασίστ και άλλη μια πάσα που παραλίγο να γίνει γκολ).

Ας μιλήσουμε όμως και για τον Φωκικό, που έκανε καλή προσπάθεια, αλλά όταν είσαι στο 8' πίσω στο σκορ με 2-0, δεν μπορείς να ζητάς πολλά. Από τους φιλοξενούμενους λοιπόν, ξεχώρισε ο Γουόρντεν και ο Φράγκος. Ο πρώτος είχε ωραίες ενέργειες και έβγαλε μια ασίστ που έγινε γκολ και μια άλλη που παραλίγο να γίνει, ενώ ο δεύτερος σκόραρε με υπέροχο πλασέ και ήταν μέσα στις φάσεις.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης με όλες τις φάσεις, όπως το επιμελήθηκε ο Στέλιος Χαρτζουλάκης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Α. Παπαδόπουλος, Μετζανί, Χολέμπας, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ, Ολαϊτάν, Ντομίνγκες (46' Ιμπαγάσα), Κάμπελ (38' Βέργος), Μήτρογλου (46' Στσέποβιτς).

Φωκικός (Γιώργος Κούτσης): Μελίσσας, Πολυχρονάκης (16' Φράγκος), Καλαγκάνης, Άλα, Πεχλιβανόπουλος, Σιμονιάν, Σκαρίμπας, Ράντι (84' Γεωργουσόπουλος), Μπούργκος, Θέος, Γουόρντεν (87' Τζέκος).

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Ταρανάς , Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

Γκολ: 4' Κάμπελ, 8' Γιαταμπαρέ, 51', 80' Στσέποβιτς, 63' Ολαϊτάν / 56' Φράγκος

Κίτρινες: 55' Γιαταμπαρέ

Ο αγώνας

Με αρκετές αλλαγές, αλλά και αρκετούς ενδεκαδάτους παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ. Σημαντική είναι η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλο σε επίσημο ματς μετά από πέντε μήνες, το ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα των Εντινγκά και Γιαταμπαρέ, ενώ ο Ισπανός έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Παπάζογλου και Ολαϊτάν.

Παρά τις αλλαγές, η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας του Ολυμπιακού με τον Φωκικό ήταν τεράστια και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Οι Πειραιώτες πήραν αμέσως τον έλεγχο και την συντριπτική κατοχή της μπάλας, ενώ στο 8' ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με δύο γκολ.

Καλώς τα παιδιά... 2-0

Στο 4' ο Κάμπελ έπαιξε γρήγορα το 1-2 με τον Ολαϊτάν, ο πρώτος έγινε κάτοχος της μπάλας και εύκολα την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά, ο Μήτρογλου ακουμπάει τη μπάλα με το κεφάλι, ενώ ο Γιαταμπαρέ με προβολή έγραψε το 2-0. Τόσο γρήγορα, τόσο εύκολα, τόσο απλά...

Από 'κει και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν το ρυθμό τους, δεν απείλησαν ιδιαίτερα, όμως εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο. Έναν έλεγχο ανούσιο βέβαια, αφού δεν είχαν πολλές τελικές και δεν δημιουργούσαν ιδιαίτερους κινδύνους στην εστία των φιλοξενούμενων. Το δυσάρεστο για τον Μίτσελ ήταν πως ο Κάμπελ χτύπησε και δεν μπορούσε να ανησυχήσει, όμως τη θέση του πήρε ο 17χρονος Βέργος.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Φωκικός πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στο 43' είχε την πρώτη καλή στιγμή με κεφαλιά του Φράγκου, που κατέληξε λίγο άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν με το 2-0 στα αποδυτήρια.

Γκολ ο Στσέποβιτς, απάντησε ο Φράγκος (3-1)

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Ιμπαγάσα στη θέση του Τσόρι και τον Στσέποβιτς στη θέση του Μήτρογλου. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Σέρβου επιθετικού με τη φανέλα του Ολυμπιακού, που δεν άργησε να συνοδευτεί με γκολ. Έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Στσέποβιτς με ωραία κεφαλιά, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Παπάζογλου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φωκικού και έγραψε το 3-0.

Κι ενώ ο Φωκικός δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει, στο 56' είδαμε ένα πολύ ωραίο γκολ από τους φιλοξενούμενους. Ο Γουόρντεν έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Φράγκο και εκείνος με άψογο πλασέ μείωσε το σκορ και το πανηγύρισε δεόντως μαζί με τον προπονητή του. Μην ξεχνάμε πως είχε μπει αλλαγή στο 16' και δικαίωσε τον Γιώργο Κούτση.

Έσπασε το ρόδι και ο Ολαϊτάν (4-1)

Τα γκολ έπεφταν σαν βροχή στο δεύτερο μέρος και ήρθε για τον Ολαϊτάν να σκοράρει για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν στο 63' όταν Γιαταμπαρέ, Ιμπαγάσα και Ολαϊτάν συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να κάνει ωραία κίνηση και να γράφει το 4-1.

Ξανά Στσέποβιτς (5-1)

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Στσέποβιτς στο 81ο λεπτό, όταν πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Ιμπαγάσα και με άψογο πλασέ, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα. Στο τελευταίο λεπτό, παραλίγο να πετύχει και πέμπτος παίκτης το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όταν ο Ιμπαγάσα έδωσε στον Βέργο, όμως ο Μελίσσας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το 5-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ