ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 4-0

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 4-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο και ουσιαστικά "καθάρισε" με την υπόθεση πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Οι Αρκάδες έχασαν τις όποιες ελπίδες τους για ένα καλό αποτέλεσμα στο Φάληρο μετά την αποβολή του Μπαράλες στο 44' και πλέον η αναμέτρηση της 22ης Ιανουαρίου στην Τρίπολη μοιάζει με τυπική διαδικασία.

Ο Μίτσελ αποφάσισε να παρατάξει τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-1-1, έχοντας τον Μέγκιερι κάτω από τα γκολπόστ. Την τετράδα της άμυνας συνέθεσαν οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας. Δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μανιάτης και Εντινγκά, με τους Κάμπελ και Βάις να παίρνουν θέση στα άκρα, ενώ ο Ντομίνγκες αγωνίστηκε στην πλάτη του προωθημένου Ολαϊτάν.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε ένα 4-3-3, με τον Ερνάντες στο τέρμα και τους Τσαμπουρή, Ζησόπουλο, Γκοϊάν και Κοντοέ στην αμυντική γραμμή. Εντό, Μουνάφο και Ουσέρο ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Κάφα και Ουρτάδο σε μεσοεπιθετικό ρόλο στα πλευρά του φορ Μπαράλες.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε καλή παρουσία σε γενικές γραμμές στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ωστόσο η ποιότητα του Ολυμπιακού έφτανε για το τελικό 4-0, που είναι μάλλον απίθανο να ανατραπεί στον επαναληπτικό.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χαραλάμπους.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο:"Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)

Α' Βοηθός:Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Β' Βοηθός:Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης)

4ος Διαιτητής:Δημήτρης Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Παρατηρητής:Μανώλης Γιανναδάκης (ΕΠΣ Λασιθίου)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ):Μέγκιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας (46' Μπονγκ), Χολέμπας, Μανιάτης (63' Μασάντο), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70' Πελέ), Ολαϊτάν.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Μασάντο, Βούρος, Πελέ, Μπονγκ, Βέργος, Σαβιόλα.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης):Ερνάντες, Μουνάφο (72' Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κάφα (65' Σανκαρέ), Ουρτάδο (46' Χουάνμα), Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό.

Αναπληρωματικοί:Μπαντής, Σέτι, Σανκαρέ, Καράσκο, Χουάνμα, Γόγωνας, Κυριακόπουλος.

Γκολ:17΄Ντομίνγκες, 35' Κάμπελ, 56' Μπονγκ, 60' Ολαϊτάν / -

Κίτρινες: - / 43' Μπαράλες

Κόκκινες: 44' Μπαράλες

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Αστέρα Τρίπολης ωστόσο να μην έχει καμία διάθεση να κλειστεί στα καρέ του αλλά να παίξει ποδόσφαιρο. Σε σχέση με τις ομάδες που έχουν εμφανιστεί την φετινή σεζόν στο "Γ. Καραϊσκάκης", οι Αρκάδες είχαν καλό πάσινγκ γκέιμ και διάθεση να απειλήσουν τους "ερυθρόλευκους".

Στο 10' οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές, αρχικά με τον Ντομίνγκες να κόβεται την ύστατη στιγμή από τον Γκοϊάν και στην συνέχεια τον Ερνάντες να πέφτει επιτυχημένα στα πόδια του Βάις.

Στο 17' όμως ήρθε ένα άτσαλο κράτημα του Τσαμπούρη στον Σλοβάκο διεθνή εξτρέμ, με τον Μάνταλο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Ντομίνγκες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 27' να φεύγει άουτ και αυτή του Ουσέρο στο 34' να κοντράρεται σωτήρια από τον Χολέμπας. Ο Ελληνογερμανός διεθνής άσος μάλιστα δημιούργησε το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών ένα λεπτό αργότερα.

Από το ωραίο άνοιγμα του Ντομίνγκες, ο Χολέμπας έφυγε από αριστερά και στο γύρισμα που επιχείρησε η μπάλα έφτασε στον Κάμπελ, που με εξουδετερωμένο τον Ερνάντες δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει το 2-0.

Ένα καλό σουτ του Κάφα εξουδετέρωσε ο Μέγκιερι στο 38', με τον Βάις στο 43' να μην προλαβαίνει για λίγο μια εξαιρετική κάθετη τριαντάρα του Μανιάτη. Ο Αστέρας Τρίπολης ένα λεπτό μετά έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Μπαράλες (δύο κίτρινες σε ένα λεπτό), ενώ ο Μάνταλος στην εκπνοή του ημιχρόνου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι στις διαμαρτυρίες του Ολαϊτάν για αντικανονικό κράτημα του Ζησόπουλου.

"Καθάρισε" το ματς και την πρόκριση

Με τον Μπονγκ αντί του Σιόβα σε ρόλο στόπερ και τον Χουάνμα στην θέση του Ουρτάδο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, οι Αρκάδες ήταν αυτοί που απείλησαν ευθέως με γκολ τους γηπεδούχους, αλλά ο Μέγκιερι στο 51' αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε προσπάθεια του Κοντοέ από πλάγια θέση αριστερά.

Αντίθετα, στο 56' ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0 με τον Βάις να τροφοδοτεί κάθετα τον Μανιάτη στην περιοχή και ο τελευταίος να δίνει την ασίστ στον Καμερουνέζο που σκόραρε εύκολα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Ερνάντες. Από σέντρα του Παπάζογλου στο 60', ο γκολκίπερ του Αστέρα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια δίνοντας την ευκαιρία στον Ολαϊτάν να πετύχει το 4-0.

Στο ντεμπούτο του με τα "ερυθρόλευκα" ο Πελέ (πήρε την θέση του Ντομίνγκες) επιχείρησε να σκοράρει με ένα μακρινό σουτ στο 76', ωστόσο βρήκε τον Ερνάντες σε ετοιμότητα. Ο Ολαϊτάν δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα σε τετ-α-τετ τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ από πάσα του Κοντοέ ο Καράσκο στο 87' δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά την φάση απέναντι στον Μέγκιερι.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 4-0, ένα σκορ που τους δίνει το δικαίωμα να σκέφτονται ήδη τον αντίπαλο τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο MVP

Ο Ολυμπιακούς είχε αρκετούς παίκτες σε καλή ημέρα, ωστόσο η διπλή ενέργεια του Χολέμπας στο δίλεπτο 34' - 35' έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση. Ο 29χρονος άσος πρώτα έσωσε την εστία του σε κεφαλιά του Ουσέρο και αμέσως μετά έφτιαξε το γκολ του Κάμπελ για το 2-0.

Η απογοήτευση

Ο Μπαράλες δίχως αμφιβολία. Ο φορ του Αστέρα πρόλαβε να δεχθεί δύο εντελώς αψυχολόγητες κίτρινες κάρτες σε ένα λεπτό και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Στερώντας ουσιαστικά στους συμπαίκτες του την δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι καλό στο Φάληρο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ